icon

Skoro mi umrelo dieťa kvôli neočkovaniu

michaelamd
1. júl 2017

Mile mamicky! pokladam za dolezite podelit sa s vami o moju skusenost ktora bola horsia ako najhorsi horor! ano tiez som patrila k 100% odporcom ockovania lebo som sa bala vedlajsich ucinkov vakcin, tiez som bola ta uvedomela, zaroven vsak stale si uvedomujem ich vedlajsie ucinky a preto toto nepisem ani proti ockovaniu ani za!
Dna 29.6.2017 cize tuto stredu bol najhorsi den mojho zivota. V utorok sme sli so synom (3roky) na navstevu ku kamaratke ona ma dve deti (3 a 2r) oni su zaockovane a chodia do skolky. prisli sme k nim o 17:20 akurat sli zo skolky cely vecer sa hrali, jej dcera este mala trosku kaslik ale nic mimoriadne. prisli sme domov a moj syn sa celu noc budil s placom a potom hned zaspal, nechapala som co sa deje, az rano sa stazoval ze ho boli jazyk a mal na nom biely povlak, zvysenu tepltou a bolo hned jasne ze nieco nieje v poriadku! o 10:00 som s nim bola v ambulancii pediatricky odobrala mu vyter z ust a poslala nas na krcne, o 12:00 povedala krcna ze okamzite sa vrate k lekarke on ma ocividnu teplotu a hnisa mu hrdlo, dali mu vodicku na jazyk a prikaz na CRP, o 12:30 vysetrenie u pediatra CRP v norme teplota 39! poslala nas domov ze sa mame vratit na krv zajtra, AVSAK ziadne zajtra uz nemuselo byt! prisli sme domov dali sme mu lieky aj na horucku, zaspal tazko dychal a cely den mal huste sliny ako sliz ktore nemohol zhltnut, o 16:00 sa dostal do kritickeho stavu sliny hustli dychanie sa stazovalo no zase trochu zaspal okolo 17:00 vyskocil a dusil sa!!! vobec sme netusili co sa deje a ze od zivota ci smrti ho delia minuty v sekunde sme volali zachranku! prisli o 15 minut, mali podozrenie na laringitidu no neboli to celkom tie priznaky, nastastie lekarka mu dala rectodelt a utekali sme na urgent syn ledva lapal po dychu a kazdu sekundu sa mu mohli zavriet dychacie cesty o com som este stale netusila myslela som ze tazko dycha iba koli slinam atd... nebolo mi nic jasne! na urgente s davkou velkeho stastia objavili pricinu! on nieje zaockovany???? !!!! preboha. a uz to islo kyslik adrenalin nositka, RTG a najhorsia sprava, vasmu dietatu hrozi okamzite udusenie ! Zápal hrtanovej príchlopky (epiglotitída) ! ktoru sposobuje bakterialna infekcia ktora sa prenasa kapockovou infekciu z cloveka na cloveka! ockovatelna HEXA vakcinou !!! vo vytahu smerom na intenzivku mu zacal klesat kyslik .... ostali sme na chodbe cakat ci sa im podari vcas ho intubovat, nastastie mu v hrdle ostalo par milimetrov cez ktore mu prestrcili hadicku a napojili ho na pristroje do umeleho spanku. mali sme stastie ! obrovske a neopisatelne! ked som si to uvedomila zrutila som sa! toto je choroba ktora za 24hodin zabije neockovane dieta ! ockovane mali iba kaslik !!!!!!!!! je to tazko diagnostikovatelne lebo priznaky ak uz su tak mate sakra malo casu mu pomoct ! umrtnost vysoka pri nepodani vcasnej liecby udusenie. pri podani liecby sa to antibiotikami da zvladnut. MAMICKY UVEDOMTE SI ZE ... hlevne riziko je ze u ockovaneho dietata bakteria sposobila iba kasel dostala sirup a uz sla do skolky no toto dieta sa stalo bacilonosicom a obetou je neockovane dieta lebo nema protilatky na tieto veci a uz vobec 3 rocny ! takze je to naopak nie ockovane dieti su v ohrozeni koli neockovanym ale neockovane , vzhladom na tento pripad, plati to obojstranne! treba si uvedomit riziko toho ze ak date neockovane dieta do skolky tak choroba s ktorou sa ockovane dieta popasuje ako s kaslikom nadchou vase dieta moze zabit ! rozne bakterie sposobuju rozne ochorenia a v ockovacom plane su vypisane len tie hlavne ja som o epiglotitide ani nepocula v zivote! lebo bakteria napadla tu sliznicu priklopky, mohla aj inam sa dostat. skratim to ! neockovane deti su naozaj ohrozene a vy ani netusite cim ako... fakt ani sajnu nemozete mat ja som si tiez citala tolko materialov a clankov a vysledok ??? o hodinu idem na kramare za synom mozno ho uz konecne preberu z umeleho spanku. VELMI DOSLEDNE ZVAZTE OCKOVANIE A NEOCOKOVANIE A NEHADAJTE SA TU O TOM ! je vela deti ktore mali nasledky z vakcin su vela deti ktore nie.. ja vsak viem jedno ! mojho syna zachranil iba boh a veeeelka daaavka stastia. pretoze bolo tolko ktorickych momentov ktore to mohli zavriet.. to nejdem rozpisovat... obrovske stastie ktore nemusi mat kazdy ! preto si zapametajte ak vase dieta tazko dycha posadte ho a okamzite volajte lekara radsej zbytocne akoby sa vam malo udusit pred ocami ! sposobit to mozu rozne bakterie a stat sa to moze hocikomu. ale ako hovorim neockovane dieta v skolke s ockovanymi to si koledujete o pruser !

