icon

Skolióza sa za 8 mesiacov zhoršila o sedem stupňov. Čo robiť?

Včera o 13:16

Chodili sme na rehabky, cvičil aj doma, dozerala som! Chodil aj plávať! Z 18 na 25. Syn má 14 rokov. Neviem čo robiť? Ortopéd nás poslal na korzet.

anonym_37c2d9
•
Včera o 13:43

nic, ono to nie je len o citani. ale aj sedeni a hrbeni sa v skole v lavici, doma pri pc ci telefone. rychlo vyrastol, uz bude nosit korzet a dufat ze sa to nezhorší este viac, nam fakt nic nepomohlo a to dcere v 20tke vysadili a v 21 znova nasadili lebo sa to znova vyrazne zhorsilo. drzim palceky

vikusjk
•
Včera o 13:56

@anonym_autor fuha, - nevytiahol sa vyrazne za to obdobie? Inak dcera ma tiez dost skoliozu, dokonca mala aj chrbotvy sval na jednej strane vystupeny a bolo viditelne, ze ho viac namaha. Cvicila doma sama, ale ona okrem cvikov z rehabky zaradila aj posilnovanie, nakupila som jej take lahke cinky, gumy take natahovacie, balancnu loptu a jej teda toto dost pomohlo. Tiez ma 14, sledovana dva roky, a zlepsit sa to vraj uz nemoze, len sleduju, ci sa to nezhorsi a zatial klopem, nezhorsilo sa. Ona neplava vobec, nema rada byt v bazene, cize len cvikmi to udrziava. Zase ale to, co plati u nej, nemusi na kazdeho... drzim palce

adri266
•
Včera o 14:07

@anonym_autor Mohla by som pisat romany o skolioze.

Plavanie mnohi odporucaju, ale ak sa robi nie pod dozorom, moze urobit viac problemov.

V nemocnici /kedze dcera ma nakoniec skoliozu operovanu/ nam povedali, ze je to vsetko o stasti.

Su ludia, ktori denne cvicia dve hodiny a skolioza sa im zhorsi.
Su ludia, ktori necvicia vobec, hrbia sa, cely den za mobilom a ziadne zhorsenie.

Casto je to o hypermobilite, o dedicnosti a zial vrodenej predispozicii.

Korzet nie je koniec sveta, dcera sa za rok nosenia naucila krasne rovno sediet. Zial, jej to nepomohlo, nakoniec bola na spominanej operacii a to sme skusali vsetky mozne sposoby cvicenia /SM, Schrottovej metodu, aj obycajne RHB/.

autor
•
Včera o 14:16

Vytiahol sa celkom určite a asi aj tie svaly by mohol mať, je chudučký.
@vikusjk
@adri266 Ďakujem

anonym_d59c4f
•
Včera o 14:43
@anonym_autor

Vytiahol sa celkom určite a asi aj tie svaly by mohol mať, je chudučký.
@vikusjk
@adri266 Ďakujem

@anonym_autor dopĺňajte magnézium, jesť stravu plnú minerálov a vitamínov, elektrolyty.. uvoľňujú stuhnuté svalstvo, aby mohla chrbtica ďalej volne rásť a vyvíjať sa bez ohýbania...

anonym_447de6
•
Včera o 15:08

nosit batoh na oboch pleciach, skusat byt vystrety, kedykolvek si to uvedomi...zredukovat hmotnost batohu, ak chodi na dlhsie vzdialenosti...nam odporucila dr. plavanie alebo lezenie...zaplatili sme ucitelku plavania aby naucila spravne dychat a spravne plavat, aj znak to je pre skoliotika vyborny styl, a tiez styl prsia s hlavou pod vodou...ale ucitelka s nim drela zo zaciatku kazdy den, mojmu to pomohlo z 22 stupnov na 12-14...ked som videla to kvantum deti z plaveckych skolskych kurzov, co v bazene predvadzaju-to asi na skoliozu nepomoze...

