Skoro mi umrelo dieťa kvôli neočkovaniu
Mile mamicky! pokladam za dolezite podelit sa s vami o moju skusenost ktora bola horsia ako najhorsi horor! ano tiez som patrila k 100% odporcom ockovania lebo som sa bala vedlajsich ucinkov vakcin, tiez som bola ta uvedomela, zaroven vsak stale si uvedomujem ich vedlajsie ucinky a preto toto nepisem ani proti ockovaniu ani za!
Dna 29.6.2017 cize tuto stredu bol najhorsi den mojho zivota. V utorok sme sli so synom (3roky) na navstevu ku kamaratke ona ma dve deti (3 a 2r) oni su zaockovane a chodia do skolky. prisli sme k nim o 17:20 akurat sli zo skolky cely vecer sa hrali, jej dcera este mala trosku kaslik ale nic mimoriadne. prisli sme domov a moj syn sa celu noc budil s placom a potom hned zaspal, nechapala som co sa deje, az rano sa stazoval ze ho boli jazyk a mal na nom biely povlak, zvysenu tepltou a bolo hned jasne ze nieco nieje v poriadku! o 10:00 som s nim bola v ambulancii pediatricky odobrala mu vyter z ust a poslala nas na krcne, o 12:00 povedala krcna ze okamzite sa vrate k lekarke on ma ocividnu teplotu a hnisa mu hrdlo, dali mu vodicku na jazyk a prikaz na CRP, o 12:30 vysetrenie u pediatra CRP v norme teplota 39! poslala nas domov ze sa mame vratit na krv zajtra, AVSAK ziadne zajtra uz nemuselo byt! prisli sme domov dali sme mu lieky aj na horucku, zaspal tazko dychal a cely den mal huste sliny ako sliz ktore nemohol zhltnut, o 16:00 sa dostal do kritickeho stavu sliny hustli dychanie sa stazovalo no zase trochu zaspal okolo 17:00 vyskocil a dusil sa!!! vobec sme netusili co sa deje a ze od zivota ci smrti ho delia minuty v sekunde sme volali zachranku! prisli o 15 minut, mali podozrenie na laringitidu no neboli to celkom tie priznaky, nastastie lekarka mu dala rectodelt a utekali sme na urgent syn ledva lapal po dychu a kazdu sekundu sa mu mohli zavriet dychacie cesty o com som este stale netusila myslela som ze tazko dycha iba koli slinam atd... nebolo mi nic jasne! na urgente s davkou velkeho stastia objavili pricinu! on nieje zaockovany???? !!!! preboha. a uz to islo kyslik adrenalin nositka, RTG a najhorsia sprava, vasmu dietatu hrozi okamzite udusenie ! Zápal hrtanovej príchlopky (epiglotitída) ! ktoru sposobuje bakterialna infekcia ktora sa prenasa kapockovou infekciu z cloveka na cloveka! ockovatelna HEXA vakcinou !!! vo vytahu smerom na intenzivku mu zacal klesat kyslik .... ostali sme na chodbe cakat ci sa im podari vcas ho intubovat, nastastie mu v hrdle ostalo par milimetrov cez ktore mu prestrcili hadicku a napojili ho na pristroje do umeleho spanku. mali sme stastie ! obrovske a neopisatelne! ked som si to uvedomila zrutila som sa! toto je choroba ktora za 24hodin zabije neockovane dieta ! ockovane mali iba kaslik !!!!!!!!! je to tazko diagnostikovatelne lebo priznaky ak uz su tak mate sakra malo casu mu pomoct ! umrtnost vysoka pri nepodani vcasnej liecby udusenie. pri podani liecby sa to antibiotikami da zvladnut. MAMICKY UVEDOMTE SI ZE ... hlevne riziko je ze u ockovaneho dietata bakteria sposobila iba kasel dostala sirup a uz sla do skolky no toto dieta sa stalo bacilonosicom a obetou je neockovane dieta lebo nema protilatky