icon

Sirup a následné zvracanie

26. dec 2022

Prosím vás, dala som dcére (4,5r.) Novalgin (teplota 38,6). Do 5 minut sa pozvracala. Teplota sa jej stále drží na tých 38, 6. Kedy jej môžem dať opäť sirup, prip. čo jej môžem dať?

dzulli1980
26. dec 2022

Moja dcéra každý sirup vyvráti ... daj jej od teploty čípok ... môžeš hneď, za 5 minút sa z toho sirupu nevstrebalo nič.

mamatroch
26. dec 2022

Ja mam takmer 4-rocneho a osvedcil sa mi nurofen active - su to tablety s pomarancovou prichutou rozpustne na jazyku, cize ucinna latka sa vstrebe uz skor nez docestuje do zaludka. Za mna top "vynalez", prave v tychto situaciach. Dnes sme riesili presne to iste 🤷

autor
26. dec 2022

@mamatroch vďaka, hneď zajtra kúpim.
@dzulli1980 čipky bohužiaľ odmala neznesie. Je to boj, takže ich ani nemáme doma.

nikpa
26. dec 2022

Môžeš jej dať, určite to vyvrátila. Do budúcna si kup tento Nurofen žuvacie tablety. Je to mäkke ako žuvaci cukrík. Kľudne aj v polospanku to dám malému a bez problémov to zje. Ráno si pýta ešte ten ,,cukrík,, čo som mu dávala v noci.
https://www.drmax.sk/nurofen-junior-s-pomaranco...

mamatroch
26. dec 2022

Ano, ten nurofen existuje aj ako zuvacie tablety (nieco ako stolverka) a aj ako rozpustne tablety (nieco ako pez cukriky). Nasim detom sa tie rozpustne zdaju chutovo lepsie, ale za mna su fajn oboje.

gelifil
26. dec 2022

tak toto sa mne osobne vobec nepozdava - dieta ledva zije, tzak nebude nutene zuvat a cmulat cukriky, za mna urcite cipok..za tu chvilu boja to stoji...dvaja rodicia to musia zvladnut

patka06
26. dec 2022

4,5 ročnej by som ala tablety, sirup zbytočne zaťažuje žalúdok
Pri 38,6 ak nestúpa by som liek nedala, snažila teplotu znižovať len prirodzene.

autor
27. dec 2022

@gelifil nie sme dvaja rodičia, ale vďaka za názor.

Ďakujem aj ostatným, dnes idem kúpiť tie "cukríky". Chvalabohu, o 2hej jej teplota klesla, pekne spala, tak snáď to bolo len také chvíľkové 🙏