icon

Škodí, či neškodí chodítko?

lucia006
21. apr 2013

Ahojte.co myslite chodak naozaj skodi detickam alebo nie je to celkom tak?ja som chcela pre mojho drobca kupit,ale neurologicka ma zastavila,ze chodak NIE. 😨

vierka0
21. apr 2013

@katieg85 ano, ty presne vies, preco tam boli..tato diskusia ma prestava bavit, citanie komentarov bez argumentov je iba strata mojho casu..reci typu - asi, mozno, ktovie - stoja na vode

lucia006
autor
21. apr 2013

@fuska ja netvrdim ze mu to choditko dam,len ja som doteraz pokial som nenavstivila neuro.netusila ,ze to detom mze skodit ,kedze to je moj prvy syn a doteraz ,som videla ukazdeho chodak,chapete,a stym jedenim som si to tiez len tu na n mk pozistovala a tak som podla toho zacala sprikrmom,takz dakedy rady mamiciek niesu nazahodenie 😉

vierka0
21. apr 2013

@1katkas nikto sa tu nehada, ja sa tu v podstate celkom zabavam 😀 preco by matky, ktore si zapalia pri dietati mali byt ignorantske ? ved nie vsetky deti, ktorych rodicia fajcia, su tym poskodene

katieg85
21. apr 2013

@bibianka co robis zo mna sprostu,co mislis ze ja neviem ze dieta ma istu fazu lezat ci co?take reci rozpravaj tej ktora by to robila od narodenia

bibianka
21. apr 2013

@katieg85 tak prečo to tu píšeš?

bibianka
21. apr 2013

@vierka0 😀 😀 😀

vierka0
21. apr 2013

@lucia006 zhrniem to, nekupuj chodak, je to zbytocnost, zbytocne vyhodene peniaze, ver ci never, tvoje dieta sa bude vyvijat spravne aj bez neho, aj bez toho, aby si mu ty pomahala stavat sa, alebo si sadat, je to len otazka casu, nechaj to na neho, on najlepsie vie, na co je kedy pripraveny 😉

lucia006
autor
21. apr 2013

@bibianka no jasne ze neviem ked len lahne na sekundu a uz vrieska .ze nevieme co snim na brusko sa pretoci je tam 5 minut ani nie tolko a tiez place

katieg85
21. apr 2013

@bibianka co tu pisem ze mu davam chodak od narodenia?ty si normalna

vierka0
21. apr 2013

@lucia006 lahni si pred neho, rozpravaj sa s nim, ukazuj mu hracky, smej sa s nim, spievaj mu pesnicky, volaj ho ku hracke, davaj mu hracky na dosah, nech sa po nich chyta a hlavne, co najskor ho prestan davat do pasivneho sedu, dieta si lahko navykne, samozrejme, ze na brusku ho to potom nebavi, tam musi "makat" na svojom motorickom vyvoji

bibianka
21. apr 2013

@lucia006 tak napríklad príkrmy sú téma, kde je konečné rozhodnutie skutočne napokon na matke, pretože názory sa menia hádam každé 3 roky a dokonca v jednom intervale sa nájdu pediatri, ktorí majú rozdielne odporúčania. Zažila som to sama, keď mi iné hovorili lekárky na novorodeneckom, iné naša pediatrička. V pri zavádzaní potenciálnych alergénov je situácia ešte komplikovanejšia. Ale chodítko rozhodne nepatrí do tejto oblasti. Nikdy ho žiaden lekár neodporúčal ako pomôcku na urýchlenie vývoja alebo posilňovanie, je to komerčný výrobok, hračka. Že je škodlivé, sa zistilo časom. Dnes už je to medzi odborníkmi známa vec, ale pokiaľ sa bude stále predávať, dovtedy zrejme budú vznikať podobné diskusie.

1katkas
21. apr 2013

@lucia006 najlepsie bude, ked sa porozpravas osobne so znamymi a nie tuto na internete, lebo v dnesnej dobe na internete vsetko len zakazuju ci uz dudle do pusinky, normalne jedla, alebo aj spominane choditka

lucia006
autor
21. apr 2013

@petruldo ja to skusam nonstop davam deku nazem hracky okolo nebude ani 5 minut tam ,a uz place a nosit porukach hk vecn nevladzem ked uz ma 9kil

katieg85
21. apr 2013

@vierka0 nema ho davat do pasivneho sedu??moj mal 5 mesiacov a ked som ho dala do takeho sedu tak sa furt nahinal do predu,to co ho mam nasilu drzat aby si tak nesadol?

