Škodí, či neškodí chodítko?
Ahojte.co myslite chodak naozaj skodi detickam alebo nie je to celkom tak?ja som chcela pre mojho drobca kupit,ale neurologicka ma zastavila,ze chodak NIE. 😨
@lucia006 dceru som mala v ohradke hadam aj do 1,5roka, nikdy si tam nijak neubizila... a to teda bola riadne cislo... cize neviem ako nestastne by tam malo dieta spadnut... ked sa samozrejme nehra s nebezpecnymi hrackami...
@simca06022011 neviem ,nemam skusenosti este sbabetkom ktorezacina chodit ,preto sa pytam me to moj prve dietatko a unikoho som zatial takuto ohradku nevidela iba choditka tlacitka a pod.co sa tu pisalo,
@lucia006 no ja zase nepoznam nikoho kto by doma ohradku nemal... my sme mali v spalni postielku, v obyvacke ohradku (cestovnu postielku), su aj drevene ohradky, ale cestovna mi prisla praktickejsia, kedze my sme ju v prvom rade kupovali na dovolenky.. a mala sa hrala tam dlho. Usetrila som si kopec nervov.. jasne ked uz vedela chodit, tak tam bola chvilu, kym som urobila obed a tak.. a nevylezie z tade ani dnes... lebo uz v nej spava... 🙂 choditko je podla mna nebezpecne, mala ho dostala ked mala cca 7-8 mesiacov a hned za 2 minuty letela dole hlavou, lebo ju zaujimali kolieska (chytili sme ju:P) cize som navstevu hned poslala s choditkom domov, potom mala aktivity skakacie centrum, lebo mi to prislo vacsie a stabilnejsie ale to pouzivala tak mesiac chvilku... teda vyhodene peniaze...
cize ked sa babo uci chodit, nechat na zemi ked sa hrate a venovat sa... trenovat, motivovat... a ked ho treba "odlozit" alebo nechat chvilu v klude (ved aj to babo potrebuje trosku casu pre seba) tak sup do ohradky 🙂)
@simca06022011 no tu cestovnu postielku mame iba vnej zatial spal cez den inak sa vnej zatial nechce hrat,prave zacina sediet ,takze nic ine ho nezaujim iba sedeniena vtedy chce aj hracky 😉 a ked ste tu skusenejsie maminy neviete mi poradit,preco sa mi maly budi kazdu hodinu?niekedy castejsie ,ale nieze otvori ocka ze je vyspaty,ale strasne sa ruca hore dole popostielky potom mrnci stona a uz neviem co stym ,ja uz odpadavam potom aj on je mrzuty cez den mam dost uz... 😖
@lucia006 myslím že všetko s mierou - my sme chodítko mali ale dávala som pozor aby tam deti neboli príliž dlho - nanajvýš na 10 min. keď som šla na WC alebo niečo súrne potrebovala..... nemyslím že chvíľa v chodítku ti zničí dieťa ale s rozumom..... ja som videla u nás v meste chlapca - okamžite som vedela, že chodítkové dieťa..... mal už dobre cez rok mama ho podopierala pod pazuškami - malý navalený dopredu hopkal iba po špičkách, absolútne nemal pevný postoj iba tak divne celý naklonený dopredu - pani sa sťažovala že ju bolí chrbát čo s ním celé dni takto :chodí" - tak to už bolo zlé podľa mňa.......
@katka121 no pisali tu hlavne bolesti chrbta plochych nohach v dospelosti schoditka,mozno je to pravda kto vie,ja som volaala dnes mamke a pytala sa ci som bola v chodaku ,lebo ja mam velmi ploche nohy a boli mamchrbat uz od zakladky anebola som vobec,ze ja som chodila na zaciatku 10mes,segra bola a on je fit.takze moze byt nemusi,...
@onino V mojom okolí nie je absolútne nikto, kto by chodítko používal. Pre mňa sú matky, ktoré sú ešte v dnešnej dobe pri toľkých možnostiach informovanosti schopné strčiť svoje dieťa do chodítka, úplnou raritou. Myslím, ale že toto dosť súvisí so sociálnym a vzdelanostným pozadím tej-ktorej matky.