lilidix
Odpoveď bola odstránená
michaelamd
autor
1. júl 2017

@lilidix nebudem ti nic dokazovat, a uraza ma ze toto dokazes povedat v mojej situacii ale dobry kazdy sme najeky. viem ze sa dva tabori ocko a neocko snazia robit nedzi sebou vojnu ale, ak ti tu niekto pise ze mu zomrelo dietat takmer pred ocami a teba zaujima iba toto tak ti prajem iba to aby si to nezazila ... ahoj

michaelamd
autor
1. júl 2017

a priebezne volam do nemocnice ako je na tom ale na intenzivke vas neubytuju aby ste boli v obraze a chvalabohu syn uz dycha konecne sam ale mozem sa na to kludne vysrat vam tu nieco pisat a dalej zite v nevedomosti

alikaa
1. júl 2017

@egyy presne pre toto som sa opytala otazky ake som sa opytala. No zostali nezodpovedane....

olinka11
1. júl 2017

@maciatkolulu Samozrejme, ze streptokoka je všade plno, ale prichlopku ako miesto svojho útoku si vyberá zriedka. Preto, ak sa jedna o epiglotitídu, je hemophilus tym konikom a streptokok zebrou ;) Je tažké posudzovať situáciu v minulosti a dnes. Vela informácii sa nešíri "ústnym podaním", ako by sme možno čakali. Ja uz som sa pár krát dosť prekvapila, ked som cielene začala hľadať informácie. Ja teda neviem, ako ostatne maminky, ale ja osobne Rectodelt doma mam. Vôbec mi to nepríde z jej strany ako strašenie.

