icon

Skúsenosti s krvným hlienom u novorodenca

23. nov 2024

Ahojte,
Chcem sa spýtať, či ste mali niekto skúsenosť s výskytom krvného hlienu u novorodenca (má 5 dní). Je dojčený, zo začiatku dokrmovaný UM, 2 dni iba na MM. Iné ťažkosti sa neprejavujú. Kaká pomerne často 5-8x za deň. Farba stolice prevažne žltá. Inak sa prejavuje spokojne, po kojení spí 2-3 hodiny, je kludný.
Riešili ste niekto niečo podobné ? Čítala som, že je vhodné u matky vysadiť mliečne výrobky. Ďakujem za každú odpoveď.

greta2017
•
23. nov 2024

Neriesila som to...ale hovorila mi dr.ze to moze byt este z matkinych hormonov. No samozrejme sleduj. Ved pri novorodencoch su aj poradne casto na zaciatku tak to spomen dr.

anavixy
•
23. nov 2024

Krvavy hlien z posvy u dievcat je z matkinych hormonov, urcite nie v stolici. Ak je krvavy hlien naozaj ako primes stolice, tak potom zahajit eliminacnu dietu u matky plne dojceneho dietata - pozor, vylucit musis vsetko co obsahuje mlieko, nie len vymenit za bezlaktozove. Kazdopadne konzultuj s pediatrom aj pripadne vysetrenia, idealne aj odfotit obsah plienky s krvou, nech to vie objektivne posudit, a ak by bol potrebny este dokrm, tak aj um treba specialne vhodne pre deti s ABKM.

petka5656
•
23. nov 2024

My sme to riešili, ale až od 3 mesiacov. Suhlasim s anavixy, presne tak sme postupovali. Bola som na eliminacnej diete, neskor špeciálne UM predpísané u gastro. Po 1,5 roku sme sa abkm zbavili a teraz je mliecne jej najobľúbenejšie jedlo 😀 takze ta len chcem podporiť, ak by to aj bolo abkm (ak sa krv bude opakovať, určite to neignoruj, ale vynechaj v strave všetko mlieko), väčšina malych detičiek z alergie vyrastie. Aj ta dieta sa zvládnuť dá, dnes je už veľa náhrad. Ak by si potrebovala, napis. Držím palce!

maryetta
•
23. nov 2024

Ma to pri kazdom kakani? Teda. Kazdej plienke?
Moja to mala ale tusim este v porodnici. Vtedy mi povedali ze to este z cistenia.