na tieto veci a uz vobec 3 rocny ! takze je to naopak nie ockovane dieti su v ohrozeni koli neockovanym ale neockovane , vzhladom na tento pripad, plati to obojstranne! treba si uvedomit riziko toho ze ak date neockovane dieta do skolky tak choroba s ktorou sa ockovane dieta popasuje ako s kaslikom nadchou vase dieta moze zabit ! rozne bakterie sposobuju rozne ochorenia a v ockovacom plane su vypisane len tie hlavne ja som o epiglotitide ani nepocula v zivote! lebo bakteria napadla tu sliznicu priklopky, mohla aj inam sa dostat. skratim to ! neockovane deti su naozaj ohrozene a vy ani netusite cim ako... fakt ani sajnu nemozete mat ja som si tiez citala tolko materialov a clankov a vysledok ??? o hodinu idem na kramare za synom mozno ho uz konecne preberu z umeleho spanku. VELMI DOSLEDNE ZVAZTE OCKOVANIE A NEOCOKOVANIE A NEHADAJTE SA TU O TOM ! je vela deti ktore mali nasledky z vakcin su vela deti ktore nie.. ja vsak viem jedno ! mojho syna zachranil iba boh a veeeelka daaavka stastia. pretoze bolo tolko ktorickych momentov ktore to mohli zavriet.. to nejdem rozpisovat... obrovske stastie ktore nemusi mat kazdy ! preto si zapametajte ak vase dieta tazko dycha posadte ho a okamzite volajte lekara radsej zbytocne akoby sa vam malo udusit pred ocami ! sposobit to mozu rozne bakterie a stat sa to moze hocikomu. ale ako hovorim neockovane dieta v skolke s ockovanymi to si koledujete o pruser !
A zrazu zistujem kolko my mame na slovensku vedcov a lekarov. A vraj kolabuje zdravotnictvo. Staci skocit po diagnostiku na modry konik bezplatne.
@teegreen ako mas problem prist na kramare sa porziet ? Si rada s tebou pokecam. 4 poschodie. Otvaraju od 15do17 nech sa paci budes vitana
Tvoja teoria o fiktivnom pribehu ma riadne trhliny ihned ich zaplataj
Alebo prid mozno sa ti ujde lôžko na psychiatrii tam ti pomozu z bludov von.
Uz ste ma ako fakt pobavili. Toto uz bez ironie nejde akoeze sorry
@michaelamd, áno, namiesto kopírovania konšpiračných teórií a hlásania poloprávd by som si od propagátorov očko/neočko rada prečítala ich vedeckú štúdiu...
@novana jedine ze si v draciku kupia.mikroskop a z googlu budu do.nho vkladat obrazky
@michaelamd Asi si prvá neočkujúca mamička na MK, ktorá mala gule priznať, že keby očkovala, jej dieťa mohlo byť dnes na tom zdravotne lepšie.
Veľmi som Ti vďačná za to, že si sa v tak pre Teba vážnej situácii dokázala podeliť o svoju životnú skúsenosť, svedčí to o Tvojej sebareflexii a solidarite. Verím tomu, že Tvoj malý bude každým dňom na tom lepšie.
Na tie koníkovské hyeny sa vyser.
O zmazanie Tvojho píspevku s Tvojim telef. číslom som admina požiadala ja, aby si nemala následné problémy, pretože fakt to tu nie je sranda s niektorými indivíduami, ale to si už zistila. Viem, že si to myslela úprimne, ja tiež, tak prepáč.
Ďakujem a prajem veľa zdravia, či už sa pre očkovanie rozhodneš, alebo nie. Rešpekt pred Tvojim prístupom k problematike. Držte sa!!!
@haimi no asi tak... ale ona na kramare nepride lebo asi.nevie kde to je. Alebo sa bude hnbit mi kuknut do oci. Ale asi by som.jej.dala facku. Decko mi skoro.umrelo a ona ze bludy tak to vie nasrat ale berem do uvahy jej iq taze...
