Skrátená uzdička pod jazykom. Robia to aj v lokálnej anestézii??
Mamičky, ktorá mala skúsenosti so skrat.uzdickou pod jazykom, u dieťaťa, robia to aj nejaký dr v lokálnej anestézii?? Nemôžem takého nájsť. Len mi prosím nehovorte, že trvá to par sekúnd a nebude to ani cítiť, keď viem, že bolesť cítit bude. Maly ma 16 mesiacov a je najvyšší čas na tento zákrok. Ako bábätko som mu to nedala spraviť práve k vôli bolesti a každý dr len surovo odstihnut...maly si už dosť bolesti vytrpel od kedy sa narodil takže určite nie bez lokalnej..ďakujem vám ak môžte poraďte
Ahoj,môjmu staršiemu synovi to urobili bez anestézie,len si sadol otvoril ústa,urobili stik a bolo to. Trošku plakal,trošku krvi,mal 3 roky keď mu to urobili. Držím palce nech to máte rýchlo za sebou.
mojmu to robili ked mal asi 2 tyzdne. asi 2 minuty placu. nie je to take hrozne, ako to vyzera a znie
tak ti poviem, preplach slznych kanalikov bol teda ovela horsi a dlhsi rev. to som skoro revala s nim.
@miska_87 V špeciálnej ambulancii to možno urobia v celkovej anestéze (ako ošetrenie zubov pri nespolupracujúcich deťoch). Ale kvôli takému krátkemu zákroku by som dieťa nevystavovala celkovej anestéze - môže mať vedľajšie účinky a môže mať z toho aj traumu. Žiaľ, úplne bez stresu to nepôjde. A čím staršie dieťa, tým väčšia a hrubšia je tá uzdička. Potom je aj zákrok dlhší, aj liečenie dlhšie.
Teraz je celkom dobré obdobie, lebo môžeš dieťaťu vysvetliť, že sa mu bude lepšie lízať zmrzlina. 😉
Ver Mi lekarke, ze ta ze ta injekcia boli viac Ako strihnutie
Synovi strihali, keď mal 8 mesiacov a nestihol ani zaplakať, a to už bol ozaj vnímavý. Celé to trvalo fakt pár sekúnd, som presvedčená, že to bolo prístupom pani doktorky so sestričkou, ktoré to vedeli s takými maličkými deťmi.
Môj bol keď mal pol roka na strihaní. Ani nezaregistroval, že sa niečo deje 🙈 bez umrtvenia.
@miska_87 Staci vam strihnut alebo operacne? Ked strihnut, tak oni to tam s gelikom trochu umrtvia a tak cvaknu, ale vraj tam nie je vela nervovych zakonceni, preto to nie je velmi bolestive. My sme boli, ked mal maly asi 5 tyzdnov a bolo to rychle, ale maly dost plakal a nam to nepomohlo. My musime ist operacne.
@miska_87 noo mám doma dieťa, ktorému to kvôli kovidu nechceli urobiť - mali súrnejsie prípady a pokiaľ sa vie piť z fľaše, tak to počká 🤦♀️. Keď som s nim bola potom asi cca 9-10m,už to dr v ambulancii odmietla urobiť, že to má veľmi hrubé a až po 2 rokoch v celkovej anestéze. Tak teraz čakáme
@skeblicka77 Vyskúšaj inú ambulanciu. Ja som to malej dala u Kaspera na priamu platbu za 50€, lebo som už kvôli deformácii výslovnosti nechcela čakať a celkovú anestézu som nechcela. Pekne som jej to vysvetlila a zvládli sme to...
@miska_87 ahoj,mojej to robili ked mala nejake 3-4 mesiace. Dr zhodnotil,ze to ma tenucke,umrtvil jej to sprejom a strihol. Oficialne sme mali ísť v narkoze,nakoniec to vyriesil na predoperacnom vysetreni.
Môjmu to robili s lokálnou anestézou, dali mu tam taký sprej a ten mu uzdicku znecitlivel, nebolelo ho to.

Dcére som to dala robiť, keď mala 3 a pol roka - v BB u Kaspera. Pichol jej dve injekcie pod jazyk a potom sme ju museli presvedčiť, aby otvorila ústa a držala, kým jej to skalpelom podreže a ešte dá stehy.
Ľutujem že som jej to nedala spraviť skôr, ale zvládla to celkom pekne.
Máloktoré dieťa dokáže spolupracovať dosť dlho cez jednotlivé kroky.
Ak by to niekto spravil bez anestézy aj pri takomto väčšom dieťati, tak je to ešte fajn, pretože aj injekcia lokálky je bolestivá. Šikovný lekár to naozaj môže urobiť tak, že to bude spôsobovať menej bolesti ako dve injekcie pod jazyk.