potom je dolezity ortop. matrac a pozor na rost-cim lamelovejsi tym horsie...

kym dieta rastie, je sanca na napravu...

znamej dcera -tiez jej hrozil korzet -chodila roky zo skoly rovno na plavaren, koniec zs a celu strednu skolu, ale denno denne, a chrbtica sa jej popravila...

myslim si ze vyborne su tahove cvicenia vo fitku s kladkostrojmi, ale je nevyhnutna spravna technika, a neviem ci uz pre 14-rocneho...chrbtica musi obrast svalmi, aby ju malo co drzat...

tiez toto riesime...

anonym_28b9b0
•
Včera o 15:08

@anonym_autor akoze nevies co robit? riadila by som sa odporucanim ortopeda

anonym_447de6
•
Včera o 15:12
@anonym_28b9b0

@anonym_autor akoze nevies co robit? riadila by som sa odporucanim ortopeda

@anonym_28b9b0 ortoped odporuci rehabilit. dr., ta predpise rehabilitacie, a tam co hodina, to iny pracovnik a iny cvik...vysledok prakticky 0 bodov...pomozu urcite cvicenia , ale hlavne systemove opatrenia -chodza, sedenie, spanie, to su cinnosti, co trvaju hodiny...

autor
•
Včera o 15:15

Chodil na rehabilitacie cviky sme opakovali aj doma, plávať chodil, plávaj aj znak
Ortopéd odporučil aj rehabilitacie na zopakovanie aj ortézu.

autor
•
Včera o 15:17

@adri266 kde ste boli robiť korzet? Nám odporučil v Košiciach Ortopro

amonet
•
Včera o 15:26

a silovy trening? su aj treneri co sa venuju detom od 12-13 rokov

autor
•
Včera o 15:42

Zbytočne cvičil, keď nedodržiaval, sedenie, chôdzu , nosenie ruksaku. Asi aj to je chyba, že je chudý a má malo svalov. Asi sa musíme vydať touto cestou.
A ako presnosť merania minule mu to meral z 1 snimku, dnes si vyžiadal 3 a z 3 meral

anonym_28b9b0
•
Včera o 15:51
@anonym_447de6

@anonym_28b9b0 ortoped odporuci rehabilit. dr., ta predpise rehabilitacie, a tam co hodina, to iny pracovnik a iny cvik...vysledok prakticky 0 bodov...pomozu urcite cvicenia , ale hlavne systemove opatrenia -chodza, sedenie, spanie, to su cinnosti, co trvaju hodiny...

@anonym_447de6 korzet je takisto systemove opatrenie

anonym_447de6
•
Včera o 16:30
@anonym_28b9b0

@anonym_447de6 korzet je takisto systemove opatrenie

@anonym_28b9b0 su pripady, ked ani korzet nie je riesenie...

krtko1313
•
Včera o 16:38

Naša mala 15r. A jej pomohli silové cvičenia, normálne v posilňovni. Krásne sa to zlepšilo, hrozil nám korzet.

vler
•
Včera o 16:39
@anonym_447de6

@anonym_28b9b0 su pripady, ked ani korzet nie je riesenie...

@anonym_447de6 ano, ale ked odbornik- ortoped- navrhol korzet, to treba urobit ako prve. Snad sa riadim liecbou ktoru lekar odporucil?

anonym_bc49ee
•
Včera o 16:46

Je to individuálne, môj syn mal 19 stupňov mal doma cvičiť každý deň nosiť korzet na nič, nič nerobil, korzet povedal, že v tom sa nedá spať ale naozaj to je tvrdé plastové no otras, ani sa v tom otočiť a má skoliozu 1 stupeň, ale realita je taká, že chodí hrávať futbal 5 x do týždňa, lyžuje, pláva, proste celý je spevnený, tu pekne vidno ako zaberajú tie ich korzety a cvičenia, za mňa nijako, ide mať 14

