Škodí, či neškodí chodítko?
Ahojte.co myslite chodak naozaj skodi detickam alebo nie je to celkom tak?ja som chcela pre mojho drobca kupit,ale neurologicka ma zastavila,ze chodak NIE. 😨
@monika15 nie nema ziaden problem vo vyvoji,ale ako som bola unej tak mi sedel vlone a potom jak sa drzal mojich ruk sa postavil a ona mi na to povedala sediet uz moze soporou,ale staviat na nozky ho este nedavajte ,a ja so sa opytala ci neskor ked uz bude vediet sam sediet mozem mu kupit chodak?a ona nie to sa neodporuca vobec pouzivat.a viac ktomu nepovedala 😒
@lucia006 no sama si na seba pleties bic, tym, ze mu umoznujes veci, na ktore este nema, ukazujes dietatu, ze sa nemusi snazit samo, ze ty ho das tam, kam chce ist..ze dieta protestuje na brusku je normalne, vsetky sme si tym presli, ked ho prestane bavit lezanie na brusku, tak ho motivuj otacat sa, trosku sa pohraj s jeho nozkami v leze na chrbatiku, znovu chodte na brusko, bohuzial, vyvoj dietata nejaky cas trva 😉 snaz sa, aby ta dieta pri hre videla, napriklad ked varis, bude motivovane dvihat hlavicku vyssie, posuvat rucky dopredu, ver mi, choditko ho neurychli, nehovoriac o rizikach..ak si na vazkach, stale si povedz, co je prirodzene - to je stale spravne 😉
@lucia006 nepoznam vasu rodinnu situaciu, ale je to vase dieta (tvoje a tvojho partnera) takze je potrebne ostatnej rodine vysvetlit, ze vy ste zodpovední za to dieta a ak vy ho sediet nechcete davat, tak to budu musiet ostatní respektovat..odporucam ti vyhodit z hlavy informacie typu jedna pani povedala a riadila sa rozumnymi radami..ze sa ti dava na brusku na kolienka je absolutne prirodzene a ziaduce, tak to robi maly spravne 😉
@lucia006 No vidíš, tak to je super, že sa hrabe na štyri! Kašli na chodítko, deti silnejú a rastú zo dňa na deň, len to vydrž a akonáhle bude schopný sa sám niekam presunúť, tak bude oveľa spokojnejší. Sú naozaj náročné obdobia, kedy má človek pocit, že už ďalej nevládze...ale všetko raz skončí (a začne iné;) ). Je jasné, že bábätkám sa v chodítku páči, ale strácajú tým vlastne motiváciu samé sa snažiť a tým posilovať svalstvo. Neskúšala si nejaký ergonomický nosič (napr. Manducu, pozor nie klokanku prosím!!!!) - je to podľa mňa príjemný čas pre dieťa aj rodiča - dieťa má na chvíľu svet z inej perspektívy, ty neprídeš o chrbát (je to oveľa pohodlnejšie ako nosenie na rukách), máš voľné obe ruky a dieťa spokojné. Keď sa takto pri tebe upokojí, určite bude mať zase väčšiu chuť aj náladu "trápiť" sa na brušku, keby si to takto prestriedavala. Aspoň moje deti sa vždy upokojili, keď som si ich takto pritúlila.
@lucia006 Tak tam bude pes zakopaný...svokrovci...tak držím palce o to viac a pevné nervy! Je to určite nepríjemné - tie neustále konfrontácie, ale tvoje dieťa ti určite stojí za to. Plne chápem, ak na to už niekedy nemáš silu, tiež mávem také pocity a to spolu ani nebývame často...
@basburianka mam klokanku no vnej zial tiez nechce byt pretoze pozera smerom namna nie na svet ☹
@basburianka ja uz som dakedy ako kopka nervov,ked stale neco robia proti mojej voli a hovoria ako to bolo predtym,ze uzeli to a to,a robili snim to a to,tak penim normalne,ale bohuzial musim stym teda snimi nejakk bojovat 😢
@lucia006 prave preto je dolezite aby dieta robilo len to, na co ma, ked si potrebujes odbehnut na vecko, jednoducho ho nechaj na zemi na deke, ved nikam neujde - zatial (uzi si to 🙂 ) no a co, ze trosku poplace ? ved aj tvoje biologicke potreby treba naplnat 🙂 a na rodinu zabera, ked povies, ze to alebo ono neodporuca lekar, neurolog, odbornik, mnoho ludi nevie, ze tym narobia viac skody ako osohu
@vierka0 ved toto ale odpovedaju ,ze uz nevedia doktori co maju vymisliet same novoty,vtedy to nebolo a mam povedane. 😨 No kazdy povie nech si poplace ,ale on je odmala velmi zaplakany a uz ho len pocujem tak som napnuta cela ci ho upokojim a jak dlho bude zasa plakat,je to snim narocne ,ale to asi z kazdym babaom,niejake to obdobie je take zle ale dufam,z prejde a ked sa bude splhat stvornozkovat ze ho viac bude bavit svet 😉

@bibianka tak dufam ze je zdravucky..ale v tom sa mylite,ze som ho nedavala n brusko pred 3 mes,pretoze odnarodenia mal koliky a dr mi kazala ho min,7krat denne davat na brusko aoon na 5minutku spociatku plakal potom si zvykol obcas nachvilku takto aj zaspal.poom v 3 mes,sa mi zacal sam ,a k
Odvtedy sa pretaca nonstop ale dlho vnej neostane lebo ide n kolienka chce ist na styri len rucky nevladzu preto ho posilujem tak aby mal silnejie rucky robim snim ako keby furik 😉