icon

Skrátená uzdička pod jazykom

31majka12
21. jan 2014

Maminky absolvovalo Vase dieta plasticku operaciu prirastenej uzdicky pod jazykom?
Mojmu drobcovi ta operacia hrozi uz od narodenia ale vykonava sa az po dovrseni 3 rokov.
Poprosim o skusenosti,,
Dakujem

Strana
z2
josenka
3. okt 2014

@lulka12 Zotavenie prebehlo úplne bez problémov, samotná operácia trvala cca 45 minút, ozaj to bola rýchlovka. Po operácii dostal zmrzlinu, potom bol ešte spavý, takže pospával, od bolesti mu dali detský nurofen. Na druhý deň nás pustili domov a neboli žiadne komplikácie, nič. A pomohlo mu to, naučil sa r, teraz ho hovorí krásne, čisto, ani by som nebola čakala taký dobrý výsledok. Som rada, že som sa nechala presvedčiť našou logopedičkou. 🙂 Držím palce, určite sa neboj (aj keď ja viem, ľahko sa to povie 🙂 ), všetko bude v poriadku.

lulka12
3. okt 2014

@josenka vďaka za povzbudenie..... Dúfam v dobrý priebeh.....

thila99
10. feb 2015

@lejluska zdravim uz mate po tej operacii? Nas čaká na konci februara ako ste to zvladali?

lejluska
10. feb 2015

@thila99 ahoj 🙂 máme po operácii, minulý rok v máji bol synček operovaný, zvládol to super, po operácii trochu plakal ale len preto, že zistil, že ma v ruke kanylu ináč to bolo celkom v pohode cca 15-20 min. to celé trvalo...potom papal len kašovitú stravu, po každom jedle vyplachovať pusu čistou vodou zopár dní a musel prestať piť mliečko na fľašu, tiež mal vyplazovať jazyk aby sa mu to nezrastalo, že mal trénovať 🙂...ono po narkoze bol trošku nervozny, až kým sa poriadne nevyspal....v nemocke sme boli len jeden deň, ráno sme prišli, okolo 3-4 poobede šli domov, operovali ho cez obed....tak Vám držím palčeky, nech to pekne zvládnete 🙂 ..nebolo to také hrozné ale som rada, že je už potom...nám ešte povedali, že o pár rokov možno bude potrebná ešte jedna taká operácia,lebo tým, že bude rásť tak sa môže stať, že sa ta uzdička zase o trošku skráti :-/ ale, že to môže a nemusí tak dúfam, že už nebudeme musieť podstúpiť takú operáciu...

martinal01
19. mar 2015

@lejluska ahoj, znova idem otvorit tuto temu, nic aktualne som na mk nenasla zatial, tak pisem sem.
Pozeram ze uz mate po, skoro az rok, ale predsa len. Takze nas to caka teraz, este nemam termin ale operacia nas neminie. Resp. plastika, lebo vela ludi to porovnava s podstrihnutim, ale u nas to nebude len take lahke, ak je treba deticky dat pod narkozu, Dr. vravela ze mame uzdicku velmi kratku a hrubu a ide cez nu zilka, takze by velmi krvacala.... bola si s nim na klinike cely den? resp. kde vam to robili?my nejdeme priamo do nemocnice ale na orl kliniku. Pytam sa preto lebo urcite bude treba aby s nim niekto bol, nemozem ho tam nechat, a snad to tak ani nebude ze musim odist, len mam malicku dcerku, ktoru kojim tak neviem ako to zvladnem ked musim byt aj pri nej....
Mal syncek nejake problemy s recou ked mu to sli robit? Alebo rutinne ho len sledovali od narodenia ako nasho a teraz pred 3 rokom ze operacia.
Dakujem za odpoved

martinal01
19. mar 2015

@31majka12 viem ze tema je uz starsia ale mozem ta poprosit napises mi aj tvoje postrehy kedze citam ze ste operaciu - plastiky uzdicky aj vy absolvovali.
Dakujem

lejluska
23. mar 2015

@martinal01 ahoj 🙂 nooo bola som tam s malým celý deň vlastne od rána od 7.00 ked sme mali príjem, operovali ho okolo 11-tej a domov nás pustili o pol 4 poobede....nám to robili tiež na orl klinike...synček mal problém jedine z "R" a "L" všetko ostatné vedel ale tiež sme mali uzdičku krátku a hrubú a tiež nám vraveli, žeby to veľmi krvácalo keby mu to len podstrihli takže tiež sme museli pod narkozu...nám to zistili na pohotovosti ked ochorel, ako ja som videla, že má krátku uzdičku ale stále som si myslela, že je maličký tak preto, že časom sa to spraví lenže museli sme na operáciu...a ináč dcérka má uzdičku v poriadku??? lebo ja mám maličkého synčeka a ten istý zákrok mu robili už pôrodnici ale kebyže im nepoviem aké problémy sme mali so starším synčekom tak si to ani nevšimnú...ale podchytili to hned v pôrodnici našťastie vraj kebyže to nezistia tak o pár rokov idem na operáciu aj s ním...