@teegreen hovorila si o sebe ako jednej sucitnej zene, co by nikdy ockujuce matky neurazala, iba by bola smutna pre ich postihnute deti (tvoje slova, najdem ti aj link, ak tu diskusiu nezmazali. Pisala si ich mne.)
Uz vtedy som ti tu pretvarku neverila. Skor z toho bolo citit maskovanu nenavist.
Ale ze predvedies az takyto striptiz svojej skutocnej duse...
ako, klobuk dole, vasilisa premudra, dnes ti ide karta.
Mala by si si skocit k prevenarovi po jeho "antivax slepaciu polievku". Ked si u neho precitas par pribehov deti so zdravim znicenym ockovanim, odlahne ti a zas pookrejes. Uvidis. 🙂
@teegreen osobné si myslím, že teba by nepresvedčili nič. Ja len nechápem, prečo by mal niekto potrebu si niečo také vymýšľať. Napíš mi prečo.. Osobné si myslím, že to percento žien, čo svoje deti neockuje to aj tak nepresvedčí, takže aký by toto celé malo zmysel. Ty si podľa mňa iná konspiratorka 😅
@kvieta dakujem na povzbudive slova maly je na tom stale lepsie. Aj krca povedla ze opuch uz nema. Ale stale je na monitoroch hadickach taze bojujeme ze sa mota kzdu chvilu do nich. A vcera si.nepametal ani.svoje meno ani kamaratku nic. Dnes to vsetko vysypl ako vrece tak hura....neurolog povedal ze to prejde.takze bude to ok
@teegreen na teba len repelentom... to uz bolo tvrdo a polopate povedane lebo neviem ake slova bere tvoj chybny mozog lebo.neprijma ani obrazove spravy. Ani textove... skusim mozno morzeovku.uz mi je a smiech z teba a nielen mne. Ked citam co pises spolupacientke tak sa iba chyta za hlavu
@michaelamd vyhodou by malo byt, ze tato choroba by sa uz nemala zopakovat.
@teegreen zalez uz, prosim ta. Co prispevok, tym sa este viac strapnujes. Uz sa snazis robit vietor z takych malickosti, az si na smiech.
Este rozober nejaku gramaticku chybu, co urobila. Snad sa ti bude potom lepsie spat.
@kvieta aspon dostala priestor prejavit svoju inteligenciu ... sa boji.prist do oci mi povedat... tak prska na nete asi ju nema v noci kto fiknut tak sa odbavuje tu na niekom kto pise z.nemocnicnej izby ale aj taky ludia su.sa zasmejem a idem dalej
Ona asi az o polnoci.bere tabletky na hlavu az vtedy ju to uspi a zaleze.
Sorry baby za ironiu ale ja uz fakt som hotova z vykvetu inteligencie. Ja nesom ani za ocko ani neocko ja hovorim co sa stalo mne co povedali lekari. A ze budem dalej omnoho viac zvazovat a nehltat google a dojimave pribehy. Lebo aj ten moj je taky len z opacneho konca a este stale je zaockovanost vysoka. Tak aby taketo nepribudali...ze myslela som ze.mozgova obrna uz vyhynula ale...
@michaelamd, prečo hneď repelent? ☹ Možno to má tiež z očkovania.😉
Toto coje???Dospele zeny??😂😂😂

Žasnem kam ste doviedli tuto diskusiu.... ale sak co sa cudujem. IQ modry konik by mali zaviest do medicinskej terminologie. Chodte si riesit svoje ocko/neocko somariny inam...a to hlavne preto ze nemate zaklad komunikacie vyrivate davte linky.na hocico co vygooglite. A pritom keby idete do kniznie a zacnete citat medicinske knihy tak rozumiete tomu asi tolko ako cinskym znakom.