Škôlkar sa pokakáva
Ahojte vie mi niekto poradiť čo robiť? Môj najstarší syn sa pokaka aj keby neviem co bolo už som zúfalá trvá to už 6 mesiace v kuse hoci aj nadávam aj dostane po zadku aj tak to urobí vôbec si ma nevšíma aj keby z seba hrdlo vydám už som bezmocná skúšala som k lekárovi ten ma poslal na neurologiu objednaný sme až 19 máte niekto skúsenosť co mu tam vlastne budú robiť mam 4 deti ale ani jeden toto nerobí absolútne až na toto chodí aj do školy v škôlke predtým sa raz pokakal odvtedy už nechcel ísť a v škole nepôjde ani len na WC až ma učiteľka upozorňuje že na deň nepôjde ani cikat neviem co robiť ani komu sa vyrozprávať manžel nadáva rovnako ako ja tiez je z toho uz zmätený a hneď ako pride domov z školy buff a už sa pokaka
@kittykat22 To ma mrzí sú veľa takýto prípadov to viem po pravde. Raz ma to vytočil udrela som raz po zadku (nie silno )ako nezbijeem ho ako si tu myslia hej že koľko krát sa pokaka tak udriem nie som hlúpa a taka tupa viem ze to ma vplyv aj na psychiku a je mi ho dosť ľúto lebo je môj najstarší a mam aj strach ze sa bude hanbiť okolo kamarátov a tak určite to už budem riešiť nás obvodný ma poslal k neurologiu už som aj objednala na 19teho len sa chcem spýtať náhodou neviete či nás odtiaľ môžu poslať hneď aj k psychológicke nejakej ? Ja len neviem ci objednať Aj Aj lebo ak by nás poslala osobne tak preto ešte som nebola a nemala takú situácií z deťmi
@kittykat22 nie nervy mam ok nato aby som udrela a kričala po dieťati ktoré ma zdr problem. Matka je od toho aby dieťaťu pomohla nie ho bila a kričala. Ano bitka a krik to vyriesi. Ocividne ty si tiež nejaká mimo. 🙈🙏 A neviem co sa tu aj rozculuješ 🤣🙏 sorry ci dalsi nick nejaká obhajoba? 🙈
@renatka133 aj keď ste z toho veľmi frustrovaná v žiadnom prípade nezvyšujte hlas, netrestajte! Myslíte si, že tým sa to vyrieši? Možno ešte viac prehĺbite problém a dieťa si ponesie traumu celý život. Z toho čo ste popísali mi vychádza, že je možné, že váš syn sa z nejakého dôvodu "emočne zasekol" v análnom štádiu vývoja. Dieťa, novorodenec sa podľa Freuda uspokojuje v prvom štádiu orálne=uspokojenie, slasť, prsník, ústa. Druhé štádium je análne= niečo vypustiť, stolica, úľava, fixuje sa na konečník. Možno sa vám to ťažko číta a nechcete veriť, ale pre niečo sa to deje. Bude tam nejaký emočný blok
dieťa týmto spôsobom púta na seba vašu pozornosť. Vychádza to z jeho podvedomia alebo nevedomia. By ste sa čudovali, koľko dospelých jedincov má v určitých životných oblastiach problémy práve preto, lebo da zasekli v análnej vývojovej fáze, bola zle zvládnutá. Príklad: Kojenec, batoľa= keď sedím na nočníku, všetci okolo mňa sa usmievajú, čakajú, robia tanečky, keď to urobím(vykakám sa) chvália ma, tlieskajú, tešia sa, vtedy som dobré dieťa. Puberta, dospelosť=napr. alkoholik, gambler, robí zle, vie že je to nesprávne, dlžoby, trpí celá rodina, ale to je presne o tom...robím zlobu, mám pozornosť rodiny=kričia, nadávajú, vyhrážajú sa, ale stále sú so mnou v spojení, robia tanečky, chvália ma keď si 1 deň nevypijem. Zrkadlí a premieta sa nezvládnutá vývinová análna fáza. Určite by som vyhľadala pomoc pedopsychológa. Odporúčaného neurológa by som navštívila tiež kvôli diferencionálnej diagnostike. Prikladám link na článok Pohľad na vývin dieťaťa v rôznych psychoanalytických modeloch. Verím, že váš "problém" zvládnete s láskou a trpezlivosťou
http://sspap.sk/pohlad-na-vyvin-dietata/
@jamimo Ďakujem za odpoveď. Snažím sa ani neviete ako mam 4 deti najmenší ma 2 roky skáčem ako môžem len občas uz nezvládam kadečo keď príde ešte toto že prebalim malého a hneď na to môj najstarší syn každá mamina je občas nieje nervovo najlepšie to viem podľa seba nebijem ho raz som mu dala po zadku nič moc ale budem sa snažiť a verím ze to zvládne je to múdry chlapec akurát až na toto . 😔😔😔
Aký má ráno režim? Vstane, oblečie sa, dá si v kľude raňajky, ide na záchod a potom do školy? Jeho telo má čas a priestor na to aby sa naštartovalo?