majuja83
1. júl 2017

Dobrý večer, nezvyknem sa zapájať do diskusií, ale v tomto prípade musím. Mám 8 mesačnú dcérku a chvála bohu sme zatiaľ žiadne komplikácie s chorobami nemali. Je plne očkovaná a tiež má nepovinné očkovania. Keď prišiel čas na očkovanie u nás, tiež som hľadala na nete rôzne pre a proti a hlavne tuto na MK prevažuje viac diskusií proti očkovaniam. Maminky sa v tom vzájomne podporujú a všetky možné komplikácie očkovaniam pripisujú. Preto plne chápem túto maminku, že chcela zdieľať svoju skúsenosť a vôbec sa nečudujem, že tento príspevok pridala tak skoro po jej otrasnom zážitku. Verím, že takto chcela poskytnúť aj ten druhý, nie anti pohľad na očkovania a pomôcť pri rozhodovaní ďalšej maminke.
Padlo tu veľa názorov, že autorka témy zbytočne zveličuje a preháňa. Nechápem, ako si to dovolí hodnotiť ktokoľvek, kto podobnú situáciu nezažil.
A hlavne chcem povedať, že som zase nadobudla pocit, že ak sa maminky bavia aké je očkovanie škodlivé, situácie pri tom opísané naberajú až neuveriteľné grády, ale pri zanedbanom očkovaní sa len kývne plecom, veď to je určite len preháňanie.
Tento prístup sa mi nepáči. Každá mama sa rozhoduje sama a je plne zodpovedná za svoje dieťa a teda ak očkuje, má úplne rovnaké práva ako tá, ktorá neočkuje. Ani jedna skupina nie je nadradená tej druhej. Celkovo maminky viac tolerancie by vám neuškodilo, ani jedna nemáte neomylný patent na rozum.
Želám synčekovi o ktorého sa jedná len to najlepšie a skoré uzdravenie prajem a hlavne si prosím vás nerobte ťažkú hlavu zo žien, ktoré tu na MK vedia všetko najlepšie. Veľa sily a pozitívnej energie posielam. Maruška

egyy
1. júl 2017

Opakujem. Co ma najviac na celom tomto zvlastnom pribehu udivuje, je tvoj rychly obrat a obrovska potreba vsetkych presviedcat o ockovani. Tvoj DNES vytvoreny profil uz vobec nekomentujem. Luto mi je vsak matiek, ktore tu zbytocne strasis. Preco ta potreba teraz kricat do sveta? Uvedomujes si, ze tvoje ZDRAVE dieta sa NAKAZILO prevdepodobne od OCKOVANEHO? Ze toto OCKOVANE dieta mohlo kludne nakazit nejske novorodeniatko? Ja som bola ako dieta ockovana vsetkym v tej dobe dostupnym. Napriek tomu som trpela castymi a silnymi zachvatmi laryngytidy (podla vyjadrenia jednej lekarky v mediach " formou cierneho kasla) a dodnes mam caste anginy. Moj brat bol ako dieta uz ockovany proti pneumokokom a ako batola trpel opakujucimi sa zapalmi stredneho ucha. Mandle isli von.

Nikdy nevies koho, co a kedy...
takze ako "byvala" neockujuca matka, by si mala byt nestranna a skludnit hormony. Prestan tu prosim ta sirit paniku. Dakujem

michaelamd
autor
1. júl 2017

@alikaa a na co vam mam odpovedat ? ze sme lajici ktory si vytvaraju nazor podla emocii, internetu a skusenosti inych ??? a z toho vznikne vysledok... niesme doktor ktori tomu rozumie a ma na to diplom tak co odomna chcete ? ja niesom povinna vam odvovodnovat svoje neockovanie. to si budem riesit sama so sebou nie? ale ked vam lekar povie ze tomuto sa dalo vyhnut hexavakcinou a stojite nad svojim dietatom v umelom spanku tak by si mu vznadala ze nie ockovanie s tym nic nema?:.. keby to nezazijem tiez by som mudrovala.... a spochybnovala... ale teraz niesom v tej pozicii ze si to mozem dovolit... ano mohla by som, aby som obhajila svoje rozhodnutie, ale logicky rozmyslam ze ano ked oni su ockovane a mali len kasel a moje je na tom podstatne horsie ze asi ta vakcina im pomohla ! hovorim vy si ockujte neockujte mne je to uuuplne jedno ! ja som sem neprisla robit ockovaciu vojnu !!! nemam na to ani chut ani cas! idem spat rano ma caka dost tazky den.. a ked tato info niekoho zachrani tak to stalo za to ze som tomu venovala energiu !