bibianka
21. apr 2013

@lucia006 Deti, ktoré nie sú zvyknuté byť na brušku, často takto protestujú, to treba prežiť a dávať ho čo najčastejšie aj s nejakou motiváciou, za ktorou by sa načahoval. Nemaj obavy, onedlho si zvykne a bude to pre neho celkom prirodzená poloha. O chvíľu o uvidíš na štyroch a potom sa to celé rozbehne - o pár mesiacov sa budeš sťažovať, že za ním nestíhaš behať 😉 A upozorňujem - dieťa obyčajne začne najprv liezť, až potom si sadá z polohy na štyroch.

bibianka
21. apr 2013

@katieg85 dieťa sa nemá dávať do pasívneho sedu, sadne si samo, keď na to bude mať dostatočne pevné chrbtové svalstvo. Že dieťa na sedenie ešte nemá vidieť pekne na tých kymácajúcich sa dozadu, dopredu, na jednu i druhú stranu a prevracajúcich sa deťoch. Pripravené dieťa, ktoré sa dokáže posadiť samo, už sedí pevne.

katieg85
21. apr 2013

@lucia006 oni si snat robia srandu.dieta ti protestuje ze nechce tak byt a ty ho mas nechat na brusku.riad sa tym co chce dieta a mas pokoj.a nedavaj ho na take polohy ked tak nechce byt,ved to potom tyraju chuda dieta.no je to rozumne ?dieta protestuje a bibianka ho tak necha

bibianka
21. apr 2013

@1katkas radšej sa ani nepýtam, čo sú "normálne jedlá" 😎

lucia006
autor
21. apr 2013

@vierka0 ja uz skusam vsetko okolo neho ja aj partner nic ho nebavi ked lezi bud je vkresielku pre najmensich alebo na mojich nohach .ja uz som dakedy hotova 😖

bibianka
21. apr 2013

@katieg85 ty by si vyhrala cenu "najsofistikovanjejšia matka roka" za tie dnešné hlášky😀

lucia006
autor
21. apr 2013

@1katkas no asi mas pravdu. 😢

janie80
21. apr 2013

@katieg85 mam takmer mesacneho syna... Ked ho dam na brusko, protestuje, fuci, funi, lebo to nie je nic jednoduche, ze musi makat... To chces povedat, ze ho na brusko davat nemam, lebo protestuje? Ze ho tyram? 😕 to s nim mozem o par mesiacov chodit na rehabilitacie, ze nevie zdvihat hlavicku... Inac, ako lezanim na brusku sa to nenauci... Aj ked protestuje...

lucia006
autor
21. apr 2013

@bibianka no moj praveze je vecne na brusku pretoze sa mi stale pretoci neviem ho dakedy ani prebalit 😀 a vtom sede on uz par sekund sedi sam ako zabka,mozno zachvilku bude sam uplne ktovie 😉

bettypo
21. apr 2013

Vyvija sa to tu celkom zaujimavo. Ak sa mi 6 mesacne dieta zacne natahovat za tanierom s bryndzovymi haluskami,musim mu z nich dat aby som ho chudatko netyrala

bibianka
21. apr 2013

@lucia006 buď si istá, že nemá - chyba je, že si ho nezačala dávať pravidlene na bruško už pred 3 mesiacmi, teraz by si nemusela riešiť, že sa mu to nepáči, pretože sa musím trochu namáhať - mimochodom, v najprirodzenejšej polohe pre ďalší vývoj. Takže ho postupne nechaj 5, 7, 10, 15, 20, 30 atd. minút, určite protestovať prestane, veď je zdravý, či nie?

bibianka
21. apr 2013

@bettypo 😀 😀 😀

kristina.mihalovicov
21. apr 2013

určite 😀 ,mojim nervom by viac uškodilo, keby som ho nemala a chodila za malým 5 mesiacov odkedy nechcel sedieť 😉

bibianka
21. apr 2013

@lucia006 No tak keď je to tak, tak o čo vlastne ide? Že sa nudí, potrebuje, aby ste ho bavili? Hold, to je decko, riešiť to chodítkom je úplne mimo. Zaobstarali ste si potomka, tak sa starajte, keď bude v puberte, nebude mať takéto potreby 😉

katieg85
21. apr 2013

@janie80 no ved jasne ze ho tak mozes davat ale ked uz protestuje tak ho vezmem,ved dieta tak dlho nevydrzi,skusat ale iba dovtedy ked to dieta chce

monika15
21. apr 2013

@lucia006 preco vam lekarka povedala ze nie, mate nejaku diagnozu ?
ak dieta samo sedi.... tak preco nie choditko, moj v nom lietal ako 7 mesacny 🙂)))
no ale kazde dieta je ine....
nam lekar hovoril ze ked uz sam sedi a nema problem s chrbticou tak neni problem ho tam dat.

ak teda dieta este nesedi tak potom urcite nie.... a ked vam lekar zakazal tak asi bol dovod ? 🙂

Pekny den 🙂)