@renatka133 ja by som s nim sla k detskemu psychologovi. Co ma s tymto neurolog vobec nechapem.
@renatka133 psycholog a neurolog je uplne nieco ine. Spytaj sa vo fore mesta alebo zaloz novu diskusiu, ze hladas detskeho psychologa pre svojho syna. Niesom si ista, ze toto je priprad pre neurologa - ale tvoja pediatra asi vie co robi. Mozes si ich dohodnut subezne aby si co najskor mala info zo vsetkych stran. Nemusis ich navstevovat po poradi. Dohodni oboch naraz. Nemas nahodou so synom navstivit proktologa? To je lekar specializujuci sa na tieto problemy. Idealne zavolat na detsku kliniku na interne a spytat sa.
@renatka133 Asi to bude otázka mimo, ale je u vás v rodine všetko v poriadku? V profile máš uvedené, že máš 24 rokov, ďalej tu píšeš, že máš 4 deti, 6 ročný syn je najstarší, 2 ročný najmladší. Ak je to teda pravda, myslím, že to s deťmi doma nezvládaš a syn má naozaj nejaký blok. Píšeš, že to pokakávanie trvá cca 6 mesiacov. Nemôže to mať súvis aj s nástupom dieťaťa do školy? Prečo ste ho dali do školy tak skoro? Kedy presne dovŕšil (mal narodeniny) 6 rokov?
@renatka133 Viete, sú to také nuansy, ktoré si v bežnom živote a správaní sa človek ani neuvedomí. Je možné, tým že je syn prvorodený=veľký brat, cíti zodpovednosť, musel rýchlo "dospieť" byť samostatnejší, možno to od neho očakávate=vedome alebo nevedome. Tým že sa krútite v domácnosti okolo zvyšných troch detí má možno pocit že vás "stratil", stráca. Kakaním sa uvoľní, vypustí tlak, upúta vašu pozornosť, upratujete po ňom, umývate ho, dávate prať. Nevadí, že sa hneváte, ale vtedy ste tam len a len pre neho.❤️ Aj keď je už školák, stále je to citlivé dieťa, ktoré potrebuje nehu, pritúlenie. Skúste si vyčleniť priestor (vy zvlášť, manžel zvlášť) len pre neho, intímne sa porozprávať, túliť sa, mať tajomstvá, uistiť ho, že ho ľúbite,že vám môže dôverovať, že nie je "len" súčasťou prevádzky domácnosti kde je toho veľa. Stačí 15 minút, pol hodinka prechádzky. Sama uvidíte ten rozdiel, aký bude šťastný. Držím palce.
@jamimo venujem sa všetkým deťom rovanko jemu obzvlášť hrám sa s ním avšak to je malo asi to nezvládam skúsim navštíviť nejaký špeciálny odbor kde nám pomôžu ak by dal Boh 🙏 ďakujem za za vsetke radi som rada ze som sa tu zas registrovaná pred nejakými rokmi som tu bola ĎAKUJEM STE ZLATA ZA KAZDE RADI 🙏❤️
@sovica u nás v škôlke bol od 5 rokov škola od 6 začína nemá to vplyv skúšala som sa už aj z učiteľkou stretnúť vraj je v skole ako Anjelik učí sa rýchle. Zvláda všetko šikovný a však za celý deň nepôjde ani na WC ani cikat preto už aj vie ze z tým problém mame v škôlke sa pokakal 1x odvtedy už ani len nechcel chodiť učiteľky v škôlke vraj nevdeli nič aby sa mu smiali a podobne
@renatka133 rado sa stalo, ešte raz prajem veľa trpezlivosti a lásky v rodine.
