Skúsenosť z preventívneho vyšetrenia syna: Je zdravý?
Ideme s pocitom, že mám doma zdravého zachviľu už 13 ročného syna a odchádzame s troma výmennými lístkami. Chlapec zle videl, má znamienka, jedno škaredé, a je naklonený na pravú stranu, vraj mierna skolioza. A na krv má prísť je na jej vkus bledý. A to ešte kecy okolo toho, či mu dávam vôbec jesť? Neviem čo je vlastne ideálne, aj obézny je zle aj chudý je zle. Pritom rastie, športuje... Chlapcovi už tam aj zima bola...
Tiež máte také preafektovane , my túto máme od marca nahradila starú pani doktorku.
na ortopedii mu prezru chrbat, poslu vas na rtg chrbtice, podla rtg sa stanovi druh skoliozy, odporucia rehbilitacie -tie ukazu cvicenia a bude cvicit...
@bubinkaaa R.V., máš skúsenosti?
@mamatroch korzet a cvicenie sm nepomohlo uplne. Chodil aj do Kovacovej a u fyzio som minula majland 🙄. Navyse sa pridruzili problemy s dychanim. Operovali ho v Ziline, Mudr. Popluhar. Velka vdaka jemu aj celemu odd. Syn po operacii, vsetko ok, normalne dycha. Uz 3mes po opke chodil do skoly, o pol roka letel k moru na dovcu, cvici stale cviky z Kovacovej. Akurat nemoze hrat futbal a je oslobodeny od TV, vedie normalny zivot a je uplne bez bolesti
@bubinkaaa to som nevedela , ale nie je dlho asi rok
Áno po dr.K.
@bubinkaaa tiež podobná skúsenosť?
Ona len ukazovala, čo nemá v rovine a pri chôdzi sa nakláňa. To že má jedno rameno, alebo panvu vyššie som nepostrehla ja voľným okom.
to co mu nasli ma vacsina deti ci uz znamienka na vybratie, slabsi zrak a krivu chrbticu bud rada ze nenasli nic zavazne
Musi sa sa predklonit, uvidis ako na jednej strane sa urobi val, ako chodi, vobec to nevidno
@zuzap33 všetky deti rastú a nemajú skoliózu aj tie s prudkým rastom, máme v rodine.
Zle zložená strava spôsobuje osteoporózu, úbytok vápnika v kostiach čo deformuje chrbticu. Nedostatok magnézia, draslíka vápnika v tele spôsobuje stuhnutie svalstva čo negatívne ovplyvňuje rast a degeneruje chrbticu a celú stavbu tela. To sú najčastejšie príčiny u detí, aj niektoré športy ako tenis, hokej .... ale tam sú sledovaní lekármi.
To, že ty lietaš po celom Slovensku a riešiš len následky a nie prevenciu, je problém.
Ak tvoj syn nezmení stravu, tak aj operácia bude zbytočná a chrbtica sa bude ďalej degenerovať. Nechcem sa s tebou hádať, len chcem poukázať ako by si mohla svojmu synovi pomôcť. Pekný večer prajem.
skolioza je ale aj dedicna, a vyskytuje sa spravidla u 1/3 potomkov v rodine...
@zuzap33 predkladal sa tam, aj na špičky sa musel postaviť aj prechádzal sa tam. Doma by som to postrehla, keby som sa naozaj na to sústredila. U Dr to bolo vidno, až na druhý pokus. Aj iné podmienky boli u lekárky ako doma.
Uvidíme čo na to povie ortopéd. Napísala mu Chybné držanie tela, asymetria panvy.
Zeleninu nemusí, do ovocia ho prinútim, mliečne výrobky ako smotanové krémy, jogurty, syry zje. S mäsom nemá žiadny problém a máme ho pravidelne.
Športuje, rastie, telo nestíha ukladať
Na ortopedii bol vyzleceny do spodneho pradla. Dr.chcela vidiet chodzu, postoj, predklon, zaklon. Potom lezal a pozerala mu nohy, potom mu prezerala bedrove kosti..
U nás tak vyzerá každá prevencia buď rada.
@ivanakal niečo podobné ako dnes🙂
To si ani nepamätám, kedy sa musel tak vyzliecť, no dávno to bolo,, ešte bol menší. Ešte puberta do toho, očiska vytreštil,, tiež mu nebolo moc prijemne.
@autorka tam je problém, že neje zeleninu, treba obmedziť cukor a pridať ovocie.
Zdravý tanier by mal obsahovať 1/2 taniera zeleniny, 1/4 sacharidy, 1/4 bielkoviny a tuky. Syn má 13 rokov, treba mu vysvetliť, že musí jesť zeleninu, môžeš ju pridať všade, strúham mrkvu, cuketu, petržlen ... do mletého mäsa, ryže, placiek, omáčok, polievok ...
@vakatko budem mu dohovárať, len zatiaľ to ide ťažko
@vakatko moja zlata, moj syn bol sportovec od skolky. Hral aktivne futbal za klub, chodil do sportovej triedy a preplaval 50 dlzok v bazene ako nic. Narodil sa cez 4 kg a od skolky nebol chory, ak neratam kiahne. A zje vsetko, co nezje jeho, jeho krvny obraz ma na 1, hemoglobin cez 155, takze tolko. A ma 195 cm a 60 kg, cize obezny ani nahodou. Bol aj na donzinometrii a kosti ma uplne v poriadku. Tolko tvojej smiesnej teorie. Asi si mudrejsia ako najlepsi odbornik na SK. Inak syn vas po precitani vasich prispevkov posiela do teplych krajin
@bubinkaaa Dr M.K. bola milšia zlatá ako táto, nová mi viac príde ako , neviem to povedať
Jaaaj, veď buď rada za takú doktorku...

Asi viem o koho sa jedná....dr.na písmeno V??