anonym_28b9b0
•
Včera o 16:54
@anonym_bc49ee

Je to individuálne, môj syn mal 19 stupňov mal doma cvičiť každý deň nosiť korzet na nič, nič nerobil, korzet povedal, že v tom sa nedá spať ale naozaj to je tvrdé plastové no otras, ani sa v tom otočiť a má skoliozu 1 stupeň, ale realita je taká, že chodí hrávať futbal 5 x do týždňa, lyžuje, pláva, proste celý je spevnený, tu pekne vidno ako zaberajú tie ich korzety a cvičenia, za mňa nijako, ide mať 14

@anonym_bc49ee na baze jedineho prikladu z rodiny si trufas spochybnovat prinos korzetu vseobecne🤔?

autor
•
Včera o 17:06

Asi keď to čitam tak Posilovňa. ..

anonym_bc49ee
•
Včera o 17:17
@anonym_28b9b0

@anonym_bc49ee na baze jedineho prikladu z rodiny si trufas spochybnovat prinos korzetu vseobecne🤔?

@anonym_28b9b0 nie, keď bol menší nosil ho zlepšilo sa mu to o 5 stupňov za dva roky, potom puberta prestal nosiť a zlepšenie úplne, určite má význam 25 stupňov je už extrem, tam by som neriskovala nenosenie korzetu, ani žiadne skúšanie somarin, už je to vysoký vek čiže treba korzet tam možno už aj denný dajú

anonym_f25753
•
Včera o 18:46
@anonym_autor

Asi keď to čitam tak Posilovňa. ..

@anonym_autor U nás 3 deti, všetko vysoké a krivé. Tiež chcem, aby chodili do fitka. Potrebujú svaly na držanie tela.

anonym_6c7d84
•
Včera o 20:32

Aké cviky ste cvičili? Dúfam, že nie len blbosti ako mačací chrbát, dvíhanie panvy, s paličkou a pod. S SM-systémom som mala dobre výsledky u pubertiakov so skoliozou. Treba cvičiť na neurofyziologickom podklade. Hľadajte fyzioterapeuta s ACT, Redcord, možno DNS. Dostatočná výživa a pozor na postúru. Treba dobrého terapeuta, ktorý mu spraví aj manuálne techniky, mobilizáciu branice, rebier.A hlavne nečakajte, že bude lacný.

euka210
•
Včera o 21:00

@anonym_autor fu, dost. Nas mal asi okolo 8, potom 11. Zacal cvicit SM system okolo 14t a po roku zlepsenie, ze uz skoliozu ani na rehabilitacii neriesili. Takze odporucam denne cvicit SM system. U nas zauci rehabilitacna dr.na cca 3 stretnutiach a plati sa tusim 20e.

anonym_447de6
•
Dnes o 09:46
@vler

@anonym_447de6 ano, ale ked odbornik- ortoped- navrhol korzet, to treba urobit ako prve. Snad sa riadim liecbou ktoru lekar odporucil?

@vler co si taka skakava....nasad si ho sama , vyskusaj ho mat 23 hodin denne na sebe a potom nam sem napis, ake to bolo...

autor
•
Dnes o 12:50

Kombinácia zlého cvičenia, neodstanili sme nesprávne návyky, nebudovali sme svalstvo a sa nám to vypomstilo.

vler
•
Dnes o 13:54
@anonym_447de6

@vler co si taka skakava....nasad si ho sama , vyskusaj ho mat 23 hodin denne na sebe a potom nam sem napis, ake to bolo...

@anonym_447de6 skakava si akurat ty. Nie ja mam skoliozu 25!! stupnov, a nie mne lekar odporucil korzet

anonym_447de6
•
Dnes o 16:04
@vler

@anonym_447de6 skakava si akurat ty. Nie ja mam skoliozu 25!! stupnov, a nie mne lekar odporucil korzet

@vler tak co ta tak strasne trapi? autorka predsa hlada riesene problemu...