egyy
1. júl 2017

A este jedna vec na zaver. Mozno som divna. ALE AK BY MI MOJE DIETA ZACHRANILI OD UDUSENIA A SMRTI, SEDELA BY SOM NA RITI NA ZEMI PRED JISKOU. SRALA BY SOM CELY MODRY KONIK A POTREBU OPISAT SVOJ PRIBEH. Ale to som ja. Cus 🙂

michaelamd
autor
1. júl 2017

na niektore matky tu akoze no coment bez registracie sa mi tu nedalo pridat prispevok inak na konika nechodim ! uz asi dva roky. ale mysli si co chces ak mi neveris nech sa paci zajtra sa prid sama pozriet na kramare rano tam budem, ahoj !

olinka11
1. júl 2017

@egyy Autorka uz viackrát pisala, ze jej príspevok neobhajuje ockovanie, len chcela upozorniť na toto ochorenie a veľmi pekne popisala priebeh a prvú pomoc. Sprostredkovala informácie, ktoré jej boli poskytnuté v nemocnici a spomenula jednu vec, ze ocko ma svoje + aj -. Táto téma vyvoláva vela diskusii, myslim, ze ak naozaj stojíte o jej názor, asi Vam ho povie vtedy ucelenejšie, ked sa z toho všetkého spamäta.

michaelamd
autor
1. júl 2017

uz vas ani nejdem citat lebo ste ma fakt znechutili tou svojou posadnutostou ! fakt na zamyslenie. clovek vam chce dat info... ale sak vase rozhodnutie. mozno to pise prave clovek co sa zlakol ze neockoval a dupe nohami aby sam pred sebou svoje rozhodnutie obhajil.... ti len prajem aby si nezazila to co ja. lebo to neprajem nikomu... hlavne ze ani v tej kritickej chvili som netusila co sa deje... az ked mi to lekari vysvetlili dom padla na zem

alikaa
1. júl 2017

@michaelamd nic z tohto vsetkeho som nepovedala, ani netvrdila. Len som sa pytala, pretoze mi to cele prislo nelogicke a zaujimala ma ta logika v tom vsetkom. To je vsetko. Ale teda podla tejto odpovede ste neockovali pre emocie, internet a skusenost inych. Aspon nejaka odpoved prisla.

aristka
1. júl 2017

@maciatkolulu chcem aby si pochopila jeden rozdiel ,intubovane dieta je na are a po extubacii minimalne este 24hod.na pozorovani ,ci si nevyziada znova intubaciu ,potom sa preklada na jis...kde je zvyseny monitoring ,plus nonstop zdr.dozor ...casto dieta ,ktore potrebuje iv podanie lieku a ocakava sa reakcia napr.pri podani iv penebene ,je dieta pod zvysenim dohladom na jis ....ono totiz na penebene je velmi vela ludi alergickych ...casto si jednoducho na deckom nechavaju iv podania na jiske pokial nie je potrebna karantenna ,ak iv podanie nie je potrebne ,dieta je na normalnej izbe ...takze je obrovsky rozdiel intubacia aro a jis....plus nikto nikdy nepoda penebene iv ,ci im ambulantne ,dovolim si povedat aj dospelemu jedincovi.

michaelamd
autor
1. júl 2017

islo mi len o to aby ste vedeli o tom ze ako to prebieha a co robit lebo ja som to nevedela ani naaahodou !!! zachranilo nas iba stastie a to doslova! stacila jedna chyba... a koniec napriklad nesmu take hrdlo vysetrovat palickou lebo to moze este viac opuchnut nesme dieta plakat, jest ,pit, nesmie si lahnut !!!!!... a jeho vysetrovali palickou 4x !!! chvalabohu ze sa hned odtrhol a na urgente to videla len sekundu ale stihla to identifikovat.