@renatka133 ale kolko deti nechodi v skole na WC. Az doma. Je to normalne bezne.
@renatka133 Mam 4 deti v rodine mojej nemáme žiaden problém z týmto a však z manželovej strany máju postihnutú dcéru 25 ročnú na vozíku ta. Mala dva krát porážku tak jej zostali následky ale neviem ci to môže byť z toho má Epilepsiu 🤔🤔🤔
@renatka133 psycholog.urcite.moja mala toto iste robila.bola som s nou u psychologa pre iny problem a zaroven sa vyriesilo aj toto.a pritom ma to vobec nenapadlo ze to moze mat suvis.kazde dieta reaguje inac,mozno strach,stres,mozno bolest.vravim odburali sme jeden problem a druhy popri tom.a to som psychologivke o tom ani nevravela.zabudla som.su veci s ktorymi sa vam dieta nezdoveri.oni vedia ako na to
@renatka133 urcite to je psychicky problem, nejaka trauma, pravdepodobne zo skolky. Urcite sa objednajte k psychologovi, ten najlepsie poradi. Tvoj syn je z toho urcite tiez frustrovany, mozno viac ako ty. Skus ho vzdy ked sa pokaka upokojit, povedz mu, ze ten problem spolocne urcite vyriesite, ze uz hladas riesenie. To ze sa pokaka je pre neho mensie zlo ako to co ho trapi. Preto ryskuje aj krik od rodicov, ale vzdy to je lepsie ako to, co mu tento problem sposobilo. Urcite je to tazke, zachovat pokoj, ale pokus sa o to. A urcite co najskor treba vyhladat psychologa.
@renatka133 psycholog alebo intolerancie. Chudak uz musi mat z toho riadny stres, ked po nom kricite.
@renatka133 este ma napadlo piste si cojedol hlavne v skole. Na WC nejde lebo uz ma z toho stres a mozno to nejde ovladat. Nasmu sa tiez stavalo nie v skolke ale po nej. No a napr bryndzove halusky v skolke to je 100% istota ze sa pokadil (kysla smotana), skusili sme taku dietku. Napr mne robia problem aj jogurty, pribinaciky, pudingy, parky, kecupu, majonezy.. hlavne s kludom.
24 rokov, 6 rocny syn a este dalsie 3 deti. Profil zalozeny v decembri. Dievcata, darmo deriete klavesnicu. Vymyslena tema, vymysleny profil. Fotka ukradnuta.
Ahoj, na psychologa sa vies opytat normalne detskej lekarky alebo u vas na najblizsej poliklinike alebo aj vasa poistovna ma zoznam psychologov, alebo si kukni tu - https://ipcko.sk/mapa-pomoci/psychologicka-pomoc/
Psycholog, neurolog kazdy vysetri dieta zo svojho pohladu - psycholog pojde skor po psychomotorickom vyvine, po tempe, po tom ako dieta zvlada zataz a podobne. Neurolog viac biologicky, cez telo a funkcie, kde tiez moze byt skryta pricina.
Nieco malo si naznacila, nechcem ta sudit ani ti vycitat, sama pises ze vies ze bitka a krik nic nevyriesi, skus vedome si to predtym nez sa rozkricis povedat - skus si urobit odstup, niekde si to napis, aby si videla na to ''NEKRIC'' pre seba a pre manzela, odid do inej izby, ovlaz si tvar, napi sa vody, pocitaj, kazdemu pasuje nieco ine, no neumocnuj v nom to, co ak to viac situaciu nezhorsi tak to nepomoze.
