Škôlkarske choroby v zahraničí
Ahojte,v nejakej diskusii na fore som nasla info,ze v Nemecku vraj byvaju skolkari menej chorlavi ako u nas,lebo ich nenechavaju stale so soplami doma.Teraz samozrejme nehovorim o vaznejsich chorobach s kaslom a teplotami.Vraj su tam deti prvy mesiac po nastupe do skolky chore,a potom si rychlejsie vybuduju imunitu tym,ze nie su stale izolovane doma.Je to naozaj tak?Ako to funguje u vas v zahranici,kde zijete?Nemusi to byt iba v Nemecku.
@annm81 Aj ja som uz o tom z medii pocula ze mnoho Kanaďanov si zúfalo hľadá svojho rodinného lekára. Ale nepoznam nikoho kto by to tak mal. Podla mna su to medialne keci, vyfabrikovane z udajov o tom kolko ludi nema rodinneho lekara (a toto cislo je podla mna velmi vysoke). Lenze oni sa uz nepytaju tych ludi na dovod preco toho lekara nemaju.
Rodinneho lekara som mala a bolo to k nicomu, lebo ked som ho potrebovala, bol na dovolenke, alebo bol on chory, alebo na skoleni a tak. Ked skoncil s praxou noveho som nehladala, ale chodila do walk-in kliniky. Tam mi pri kazdej druhej navsteve nukali kontakt na rodinneho lekara ktory berie pacientov. Ak by som zajtra chcela jedneho mat, staci mi jeden telefonat.
@andreatytler mala by si tomu uverit, fakty su fakty😀😀
@andreatytler inak toto je presny priklad toho ako niekto uveri medialnym zvastom a vlastne chapem preco si na sk volia to co si volia😀
@galioska Zašlo to už priďaleko a totálne sme zaspamovali diskusiu. Večer, keď budem mať viac času, odpíšem do súkromnej správy a pokojne ti tam pošlem celú zbierku faktov a položených štatistík, lebo ja sa riadim faktami, nie dojmológiou, čo je zjavne pre mnohé diskutujúce problém.
@andreatytler ja som takých poznala dosť , samozrejme to závisí od miesta, Kanada je veľká. Sama som lekára najprv nepotrebovala, až keď som otehotnela. A ako tehotná som sa k lekárovi dopracovala ľahko. Nikdy som nepotrebovala ísť na kliniku, lebo prítomný nebol len pri pôrodoch vlastnej pacientky alebo dovolenke a mal za seba vždy zástup.
@annm81 Kde bolo to miesto? Zaujimalo by ma to. Viem ze Kanada ma zdravotnictvo rozne v kazdej provincii ale myslela som ze je to viac menej na rovnakej urovni.
@zuzanka.zuzu boze to hadam nemyslis vazne?nie som ucitlka ale chore dieta ma byt DOMA!!!! to vam neni luto svoje dieta chore trapit v skole???nechapem takychto rodicov by som zatvarala do basy natvrdo. sebci...
@andreatytler Napíšem trocha neskôr do súkromnej správy, lebo je to tu ozaj už riadny spam.
o svoje chore dieta sa mate starat doma a nie ucitelky v skole
@galioska
@annm81
Zeny stale Kanada a UK je na tom lepsie ako niektore krajiny. V Indonesia, emergency clinic, len nejaka budka s jednym lezadlom, doktor prisiel z plaze aj so “sestrickou” asistent, obaja v plavkoch, hodili na seba plast a urcili diagnozu 😂 kamarat odisiel so zapalom stredneho ucha so zdrapom papiera s kvapkami do lekarne. Ale ta rychlost dokedy dosiel doktor, tak na to podla mna nema ziadna krajina, ani sanitka tak nepride do 3 minut bol v budke. Nikto neriesil, normalka.
ZASNEM NAD TYMITO MATKAMI TO UZ NENI NORMALNY ROZUM, ANO JE INE ked dietea doma je chore a aj sa hra aleabo aj si raz za cas poskoci ale urcite to je ineako ked ma v skole pocuvat a davat pozor, zasnem nad tym co ludia dokazu o svojich detoch povedat, mam z niektorych pocit ze hovoria o cudzich ludoch a ne svojich detoch...uf...necudujem sa aky je svet ked matka je neempaticka k svojmu decku
@angelinja Myslim ze podstata debaty je o skolkarskych soploch - extremne vysoka chorobnost malych deti sposobena tym ze odrazu su vystavene bacilom ktore koluju v spolocnosti. A ze ktory je spravny postoj: nechavat ich kazdy mesiac doma alebo vodit do skolky. Po 1-2 rokoch sa ta chorobnost drasticky znizi a ked je dieta v skole uz je vacsinou doma ked je chore, lebo je chore vazne a nielen skolkarsky sopel. Male dieta sa hra v skolke rovnako ako sa hra doma. Este by som povedal ze v skolke sa hra ovela kludnejsie, lebo nema dovolene behat a skakat a jasit sa.
