Skúsenosti s dlhotrvajúcou horúčkou u detí?
Ahojte maminky, idem sa zdôveriť pripadne poprosiť o radu alebo skôr skúsenosti ak ste mali niečo podobné.
.Syn 5,5 roka, v podstate celorocne zdravé dieta (nejaké sopliky zo škôlky neratam), už 6.deň teplota medzi 38-39.
Začalo to vo štvrtok (budem písať dni, lepšie sa mi to sumarizuje), v noci vyše 38, dávali sme zábal, viburcol cipok, sprcha. Teplota ale aj tak neklesla pod 38, max.o 0,5 stupňa na pár hodín. V piatok som zacala Kaloba, vit. C a D, esencialne oleje dottera (rozne formy a kombinácie). V piatok teplota detto, cely den nad 38, zábaly cipok oleje, pomohlo na chvíľu. V sobotu mal pod 38, veselý hravý, ale spustil sa mu z nosa vodnatý sopeľ a kychal ako o život, vecer sme inhalovali Yabro. Sobota teplota opäť nad 38, rovnaký postup ale už som pridala aj Paralen sirup na noc. Stále horúci, žiadna extra zmena. V nedeľu to iste ale sa pridal aj trochu vlhký kašeľ. Tak v pondelok sme išli dr., dala mu Kalobu, vitamíny, Flixonase do nosa, na kašeľ Ambrobene. Dnes je utorok, včera v noci to bolo už dá sa povedat fajn, síce mal nad 38, ale nebol cely vrelý, horúce mal len telo, ruky+nohy na pocit normálna teplota. Dnes, utorok, v priebehu dna opäť teplota medzi 38-39. Trvá to už 6.deň (a to ešte neviem čo bude v noci). Papá pomenej, ovocie, suchý chlieb, ryža, paprika, veľa pije (caje, aj lipový). Ziadne mlieko, sladkosti, čokoláda), stolicu ma velmi riedku, 1x denne.
Viem ze je teraz zas niečo vo vzduchu, ale toto mi príde už trošku moc. Aj keď bol vždy chorý, horúčku mal max. 2-3 dni a na 4.den už bol ako z divých vajec. Co by ste robili na mojom mieste prípad.uvitam ak ste niečo podobné zažili a co sa dialo a ako to dopadlo. Ďakujem všetkým a želám veľa zdravia.
ja som tak mala - teplota 38-39 nešla dole ani po paralene, ani po sprchách, ani po obkladoch - 5 dní , až na šiesty mi zliezlo dole niečo pod 38 ... som chorá od nového roku - ešte stále som doma, už nie PN lebo mi treba robiť, ale mám HO, doktorka ma nechcela uschopniť, som ju presvedčila že sa nebudem flákať ... keď niečo robím hneď som unavená, bola som na kontrole a doma hneď teplota hore ...
Ahoj, nech mu dr urobi vytery a krv, po takej dobe už crp bude vypovedne. My sme po podobnom priebehu skončili na infekcnom, kde mi tvrdili že adenovirus, ale ten priebeh bol uplne iný, sople po 2 dnoch presli, pluca čisté, testy negat, ale horúčky sa s každým dnom stupnovali, nakoniec až k 41 a celkovy stav sa začal prudko zhoršovat, nastastie nakoniec nasadili celafosporin 3.generacie. Už sme vyse týždňa doma, ale nevieme čo to bolo.
Držte sa.
Ja vzdy robim CRP uz na 4.den a vtedy sa zisti,ci ma dieta zapal..a ak pretrvavaju horucky,tak rovno lekar na vysetrenie..
Preboha naco pri 38 zábaly?🤦🏻♀️však to nie je katastrofa zábaly sa robia pri 40 tkach.mozno sa vyhadze ak nie tak k lekárovi ale netrápte ho zabalmi kým to nie je nutne
Nas 5 rocny mal 7 dni 40 a viac a nic ine, na 8mi den sople a kasel, chripka, robili mu test. Schudol jedno kilo :( este ostal 5 dni doma, stale je unaveny, pospava, to je prvy raz, co mi pri/po chorobe spi cez den.
Ahoj, ako ste dopadli?
@miriamzba ahoj, nakoniec som k dr.na druhý deň ráno nesla,lebo som si prečítalaa aj iné diskusie s podobnou témou a povedala som ze ešte ten 1 deň počkám, cez deň mal okolo 38, ale už som nerobila nič aby som teplotu znižovala. Večer, aby som sa už aj ja konečne trosku lepšie vyspala, som mu namiesto čipkov dala klasický detsky Paralen tabletku podľa dávkovania na krabičke. Do rána mal teplotu v norme, ustal kašeľ a riešime už iba 'skolkarsky soplik'.

Zažila som, 4dni horúčky, na pohotovosti nič nezistili, všetko v poriadku, vylezat chrípku.
na 5ty deň CRP175, pokročilý zapal pľúc, nemocnica a antibiotiká na 8 týždňov
Kedy robili CRP?