martinal01
25. mar 2015

@lejluska dakujem ti za odpoved, uz sme objednani, mali termin este tento tyzden ale to by sme nestihli tie predoperacne vysetrenia tak som to dala az za mesiac v aprili.
Dcerka ma praveze velmi volnu, az teraz vidim rozdiel ako ona place, a hybe jazykom, mne to vtedy pri malom neprislo, vedeli sme tiez ze ju ma skratenu, prvu kontrolu na orl mal v 3-4 mesiacoch, ale nerobili s nou nic, mozno tiez cakali ze sa mu to natiahne alebo uvolni.
a presne aj my mame R a L rovnake, vyslovuje to velmi podobne, ked sa mu chce rovno aj vynecha 😀 to pismenko, inak rozprava krasne cisto, len tieto dve robia problem....
ale uz som kludnejsia, nechala som si to prejst hlavou, ten prvotny sok ze celkova narkoza, je uz za mnou a myslim ze oni to beru ako rutinny zakrok, este raz vdaka, a vsetko dobre

tinad
27. mar 2015

@josenka
@lulka12 ahojte, aj nas caka plastika jazykovej uzdicky. Mam z toho velky strach. Ako reagovali deticky, ked sa prebrali z narkozy? Vracali? Preco po zakroku nechavaju este v nemocnici? Nebolelo ich to po prebudeni?chceli pit a jest po operacii? dakujeeeeeeem

josenka
27. mar 2015

@tinad Ahoj, u nas to je uz davno,syn ma uz 11 rokov☺. Z narkozy sa prebral v pohode, nezvracal, v podstate otvoril oci, nieco povedal a potom driemkal. Dostal potom aj nieco od bolesti a prve jedlo, ktore dostal, bola zmrzlina, tak bol nadseny. Bol tam najmensi pacient, vsetci ho obdivovali, aky je statocny, tak bol za hrdinu😀. Na to, aka som bola z celeho zakroku nervozna, bolo vsetko v poriadku a teraz hovori krasne cisto, nikto by nepovedal, akymi trampotami sme si presli. Tak prajem, aby ste aj vy boli v poriadku. 🙂

tinad
27. mar 2015

@josenka nas to ma veeelmi kratke a hrubu tu uzdicku. velmi sa bojim... bojim sa, ze mi nebude chciez jest,pit, ze bude velmi plakat od bolesti. kolko ste s tym boli v nemocnici?

josenka
27. mar 2015

@tinad Nasmu to najprv prestrihli, ale to zarastlo a zjazvilo sa, tak sme museli ist na podrezanie v narkoze-tam mu to aj zasili. Prijali nas vo stvrtok, to sme boli aj v parku pred nemocnicouna prechadzke,n v piatok rano mu to robili, trvalo to asi len 45 minut an v sobo?tu rano o 8 sme uz isli domov. Neboj sa, dobre to bude, keby ho to pobolievalo, tak mu das nieco od bolesti a on sam si povie, co bude jest. My sme sa predtym o tom vela rozpravali a maly sa tesil, ze budevediet pekne rozpravat.☺

tinad
27. mar 2015

@josenka presne toto prezivame.. tiez nam to 2x ambulantne strihali a dopadlo to tak, ze to ma kratke a uplne hrube, skarede... krpcek sa tesi, ze bude moct vyplazovat jaryk, hovorit ryba, lebo R nepovie...logopedicka nas trapila, ale nejde to bez toho jazycka... najviac sa bojim tej narkozy a po tom ako sa prebudi, ci nebude mat zachvaty, bolesti... najhorsie je to cakanie... este nebodaj nam zistia v krvi, ze nema dostatok zeleza alebo nejake ine veci a nas nezoperuju...

lulka12
28. mar 2015

@tinad Tak našej to robili koncom januára.
Robili to na zubnom v Martine.
Trvalo to cca 25 minút.
Narkôzu neznášala práve najlepšie. Hneď ju prebrali, čiže už nespala a asi tri krát vracala.
O 4 hodiny sme išli domov.
Ona nevedela čo jej v pusinke robili a tak sa extra na bolesť nesťažovala. Na noc som dala Nurofen a to bolo vsetko.
Stehy jej vypadli do 5 dni.
Je to už dva mesiace ale "r" sa nám moc nedarí tak pojdeme na logopediu.
Musim povedať že to prebehlo lepšie ako som čakala 🙂

stascha
28. mar 2015

@31majka12 preco az podovrseni troch rokov, nasmu Tomimu to robili este nemal tyzden, vsimla si to nasa pediatricka, tak sme isli a bolo. Cise nemal ziadny problem sa prisat, ale upozornila ma ze moze mat probkem neskor ci ux pri jedeni tuhej stravy alebi rozpravani. Cele to trvalo ani nie 5 min, ald so vsetkym ani z vajicja som ho nemusela vyberat.

slivka1975
13. jún 2015

tak este raz, to čo sa robi v porodnici a to čo sa robí vo veku troch rokov a viac je niečo uplne iné. moj syn má cez 4 roky, vyse pol roka trvalo, kym nám vysiel termin operacie, lebo dieťa musi byť pred tým úplne zdrave. teraz j prvy den po operacii, na rozdiel od ostatných štastných pripadov, sa sťažuje že ho bolia zuby, boji sa aj jesť a piť. tak len dufam, ze to bude zajtra lepšie. a som zvedava kedy sa nauči konečne pekne rozprávať

akireakire
22. máj 2018

@lejluska Môžem Vás poprosiť, kde Vám to robili ? Hľadám niečo v okolí BA +- 100km. POtrebujem 6 ročného syna objedanť.

Strana
z2