egyy
1. júl 2017

Neda mi to. Ako neockujuca si urcite riesila aj fakt, ze VYSTUDOVANY lekar ( napr. Detsky pediater) sice ma diplom... ale nie iba za absolvovanie predmetu "OCKOVANIE, ANO CI NIE? "
Mnoho ockujucich lekarov nepozna ani zlozenie vakcin ci vsetky mozne neziaduce ucinky. Citala si si niekedy NU obycsjneho detskeho Nasivinu pre novorodencov? Ani ja nie..preto ma 3dni!!!! nenapadlo, ze moja m3sacna dcera ma neskutocne bolesti brucha prave z lieku, ktory jej ma pomoct dychat. Dobre co?? Nikto mi to totiz nepovedal. A mozno by mi na to povedali, ze to URCITE nema z toho ale z.... starsia dcera bola nedavno hospitalizovana v nemocnici so zapalom stredneho ucha. Ako neockovana. Lekari mi povedali, co povazovali za potrebne o mojej nezodpovednosti. Ale vies co?? Nevypisovala som ody na ockovanie a nepresviedcala vsetkych o svojej obrovskej chybe. A vies preco? Lebo som presvedcena o spravnosti svojho rozhodnutia. Pretoze viem, ze som citala, videla a pocula dost na to, aby som sa JA tak SLOBODNE rozhodla. A nie, nevadi mi ze chodi do skolky s OCKOVANYMI, vdaka ktorym pol roka zapasila s pravidelnymi infekciami (vdaka ockovanym prenasacom) hornych aj dolnych dychacich ciest. Kazdy rodic je zodpovedny za zdravie svojho dietata. Ci uz vlastnym rozhodnutim- NEOCKOVAT, alebo tym zo zakona, PODPISAT pri ockovani informovany suhlas.

eaka
1. júl 2017

Musím povedať @michaelamd, že hoci som za Tvoj článok rada, rada som sa niečo nové dozvedela, chápem, čo sa Ti snažia niektoré maminy vytknúť, vôbec nehovoríš ako niekto, kto bol niekedy proti očkovaniu... Sorry, znieš skôr ako niekto, kto sa tvári, že bol proti očkovaniu.. Ale to je len môj pocit.. .Nehovorila som so všetkými neočkujúcimi a sú medzi nimi rôzni ľudia, aj takí, ktorí naozaj neočkujú bez toho, aby o veci čokoľvek vedeli...
Len toľko viac k tejto debate. Ešte raz synčekovi veľa zdravia, hlavne nech už nie je sám, lebo mu musí byť veľmi ťažko...

aristka
1. júl 2017

@egyy ak isli mandle von ,asi islo o zlateho stafilokoka ci streptokoka a peritonzilarne abcesy ,ktora mu utlacali eustachovu trubicu z coho mohol mat obrovske problemy s uskami .....pneumokok anginy nesposobuje a nemaju preco ist von mandle ....urcite si lepsie prestuduj jeho kartu ,pretoze co i len trocha znaly clovek vie ,ze toto s ockom nic nema a aj ty musis vediet z kultivacii preco mas nonstop anginy ...lahko ste si to s bratom bacilovo prestriedavali.

aristka
1. júl 2017

@egyy preco tvoja neockovana bola vobec chora a nehovoriac s uskom hospitl....tam si sa nebala co do nej davaju a preco bojovala s inf.v skolke ...ved neocko deti maju 100percentnu imunitu ....a ty mas nonstop anginy ....cim si osidlena a mozno prenasas do svojho okolia....

eaka
1. júl 2017

@michaelamd inak je naozaj strašidelné, koľko lekárov Vás videlo a neboli schopní identifikovať tak závažné ochorenie...

egyy
1. júl 2017

@aristka zlata 🙂 moj brat je o 5rokov mladsi, takze sme si choby neprestriedali. Co sa tyka zapalov stredneho ucha. Bola by som vdacna, ak by som ta vtedy mala so sebou na pohotovosti, ked mi v kazdej ambulancii tvrdili, ze moja dcera ma zapal stredneho ucha prave kvoli NEOCKOVANIU. Ma to krasne tmavym a velkym napisane v prepustacej sprave. Takze ak by si im to takto pekne vysvetlila ako mne, ze to urcite nema z neockovania, tak som sa nemusela rozculovat 🙂 pekny vecer

