Silná viróza u 3 ročného
Ahojte, chcem sa s vami poradit,ci ste niekto nieco podobne neprezili.
Nas starsi ma 3 roky a od nedele ma vysoke teploty do 39 a je vysypany hlavne na nohach a rukach.Od nedele mu teplotu zrazame,podari sa zrazit,ale o par hodin je to spat...Strasne to kolise. Posledne dni sa k tomu pridal este aj kasel,taky mokrejsi. Boli sme u doktorky,skusala CRP,negativne.Mala podozrenie na sarlach,mumps ci mononukleozu...Zobrali mu aj krv.Boli sme na ORL.Nic z toho z tychto vysetreni nebolo potvrdene.Aj pecenove testy boli negativne.Zo vsetkych tychto vysetreni vyslo,ze je zdravy...Zevraj to je len "silna viroza"...A predsa ma stale tie vysoke teploty a je vysypany...
Vraj mame este cakat.Ja som uz z toho chora,lebo neviem co stym...
Poradte, nestretli ste sa sniecim podobnym?Pripadne neviete poradit co s tym??Dakujem za kazdu radu!
ockovany sme neboli,uz ani nepamatam kedy naposledy. 5 ta ani 6 ta choroba to niesu,lebo on hned ako sa vysypal mal aj teploty,pri 5,6 tej chorobe ma dieta teploty a ked sa vysype,tak klesnu. A on je vysypany a stale tie vysoke teploty ☹
ahoj my bojujeme od nedele...stale sa teplota vracia nieje vysypany no dnes nam dokina povedala ze kludne sa moze stat ze sa vysype...obaja moji su tatkto chory mladsi zacal dva dni po starsom ..starsi sa vie aspom vysmrkat ale mladsi sa trapi ..neustale mam zapnuty vysavac ale az ho klepe a strasne place ked sa s hadickou len priblizim...dnes nam povedala dokina ze maju zapalene usi obaja..vyfasovali sme kvapky do usi a bojijeme dalej..mladsi to preziva nejako horsie a teraz ako ho pocuvam zacina chriptat v spanku do toho zapchaty nos a kazdych 5-6 minut sa prebere a place..aj noc bola na prd..povedala ze je to nejaka pliaga z vonku proste ster cisty hrdlo ciste uzliny v poriadku...zatial sme bez antibiotik vraj je toho teraz plno koli pocasiu.
@anjelicek26 nemam,ale zajtra mozem nafotit...Na stehnach vpredu a pistalach su to take vacsie cervene flaky asi 3-4 milimetrove,inde su mensie a nahusto ☹
@lenka_da ale vysypal sa az po teplotach nie? a diky moc,snad uz aspon ta horucka klesne,lebo je to hrozne,takto nevediet o co ide...
sofia mala 3 dni od 38 do 39 teploty...a potom klesli,tiez robili crp vysetrenie,tiez negativne..vraj viroza a k tomu zubky...ja by som tej verzii viroza verila,silnejsia trva aj tyzden a teploty mozu byt aj tyzden...pokial ma vysetrenia v poriadku,bud pokojna.crp vysetrenie by uz odhalilo ak by islo o nieco zapalove ci vaznejsie...
@monka88 cely vikend mal teploty, v PO som ho zobrala k lekarke, tam sme si vsimli mierne vysypany trup, CRP tiez v norme, tak sme isli bez lieby domov. Vyrazky postupovali dalej, na koncatiny, teploty este pretrvavali do takeho 5.-teho dna. Vyrazky sa postupne menili na take malicke pluzgieriky, na zaciatku sa podobali ako pri kiahnach ale nie az take hrozne a nerobili sa chrasty. Inak, vela viroz ma sprievodny znak nejaky exantem. Dufam, ze vam teploty coskoro ustupia...
@monka88 - tak to je riadny vysyp teda, telicko urcite s niecim bojuje :( Skus deticky nejako oddelit aj ked to poznam, takmer nemozne 🙄
@anjelicek26 no ved prave ktovie s cim bojuje,chuda moje tak mi ho je luto...
veru a to oddelenie je dost tazke...
@monka88 a preco ho nenechas doma ked mas druhe male babetko? a do skolky by som ho dala az na jar ked sa otepli... ved si doma s malym...
inak teraz bezi v skolkach pri BA virus ovcich kiahni a vsi
ale moze to byt cokolvek asi najskor nejaka viroza ked je CPR negativne... my sme pri rovnakych priznakoch museli deti od seba izolovat a nepomohlo aj mladsi to dostal.... jemu to preslo ako viroza a malej sa to rozvinulo do mononukleozy
to som chcela ze malemu odoznel ten vysyp tak po piatich dnoch... treba davat zvysene davky vitaminov najma B cok najlepsie v sumivej forme
dcere to neodoznelo ani po 10 dnoch pomohli az tri dni infuzii jej sa ten vysyp skor zhorsoval
@maznacik007 no ved asi do tej skolky uz teraz asi tak skoro nepojde...hoci tam chodil celkom rad,lebo doma ssa uz nudil...
juj a nestras s tymi chorobami...
@monka88 no vy to mate isto len virozu.... na ORL by mononukleozu urcili ihned... ako teraz je najhorsie obdobie na kolektiv lebo sa striedavo otepluje a ozimuje... ked uz bude tak ze stale zima a mrznut tak uz je to lepsie.... no len ci tu na dolniakoch tak bude...
ale fakt skuste si dat so skolkou pauzu a uvidis potom ze ako sa da dokopy ...
@svetlankat u nas bezala predtym ta herpeticka stomatitida.... skoncili sme na infekcnom... a vela deti to malo.. tak mesiac dozadu... prosto ono sa to tam mele decka pooblizuju a co jedno ako tak zvladne tak to to druhe s oslabenou imunitou uz tak lahko neprejde
takze dnes sme boli zase u doktorky,lebo tie vyrazky ma hrozne.Nastastie teplota uz nieje taka hrozna,ale zase kasle a ma chytene ptriedusky.Chuda co to vsetko lapilo ☹
@monka88
a v ustach nema nic, ziadne afty, pluzgiere? u nas nedavno v jasliach/skolke zurilo toto
http://en.wikipedia.org/wiki/Hand,_foot_and_mou...

neboli ste nedavno ockovani? vypada to na po ockovacie problemy.....alebo nebude to nejaka piata elbo siesta choroba?