icon

Seknutie v krížoch 17-ročného hokejistu

1. mar 2025

Ráno sa postavil z postele zacítil bolesť, ledva prejde pár metrov. DlTeraz leží má zábal , natreli sme to "konskou" masťou a ďalším mu lieky na bolesť.
Pravdepodobne prechladol? Hrá hokej

zobaka
1. mar 2025

rontgen neukaze problem s platnickou, urcite synovi urobia magneticku rezonanciu, ja s extruziou uz viem vsetko co sa platniciek tyka, drzim palce je to dost bolestivy stav, ale myslim, ze sa to zvladne aj bez operacie

autor
1. mar 2025

Povedal, že je to preťažené, dostal injekciu lieky (Diclofenac) Ibalgin masť a injekciu Má mať kľudovy režim máme ísť k detskej a treba to dovyšetrovať

autor
1. mar 2025

Preťažené a do správy napísal výrazná Th kyfóza, zúženie medzistavcoveho priestoru L5/S1 LS napriamena lordoza

autor
1. mar 2025

@zobaka na RTG sme boli

yanaat
1. mar 2025

Toto sa spraví cvičením…bežný človek by problémy pocítil neskôr, ale ako športovec námaha telo inak

zobaka
1. mar 2025

rtg je uplne zbytocne, neukazuje makke tkaniva, to co za lekari 🙈 pri seknuti poslat cloveka na rtg, kyfoza je bezny nalez

karmen118
1. mar 2025

určite treba magneticku rezonanciu pre istotu, či nie sú poškodené platničky, to na RTG neuvidia

autor
1. mar 2025

@yanaat niečo podobné povedal aj doktor. Naozaj majú veľkú záťaž na tréningoch.

autor
1. mar 2025

@zobaka
@karmen118 my sme ani v ambulancii neboli prišiel sa spýtať na chodbu??? Potom prišla sestrička, že máme ísť na rtg. Tam mu to robili chrbticu až po stehná niekde Musela som s ním do kabínky mu pomôcť
Ale máme ísť k detskej a na kontrolu na Neurológiu tak uvidíme

yanaat
1. mar 2025

@zobaka je to žiaľ štandardný postup

yanaat
1. mar 2025

Pri hokeji je v neustálej semiflexii…tipujem, že klub nemá žiadneho fyzioterapeuta a tým pádom žiadny kompenzačný tréning

autor
2. mar 2025

@yanaat Mávajú regenerácie v pondelok, ale či sú to aj cvičenia neviem.

autor
2. mar 2025

@yanaat on už mal zlé držanie tela tak chodil k fyzioterapeutovi. Cca 2 roky do zadu. Inak má celkovo problém s váhou mal by byť ťažší. Chodí aj do posllky, ale asi váha sa pridá keď nebude rásť. Je aj vyšší. (188)
A teráz to bolo také, že víkend keď mal možnosť si oddýchnuť tak hral vo vyššej kategórii lebo boli maródky.
Letnú prípravu mali drsnú tam som sa čudovala čo to telo dokázalo zniesť

yanaat
2. mar 2025

Ktovie, fyzioterapeuta majú väčšinou dospeli a to len ak ma klub dosť peňazí….v rámci regenerácie je to väčšinou rýchly strečing, nejaký wellness, nanajvýš masaz a pri bolestiach kinesiotaping

autor
2. mar 2025

@yanaat to do podrobnosti neviem, viem že majú regenerácie, maséra myslím že tiež majú
Uvidíme čo zajtra a kam povedú naše ďalšie kroky čo sa bude zisťovať

autor
2. mar 2025

Včera mu prakticky nič nerobil poh6bal nohami, trochu prehmatal, povypitoval sa zhodnotil tie snímky dostal injekciu a to bolo všetko

yanaat
2. mar 2025

Keď mu skonci akútna fáza, určite nech začne cvičiť s fyzioterapeutom

autor
2. mar 2025

@yanaat určite pôjde, po tej injekcií sa cíti na blížiace Playoff. Takto máme doma

autor
3. mar 2025

Máme výmenný na ortopediu a kontrolu na neurologii

maris5
3. mar 2025

Ked vravis, ze chodi do posilky... nedviha velmi tazke vahy?
Muzova neter... zrazu dodrbane platnicky tak, ze nemoze sediet, nemoze nikde robit pre bolest a potom sme nasli fotky, ako v posilke dvihala obrovske cinky previazana kozenym pasom. Teraz si moze hlavu trieskat, ako si dodrbala zdravie pre frajerinu.
Tak len na okraj...

autor
3. mar 2025

@maris5 oni majú povinnú posilku, musia mať masu tela, keď chcú byť hokejisti.
Čo s nimi vyvádzali v letnej príprave. Beh do kopca zo závažim v horúčave. Potom rôzne iné treningy. Dokonca aj box, aby si zvýšili výbušnosť

aurora33
3. mar 2025

Nuz, syn si koleduje o veľké problémy.

autor
3. mar 2025

Ja si myslím, že len prechladol. A toto robí drvivá väčšina hokejistov v jeho veku

aurora33
3. mar 2025

Zväčšená Th kyfoza a tým pádom napriamená lordoza nie je z prechladnutia. Ak to nebudete riešiť, tak sa to bude opakovať častejšie.

autor
3. mar 2025

@aurora33 ja ani neviem.o čo ide?

trieslo
3. mar 2025

Určite treba MR, môj syn po tréningu na hokeji posun stavca, určite to nie je z prechladnutia, je to zo záťaže, nás rovno po návšteve urgentu hospitalizovali.

aurora33
3. mar 2025

Bez debaty si nájdite fyzio. On ti všetko vysvetli.

autor
3. mar 2025

@aurora33 veď áno, to mu aj dnes dr povedala. A je zbytočné ísť k ortopedovi

autor
3. mar 2025

@trieslo a že športom k zdraviu. Môjmu spravili RTG dostal injekciu, lieky a vybavené. Vcera už nemal taký problém ako v sobotu.

trieslo
3. mar 2025

Mali sme šťastie, že ortopéd, ktorý mal službu bol všímavý, nezdali sa mu tá bolesť, plus aj rupnutie v tej krížovej oblasti, na RTG nebolo nič vidno, ale na CT bol ten posun viditeľný, do konca kariéry hral s bedrovým pásom. Druhý syn tiež hrá hokej, kríže ho bolia pravidelne, okrem záťaže prispieva aj hokejový postoj, ktorý zaťažuje kríže. Treba nájsť na nete cviky na posilnenie hlbokých svalov svalového korzetu/hlbokého stabilizačného sytému a tie cvičiť pravidelne, to pomáha.