Bez vysetrenia syna ti mozu tu ludia pisat nastrely cim to moze byt, no nebude za tym on, teda skor sa k vsetkym povinnostiam sustred nanho a na pomoc, kedy to funguje, kedy to zvlada, cim je ten den iny? Ta situacia ina? menej sa vtedy krici doma, nemusi sa na neho, je menej stres, su to dni, kedy ma volnejsi program, skus to i vypozorovat, to iste plati pre rezim dna vratane toho kedy ide na wc, kedy a co je. Uvidis ci najdes nejake suvislosti, pokojne si to pis do kalendara, preberies aj s dr, ci uz psycholog, detska alebo neurolog. Skorsi termin asi ani u psychologa nebude, vyskusaj cim skor.
Skus si nieco aj sama precitat:
https://defekace.info/poradna/pokakavani/
https://www.cpppapmyjava.sk/pre-deti-a-rodicov/...
https://www.rodinka.sk/zdravie/zdrave-dieta/ked...
https://www.maminka.cz/clanek/-od-jakeho-veku-r...
Drzte sa, sebe zapni nieco z toho, k zehleniu, ku kave, k oddychu - moze ti to pomoct aj pri ostatnych detoch
https://ipcko.sk/z-neistych-rodicov-terapeuti-s...
https://ipcko.sk/materstvo-ako-z-reklamy-na-to-...
https://ipcko.sk/chcel-by-som-byt-lepsi-rodic/
Uz len tym, ze hladas, pytas sa, pocuvas ta posuva k tomu, pomoct mu, byt mu blizsie.
@amelie2017 Myslíte wi fakt že son falošný profil 🤣🤣 to by som vedela vymyslieť takúto historku to ze som tu nova neznamená ze som fakt a mimochodom bola som tu predtým 2 roky len už nemám prístup k starému účtu ináč by som nevedela ako to tu funguje pekný dnik želám a štátny nový rok 🌲❤️
@renatka133 skor detsky psycholog ako neurológ...
@renatka133 matka roka,namiesto toho,aby si sa snazila porozumiet synovi,tak si ides hrdlo vykricat a trieskas ho po zadku. Chapem,ze to vytoci,si nestastna a bezmocna,ale to vazne takto riesis problemy? Bitkami a krikom. Vela deti ma problem s vyprazdnovanim,nechcu chodit na wc,casto je to psychickeho povodu. Nerozmyslali ste navstivit psychologa?
@renatka133 má chudáčik nejaký blok a vy len prilievate olej do ohňa. Hrešíte ho za to, hneváte sa, dostane po zadku a on si jednoducho spojil že kakanie je zlé a hanbí sa za to. Veď on to nerobí naschvál pre pána... Treba to skúsiť opačne, keď sa mu stane nehoda tak ho upokojiť že sa nič nedeje, umyjeme, operieme a dávať ho sedieť potom na záchod. Tam mu zaspievať nejakú pesničku o kakaní, zasmiať sa na záchode, zahrať, nech si tú miestnosť spojí s pozitívnymi myšlienkami. A dokola mu pekne vysvetľovať že kaká sa iba tuto a vždy keď sa mu to podarí tak dostane napríklad zmrzlinku. Niekto tu písal niečo v tom zmysle že si tým pýta pozornosť, čo absolútne dáva zmysel. Áno, je to síce negatívna pozornosť ale možno aj z toho ma v duši radosť že sa venuješ v tej chvíli iba jemu. Lebo neverím že sa stíhaš venovať všetkým 4 deťom. Veď to sa ani nedá.
skor k psychologovi sa objednaj s nim
nemava tvrdu stolicu ? nezadrziava ?
@renatka133 nič zložité,🙂 vyhľadaj si na internete v blízkom okolí kde bývate,psychologa pre deti a objednajte sa..
@renatka133 no bohužiaľ viaceré by sme chceli veriť, že to je vymyslené, chudák chlapček, má problém a jeden rodič mu trestne a druhý nakričí a potom mu rýchlo uteká niečo kúpiť.
@renatka133 ak je to pravda, tak este horsie ako vymyslene. A k psychologovi vsetci 3, ale v prvom rade ty s muzom.

@mamulik10 tak si si svata. Prosim ta, ked nechces pomoct tak sa nevyjdaruj. Take dolezite slnecnice - skvele matky ako ty, tu maju vsetci plne vies co. Ty si nikdy z frustracie nenahucala na dieta? Nikdy si mu nedala po zadku???????