luci1983
1. júl 2017

@michaelamd ja len kukam ako vas tu poniektore idu zjest,,, nic si z toho nerobte a hlavne nech je malemu lepsie!!! A rychlo sa uzdravy!! Plne chapem ze profil mate novy a chapem aj to preco ste sa potrebovali mozno vyrozpravat a podelit sa s normalnymi mamickami oto co sa vam stalo...verte ze mna ste presvedcili len otom ze som spravila dobre ked som razne pediatricke malej povedala ze dcerku ockovat chcem pretoze ju ockovat nechcela!!!sama ja som tetanovku pred rokmy zniesla zle volali sme v noci zachranku nemohla som dychat dusilo ma,takze poznam vedlajsi ucinok a jasne ze cucim po kazdom ockovani na malu,viete ja mam svoju genetic.diag.od narodenia, nie jednoduchu a ked som sa rozhodla mat dieta vsetci lekari ci mi sibe, kuknite zvladli sme to dcerka je uplne zdrava krasna nadherna moj smejko. Ale ockovat ju pediatricka odmietala lebo JA mam svoju diagnozu a to podotykam ze dcerku kontrolovali hned ci je v poriadku. Vsetky testy ok. Nikdy nezabudnem ako som pre nevedomost mladej doktorky v porodnici kukala 4 dni na dcerku cez sklo lebo si myslela ze ju mozem nakazit, poviem vam revala som zosypala som sa a lekarku prosila nech si aspon ten googl krepy otvori a hodi moju diagnozu tam ze ma ku dcerke pustit moze, podotykam ze dcerka bola v poriadku!!snazila som sa vyrozpravat tu na MK a tolko supov mamiciek som este nezazila!!!psychicky ma polozili este viac! Cest tym dobrym chapavym preto sem tam tu este kuk bo co som tu spoznala 4 maminky su to skvele baby a poradia pomozu aj v noci....drzte sa a verim ze ste mnohym mamickam chceli poradit a podelit sa o skusenost !!!
Mna niekedy zaraza uz len to ako sa mozu matky vadit ci davat babatkam cajik vodu popri mliecku a pod!!! A teraz som na seba hrda ako blcha ze som ju cajik aj vodicku pit naucila lebo ked vidim ako sa niektore trapia po lyzickach aby dostali do drobcov stipku vody v tychto horucavach mrzi ma len to ze niekto na MK povedal ze caj vodu nedavat

egyy
1. júl 2017

@aristka asi mas velmi mylne s skrwslene informacie o neockovanych detoch. Bohuzial. Neockovane deti nemaju 100% imunitu..neviem, co citas, ale uz to nekupuj prosim ta. Bolo by to ozaj skvele, ale asi ta to sokuje, NIE JE to pravda. Byvaju tiez obcas chore. Ale napriklad, kedze bola do 2 rokoch kohena, tak doctedy chora nebola. Si predstav..asi tam je pes zakopany...ech ech... no a ty sa o moju anginu netrap. My sme zvlastna rodina, kedze svoje deti bozkavam a teda obcas aj ostatnych clenov rodiny a priatelov a NIKOHO som nenakazila. To je co?? 🙂 a este ti poviem tajomstvo, ktore ti par dni neda kludne spat. NIKDY NEVIES CI TEN S KTORYM SA ROZPRAVAS, PODAVAS SI RUKY CI JES PRI JEDNOM STOLE JE ALEBO NIE JE OCKOVANY. Ale psssssst... SME VSADEEEEEEEEEE...... 😈😈😈😈

michaelamd
autor
1. júl 2017

@eaka vies co boli sme tam praave v case kedy typicke priznaky rozpoznatelne iba zacinali. Krcna to vidiet uz mohla lebo to je taka akoby ceresna na konci jazyka ale ona mala na ponahlo a poslala nas k obvodnej a to som musela ist po kocik domov a on v nom uz iba bezvladne lezal s horuckou. Iba crp mu urobili ale to v krvi sa ukaze az neskor. A o par hodin nastupilo vsetko v plnej sile a tym je to nebezpecne 25% umrtnost vseobecne pri nestihnuti intubacie udusenie a problem je identifikovat to. Ja som to uz nazvala ze jednodnovka den a je po tebe. Zas na moje prekvapenie v sanitkr na telefone aj na kramaroch boli uuuuplne perfetny a profesionalny a nikto ma nezdrbal za neockovanie ibami to cele opatrne vysvetlili

