Silné zapareniny u 10-mesačného syna, čo s týmto?

damiana1992
27. júl 2021

Syn 10m, má vyše týždňa zapareniny už v takom štádiu, boli sme u Dr. Vo štvrtok predpísala fucidin, aj hypermangan žiaľ nepomáha nič, ešte predtým sme používali infadolan, imazol, bepanthen, sudocrem, nechtikovy domáci krém som mu robila, kupala som ho v bylinkách (levanduľa, nechtík, harmanček) a aviril púder.. Nič nič nič, čo robiť ďalej? Dnes sa mu na chrbte
tesne nad zadočkom vyskytli pluzgieriky a červené fľaky... 😖😖😖😖😖

nikpa
27. júl 2021

@damiana1992 u akej lekárky si bola, u kožnej? My sme mali niečo podobné, rovnako nič z toho čo si vymenovala nezaberalo. Až na predpis baneocin masť, je to ATB masť. Na druhý deň bolo vidno zmenu. Tu už podľa mňa mala byť dávno ATB masť na predpis, ma to katastrofálne.

damiana1992
autor
27. júl 2021

@nikpa u Pediatričky.
Zajtra jej zavolám, a spomeniem, no dúfam že aj sama nadhodi iné riešenie. Dakujem🙂

deedol
27. júl 2021

@damiana1992 chodte ku koznej hned zajtra.

nikpa
27. júl 2021

@damiana1992 ale toto nerieš s pediatrickou, pozri do akého stavu to nechala zájst, keby vedela čo na to, už ti to da. Treba ísť ku kožnej! Veď to ho musí veľmi bolieť, nenatahuj to tým že to ešte budeš riešiť s pediatrickou.

lija22
27. júl 2021

boze moj. chudatko, ok vynecham vsetko co ti urcite zeny poradia dokola ale lekarka vylucila ekzem? nieco podobne sme mali a uz to bolo v stadiu, ze nie vysusovat ale mastit treba. a vtedy som zozufalstva dala nakamoskinu radu a natrela bravcovou mastou a konecne malinke zlepsenie.
viem si predstavit,ze toto aj teba boli. ach drzim palce

lija22
27. júl 2021

po kazdej stolici ritku nad umyvadlo a umyt. aspon na cas vynechaj vlhcene utierky

paulinkaa2
27. júl 2021

@damiana1992 urcite hneď kožnej..este.ze výmenný lístok tam netreba my koznej chodíme hneď čoho sa nevieme zbaviť po 3dnoch a nie.az takto.chuda
Skore uzdravenie

pribinak
27. júl 2021

Jezisi chudák maly, už dávno ste mali byt na koznom. Ani by som nevolala pediatricke, hneď ráno by som šla na kožné
Pokial je to mozne, ani mu nedávaj plienku, nech sa mu to vetra

beata_k
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
deedol
27. júl 2021

pozeram, ze si z dubravky. viem ti odporucit dobru detsku koznu - sice je sukromna a na druhom konci mesta, ale ma super pristup a myslim, ze by vas vzala hned...

kkovacovak
27. júl 2021

@damiana1992 hlavne nekúpať v harmančeku, levanduli atď. Môžu to byť pre dieťa alergény. Rovnako púder. Toto sa už dávno malo riešiť s kožou lekárkou. Dovtedy častejšie umývať pod čistou vodou a nechať pokožku bez plienky dýchať. Môže to mať aj z určitých plienok. Treba vylúčiť aj alergiu atď. Zajtra ísť kožnej

dzulli1980
27. júl 2021

No v prvom rade nedávaj plienku ... hneď zajtra buchni päsťou po stole u pediatričky a pohroz jej udaním na Úrad nad zdravotnou starostlivosťou pre zanedbanie starostlivosti ... dávno ste mali byť na kožnom a brať antibiotiká ... osobne by som zmenila pediatričku, strašné, do akých extrémov sú schopné niektoré zájsť, len aby ony boli tie múdre, čo všetko vedia.

karola987
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
damiana1992
autor
27. júl 2021

Nie som z dubravky, nie som ani priamo z ba. Len neviem ku kožnej sa objednáva? Alebo ako?

deedol
27. júl 2021

@damiana1992 ako ku ktorej, ale vymenny listok nepotrebujes. napisem ti spravu.

taga
27. júl 2021

Zavolam? Spomeniem? Dufam?
Tvoj syn trpi ako kon a ty dufas? Zajtra rano okamzite na kozne, neviem si predstavit, ako musi v tychto horúčavách trpiet..

pribinak
27. júl 2021

@damiana1992 nemusíš sa objednávať, mizes ísť rovno ku kožnej. Inak na Kramároch je aj detská kozna pohotovosť, ak by bol veľmi uplakaný.

