Sirup Trifed - stiahnutie z trhu

anjelicek26
13. sep 2013

http://www.adcc.sk/aktuality/549/stiahnutie-z-t...

Co presne to znamena? Ze v zlozeni je nieco, co vyrobca v pribalovom letaku neuvadza (asi nieco hodne negativneho) a preto stahuju?

klincek
13. sep 2013

@anjelicek26 oficialne podla mna to, ze pribalovy letak sa lisi od povodne zaregistrovaneho.
cim sa lisi, to uz nenapisali 😉 , tak mozno mas aj pravdu

aristka
13. sep 2013

ja mám skôr pocit ,že niečo legislatívne nedodžali ,nie je tam nič písané o škodlivom zložení ...

ivanakir
13. sep 2013

No super 😠 moje dieta ho prave berie 😠 😠 😠

anjelicek26
autor
13. sep 2013

@klincek - no asi kvoli tlacovej chybe by to fakt nestahovali 😝 Ako si toto vobec mozu dovolit v lieku pre deti 🙄

aristka
13. sep 2013

@ivanakir tak volaj svojej dr.tá musí byť informovaná ..inak aj kvôli malej chybe ak nie je legis.niečo dodržané stiahnu ...si zober teraz je v kauflande klasická kofola a už mesiac má na sebe nalepený papierik ,aby ju nemuseli stiahnuť z trhu lebo niečo nedodržali a neviem si predstaviť,ako by niečo lepili na liek ..takže určite volaj alebo choď sa spýtať do lekárne a potom napíš na koňa čo sa deje nech tu nie je zbytočná panika.... aj my ho máme doma

strihalka
13. sep 2013

@anjelicek26 Marti, jedine ze ho stahuji...to je ten co mela mala nan reakci, ze bola zla agresivna!!

kazunomiya
13. sep 2013

@anjelicek26 no, ja myslím, že musia opraviť tie písomné dokumentácie, bez nich liek nemôže byť v obehu, na liečivá sú veľmi prísne pravidlá v tomto. 3. trieda urgentnosti bude asi skôr nižšia. Takže nemyslím, že by niečo obsahoval zlého, ale naozaj sú tam administratívne nedostatky. čo si myslí @aristka ?

anjelicek26
autor
13. sep 2013

@strihalka - ja som na ten sirup tiez uz citala kadeco 😖

alice107
13. sep 2013

v tom linku je presne uvedene aj odvodnenie stiahnutia. 😉 netrba zasa hladat v tom ziadnu senzaciu ci nebodaj skryte nejake dovody .

aurorag
13. sep 2013

@anjelicek26 musia ho stiahnut, aj ked je tam len tlacova chyba. na toto su velmi prisne pravidla.

tilly
13. sep 2013

no pekne, aj moj ho teraz berie... ale ten zeleny

katuka
13. sep 2013

ja si myslím ,že ked stiahnu nejaký liek kvoli letáku netrba robiť paniku, mi sme na vakcínu rotateq čakali tri mesiace a tiež to bolo kvoli letáku niečo tak chýbalo tak sa liek stiahol a po doložení nového letáku sa liek znovu objavil v lekárnach, a bolo už viac takýchto liekov tak sa netreba báť,

nelinqua
13. sep 2013

@strihalka aj my sme na neho mali reakciu..mala bola naspeedovana ako motorova mys aj napriek horucke 39...hadzala sa nam po posteli, bila nas, behala 5 hodin po byte ako besna🙂))

@anjelicek26 stale sa nejake lieky stahuju z obehu, ozaj aj kvoli obycajnym tlacovym chybam v pribalovych letakoch, netreba za tym nic hladat...niekedy by ale mohli radsej stiahnut kvoli neziaducim ucinkom ako kvoli tlacovej chybe 😀

aurorag
13. sep 2013

@nelinqua ona aj bola naspeedovana, ak ste mali zeleny Trifed. obsahuje totiz efedrin. ten je velmi efektivny na stiahnutie nosovej sliznice, bohuzial ma prave tieto NU, ktore tu mnohe popisujete.
U nas nebola NU aktivita, ale skorej vzdy utlmi chut do jedla.
A stiahnutie kvoli letaku fakt nie je zavazna udalost, ale urobit to musia.

strihalka
13. sep 2013

@nelinqua presne toto.....aresivita, koupani miluje a hend ako smeji dali do vany, tak bolo zle...☹ hrozne obdobi, nastesti jsem ho po troch dnech vysadili

elvira12
14. sep 2013

celakrat su lekari neinformovani, a ano o stiahnuti liekov z obehu nevedia... keby jej nepoviem, ani nevie.. pre mnozstvo pacientov sa to ani neda..tried zlty je jeden z mala liekov, ktory zaberal u mojich oboch chalanov.... aj u mna... a samozrejme Erdomed... ale to je uz ina baza..
Rychlo si idem zhanat do rezervy,kym nevratia nazad do distribucky....
A lieky, pokial nesplnaju normy, jednat sa moze aj o drobnosti, sa stahuju z trhu..tak tak..