aristka
1. júl 2017

@egyy co ked je brat mladsi ...jednoducho pleties dve na tri ...plus ci tvoje dieta je chore vdaka neocku ,kedze podla av ma byt 100 zdrave je lahko zistitelne vyterom z hrdla ,ktore ste urcite absolvovali a namiesto toho ,aby si dala dieta doockovat ,si ho nechala trapit s usami ...co sa s nou povlecie do dospelosti a urcite ti podakuje ....a ty si daj mandle von a budes mat pokoj s anginami ,ktore skodia srdcu a oblickam....

olinka11
1. júl 2017

@egyy Aj ked sa možno hnevate, @aristka ma pravdu s tými anginami. Ja teda neviem celu Vašu anamnézu atd., ale naozaj môžete mat nejakého bacila, ktorý sa Vas "drží". Že nemáte potvrdené, že sa nikto nenakazil, neznamená, ze tam nic urcite nie je. Hovorím preto, lebo aj ja som mala problem, pobehala som si vyšetrenia, dokonca som zvažovala odstránenie mandlí. Kvôli bacilonosictvu. Nehovorím, ze je to Vaš prípad. To iba na okraj témy.

michaelamd
autor
1. júl 2017

@majuja83 ty si to uplnr vystihla! Kazda minca ma dve strany a bola by som nerada keby musela vznikat skupina nasledky po neockovani. Lebo este stale je vysoka zaockovanost az tak moc ludi s tym nema skusenost je teda logicke ze viac sa vyskytuju nasledky ockovania... ja nehovorim ze ocko je bezpecne a hned utekam po vakciny ale budem fakt hladat sposob ako ho co najbezpecnejsie zaockovat a verit ze mu to viac pomoze ako uskodi .

aristka
1. júl 2017

@egyy inak som rada ,ze si napisala ,ze neocko deti nie su 100percentne zdrave ...to tvrdia antivakcinisti aj tu v temach ,ja som len reprodukovala ....zdravie je vec komplexna a nie nezaockujem a dieta bude zdrave ....ale to oni nechapu.

michaelamd
autor
1. júl 2017

Baby kludne si tu debatujte bezomna ja uz mam fakt dost a uz nas oboch daju na oddelenie kde nas caka este liecba a vela toho takze z mojej strany koniec debaty ak mate otazky na mna tak mi piste postu odpoviem. Dakujem majte sa a davajte na deti pozor ja bohu dakujem ze mi pomohol vyhnut sa najhorsiemu

aries24
1. júl 2017

Ako nehnevajte sa,nechcem nikoho urazit,necitala som si komenty k tomuto,ale moj nazor k tejto vasej situacii je asi takyto.Mi sme 20.6,ako som malého zobrala zo skolky bojovaly so 40 stupnovymi teplotami,ktore trvaly 4 dni na 5 den 38,6,ja viem pisem od veci,ale tym chcem len povedat,keby moje dieta bolo v umelom spanku,ani by ma nenapadol nejaky MK a siahodlhy pribeh,bola by som pri nom a ani za boha by ma odtial nikto nedostal,keby sa to nahodou niekomu podarilo,nebola by som schopna rozmyslat a este formulovat nejake vety.Mozno sme kazdy iny,a len ja som blba,ale je to tak.Som matka nezaockovaneho dietata a bojim sa rovnako,ci by bolo zaockovane,alebo nie.Prvykrat /maly ma 6 a pol roka/sme dostaly taketo horucky a nepohla som sa od neho a v noci bola hore.Pride mi divne,ze vy dokazete este na MK vôbec diskutovat.Ked sme maly 4 roky isly sme 1 krat do nemocnice,priamo z pohotovosti o pol noci.Nechcely ma nechat s nim,ale po kriku, a s tym ze budem na zemi vedla jeho postele,som si polezala v nemocnici aj ja.