Ísť ešte zajtra k pediatricke je strata času, rovno chod na kožné

matildam
27. júl 2021

@damiana1992 Okamzite zmenit pediatricku!!! Ako je mozne, ze to nechala dojst do takehoto stadia? Pokozka je v katastrofalnom stave, treba ist na kozne, hned!

lija22
27. júl 2021

@damiana1992 vsade sa uz objednava. rano volaj rad radom vsade, lebo cakaj, ze ta nevezmu hned preto vsade sponen ze priplatis za prednostne vysetrenie. takychto tem je tu plno, hladaj. ale dam ti do pozornosti ovseny kupel a kyselina mliecnakrem, ktory robia v lekarnach a v harmanceku nekup ani harmancekove maste radsej nie. to by si mala vediet, zejeto mozny alergen, presne ako kocka hore spomina. a este sa zamysli, co castosyn papa.moze mat kyslu stolucu trebars z mrkvy, jablka.. vynechat na cas

nikpa
27. júl 2021

@damiana1992 väčšina berie na objednávku ale pochybujem, že dostaneš termín hneď. Takže by som hneď ráno obvolala všetko čo nájdes na nete a skúsila uprosit nech ťa ešte zajtra zoberú. Ak nie, niekto ti tu píše že v Ba je detská kožná pohotovosť. Tak neváhaj.

fineta
27. júl 2021

Tu pomôže namiešaná masť predpísaná koznou lekárkou, možno aj hormonálna masť zo začiatku liečby, hypermangan stále ma dezinfekciu. Takže smer kožná lekárka. Už včera bolo neskoro.

zuzanka.zuzu
27. júl 2021

au au au aaaau... 😢
- okamžite zmeň plienky za nejaké kvalitné a dávaj ich len na von, doma ideálne žiadne (nechaj vetrať, kludne nech aj ociká posteľ, však to je vec ale dieťa je dôležitejšie)
- ŽIADNE vlhčené (neviem či nejaké dávaš ale žiadne!!! nikdy!!! nie že zmeniť, proste vyhodiť)
- nič voľnopredajné (bepanthen, sudocrem, aviril...) už to nepomôže, akurát ešte viac rozdráždi
- ráno choď rovno na kramáre a nenechaj sa odbiť (jasneee že si vypočuješ "milé" slová ale čuduješ sa?)

akože maminka, toto fakt neee.... prečo si tak dlho čakala? viac nečakaj

miadi
28. júl 2021

Mà to hrozne chudatko. Nez pojdes rano ku koznej urob mu kupel z ovsenych vlociek ( das do hrnca hrncek dva ovsenych vlociek vodu povaris 5minut a precedis tie vlocky a ostane ti taka mliecna voda to mu potom das do vane/ vanicky a na ten zadocek.) skus zohnat aveeno detske mydlo a krem z ovsenych vlociek alebo podobny produkt inej znacky. ) Moj maly mal baby eczema ked mal 3m a tieto ovsene vlocky mu to uplne vyliecili. Nechaj ho bez plienky doma. Maximalne tenke bavlnene teplaky .Toto mà tak zle uz ze bude atb treba . .

andreatytler
28. júl 2021

Baby, len stracate cas a deriete klavesnicu. Tato zena si neda poradit. Pamatam si ju z inych diskusii.
Vsak pozrite na jej dnesne prispevky. Mate z nej dojem ze urobi nieco z toho co ste jej radili?
Keby toto mala ona medzi nohami, hned by vedela ako ist ku koznej.
Chuda dieta.

miadi
28. júl 2021

@andreatytler no Dufam ze sa mylis . Toto je hrozne take pluzgiere to je ako popaleniny bolestive. Oči trpia len sa na to pozriet.

oli18
28. júl 2021

@deedol kedy niektore pochopite, ze vsetci lekari su uz 100 rokov sukromni? Okrem tych, ktori robia v nemocniciach.

zuzankamalikova
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kataka10
28. júl 2021

@damiana1992 ak tam ma infekciu, bude zrejme treba antibioticku mast. My sme sa mesiac trapili so zapareninou na zadocku, potom sme isli k tomu to dermatologovi http://www.dermatology.sk/detska_kozna_ambulanc...
Predpisal antibioticku mast a natierat imazolom. Za par dni sa to krasne zahojilo.

kulumulu123
28. júl 2021

@damiana1992 ja som toto iste riešila pri dcére mala to ešte horšie až skoro do živého bolo to z plienok pampersiek. Jedine co nám pomohlo bolo v kúpať v šalvii nič iné ta ma totiž veľmi silné hojivé účinky repik harmanček je nič. Uvar supersilny salviovy čaj zo sypanej NIE sackovej šalvie kúpiš v lekárni nechaj vylúhovať do vychladnutí potom to naried v detskej vanicke tak aby bola teplota kúpeľa skôr vlazna ako tepla a posad tam dieťa. Nam toto pomohlo a veľmi už po prvom raze bolo vidieť zlepšenie po pár dňoch to úplne zmizlo ale treba hlavne vymeniť plienky za iné nám toto robili všetky pampersky aj tie na citlivú kožu. Super boli tesco plienky Fred and flo alebo babylove z dmky. Nedávaj žiadne maste nech mu prdelka dýcha a hlavne pred za balením do plienky poriadne vysušiť ale nesuchat iba prikladať látkovú bavlnené plenu. Ak je to alergia na plienky toto ti na 1000% pomôže. Držím palce daj potom vedieť.

evalin88
28. júl 2021

@damiana1992 nas sichceli nechat na koznom aj s mensim nalezom. To mal len ekzem a povedali mi, ze na koznom som mala byt davno. Taketo zle sme nemali ( brat mal, ked bol maly a mama mala jeden osvedceny krem) co sa maly narodil nosi mi ho z Rakuska. Vola sa Penaten ( je ovela hustejší ako Sudocrem a ide zle vyprat, ale nam vzdy pomohol) syn uz je bez plienok, ale vzdy ked ho v tych miestach štipe, svrbi niečo natriem a cez noc zmizne.