Inac ma uz viac ludi na tomto fore oznacilo za helokopterovu mamu, co sa o syna prilis strachuje... a tu som zrazu krkavcia mat.😀
@annm81 pochybuj si naďalej, ty si posledná, komu by som išla niečo dokazovať. Vidno, že máš problém riadiť sa vlastným úsudkom a kriticky vyhodnocovať informácie. Myslieť si, že keď niekto robí v zdravotníctve automaticky súhlasí s očkovaním experimentálnou vakcínou je až smiešne. Veľa ľudí sa už spamatalo, aj tých, čo robia v zdravotníctve a olutovali, že naleteli, vela ľudí bolo od začiatku proti, ale boli donútení a nedokázali odolať tlaku, zvlášť keď išlo o živobytie. Z kolegov išlo cca 30% dobrovoľne, ďalších 30% im bolo jedno a keď im povedali, že musia, tak išli, 30% pod tlakom a posledných 10% s plačom na posledný termín, čo ty vieš, čo sa tu dialo, aký psychologicky nátlak sa tu vyvíjal na ľudí, ľudia sa budú ešte dlhé roky zbavovať traumy z toho, čo sme tu v zime 2021-22 zažili. Tebe asi nikto na pleci neplakal, keď im vlasy padali z očkovania, keď potratili v 18. týždni po 2. dávke, keď im po 3. davke život visel na vlásku… ty si žiješ s klapkami na očiach, nevidíš vpravo, nevidíš vľavo, len čo si vygoogliš berieš ako fakt.
Tvoju hádku o rúšku si veľmi dobre pamätám. Žijem tu 20 rokov, z toho 18 robím v zdravotníctve a nikdy neboli rúška v nemocniciach, či zdravotníckych zariadeniach povinné, ani v chrípkovom období. To, že boli niekde vyložené pri vchode v niektorých ambulanciách a ľudia s respiračnymi ochoreniami si ich mohli dať, neznamenalo, že tu niekto behal v rúšku. Ale ty si ako vždy najmudrejšia a rýchlo si vygooglila nejaký plagátik z ktovie akého zariadenia, z čoho ti vyplynulo, že tu už minimálne 50 rokov chodíme v zimnej sezóne v rúškach a je to tu štandard. 🤦♀️
@sisaka Ja som sa tiez stretla s ludmi co sa pohybuju v lekarskej oblasti, ktori nesuhlasili s ockovanim. Myslim ze ti ludia maju lepsie chapanie fungovania virusu v populacii a tak si vedia vyrobit lepsi usudok. Ale zase na druhej strane su taky ktory nahanaju deti na ockovanie proti chripke. Myslim ze su v tom nejake peniaze.
@angelinja ja dieťa v škôlke ešte ani nemám, ty basa 😀 a prečítaj si komentár od @andreatytler tá to krásne zhrnula aj za mňa, viac k tomu nemám čo... jaj a ešte potom choď do témy, kde mamy rozoberajú, prečo ich zamestnávatelia nechcú 😉
@sisaka No vidíš, a stále si si ešte nebola schopná overiť, že v B.C. to je roky rokúce úplne normálna vec... ale hlavne, že máš svoje dojmy...
Ono je rozdiel racionálne argumentovať o tom, či, pre koho a za akých okolností je vhodné očkovanie a šírením totálnych bludov z dezinfo scény. Ďalšie prípadné správy bude lepšie preniesť mimo túto diskusiu, kde spamujeme...
@andreatytler názor určite nie je jednotný, samozrejme do médií sa dostane len ten, ktorý je v súlade s tým oficiálnym…Čím viac do toho vidím, tým viac som skeptická, ako som kedysi obhajovala očkovanie a obe moje deti sú plne zaočkované, tak teraz keby som mala dieťa tak váham, to čo sa dialo zasialo zrnko pochybnosti aj čo sa týka bežných vakcín - tiež boli tak (ne)testované, výsledky zmanipulované, sú naozaj bezpečné? Toto čo sa dialo výrazne naštrbilo dôveru ľudí nielen k vakcinam ale aj lekárom ako takým… Ale toto je už naozaj uplne iná téma a fakt nemám chuť sa tu s niekym o tom hádať

@annm81 nie nie nema, to jedine TVOJAOsobna skusenost a databazy su fakty😀😀 diskutuj dalej aspon si kazdy precita ake bludy pises😀😀