@lucia006 Dve veci. Prva je, ze statistika sa robi z tisiciek ludi, nie z 10-20 (ktorym choditko neuskodilo). Druha, naco ti je presne choditko? Co od neho ocakavas? Preco ho potrebujes?
PS: moj muz stale fnuka, ze ho boli chrbat, a byval v choditku - nebudem tvrdit ze to ma z neho.
@bibianka Ja si myslim, ze to suvisi skor s pohodlnostou, tym sa nechcem niektorych dotknut. "Nemusis" na dieta tak striehnut. Videla som vsak dieta, ktore sa prekoprclo aj s choditkom (lebo na nom lietalo ako sarkan) a bol to horsi pohlad, ako ked padne samo, z dovodu neistej pomalej chodze.
@lucia006 ja si myslím, že mamičky využívaju chodítka ako odkladací pult , kam možu dieta odložit, nachvilku ich zabavit atd.. chodítko nieje pre dieta prirodzené, chodit sa nauči samo
@lucia006 ploche nohy nesu od choditka.a to ze ho das len na par minut mu ublizit nemoze,lebo napriklad ty ked ides dajme tomu cvicit tak citis hned unavu ze ta to boli,alebo ked robis nejaku pracu hned sa zatazujes?nie.nikto ked zacne nieco robit nezatazuje telo hned tak isto je to ked ho das na par minut do pavuka ties sa telo netrapi hned.
@onino ja nevravim,ze to je zchoditka len dakto to tu spominal ze ploche nohy ,skolioza a boesti chrbta su zchodaka,no ja si myslim ze take 10minut denne mu nezaskodia,ked uz sa bude eiet sam postavit,ak mi kamoska pozicia ako mi hovorila sm tam ho vyuzijem ak ho to bude vobec bavit ked mi nhodou nebude stvornozkovat a pootom chodak vratime, 🙂
Ten, pre koho je prvoradý záujem dieťaťa, nebude skrátka dieťa do chodítka dávať.
Vyhovárať sa na to, že potrebujte doma niečo urobiť, je smiešne. Čo si potom počnete s 2-3 ročným dieťaťom? Budete ho zamkýnať? Choďte sa pozrieť na diskusie dvojičkovských, trojičkovských mamín. Zarputilé obhájkyne chodítok - máte pocit, že ste neschopnejšie? Buďte si isté, že vaše deti nie sú nezvládnuteľní mutanti, problém nie je v nich, ale... domyslite si.
Inak, ako tu vtipne podotkla gretka, fakt to niekedy vyzerá, že používanie chodítok má negatívny vplyv na intelekt, pretože keď si aj na desiatej strane diskusie niekto pochvaľuje chodítka a doteraz nezaregistroval, že ortopédi i neurológovia ho odmietajú, musí mať nejaký problém s chápaním.
@lucia006 ak má dieťa neurolgický nález, o to viac by ti malo záležať, aby vývoj prebiehal čo najprirodzenejšie. Ja vôbec nechápem, že po všetkých týchto príspevkoch ešte vôbec o chodítku uvažuješ. Mám pocit, že si si tu prišla po požehnanie, aby si si ho zaobstarala aj napriek odmietavému stanovisku vašej neurologičky, nie po informácie.
mi nerozpravajte zeny,ktore tomu branite chvilkovemu sedeniu v choditku ze vy dodrzujete vsetko co cloveku skodi?viete ze vyprazane skodi a naco to jete.viete ze fajcenie skodi a naco to robite?no vela spusta prikladov co skodi a vy to robite tak sa tu nehrajte na hrdinky.
ZAMKNUT TEMU

@darka2001 no pozri sa skolko mladych ludi a deti konci na neurologii a ortopedii, s problemami s chrbticou... skolioza sem, skolioza tam... chodia, ale nemaju dostatocne svalstvo na to aby chodili... preto sa maju deti naucit chodit same, vyvojom, postupnym posilnovanim svalov...