Skúsenosti s liekmi Spirabel a Aerius u detí
Ahojte, 5 rocnemu synovi zistili alergiu na travy a predpisali mu Spirabel 2,5 mg. Mozne vedlajsie ucinky su aj podrazdenie/agresivita a poruchy spanku. Syn bol dost narocne babo (malo spanku, velka drazdivost/placlivost) a teraz ked uz je to ooovela lepsie, tak mam trochu obavy mu to davat. No ale nieco mu musim dat, aby sa mu priznaky nezhorsovali (zatial ma iba nadchu). Tie, co mate skusenosti so Spirabelom - odporucate ho? Pripadne ak mate skusenost s liekom Aerius (alternativa) alebo obomi, na ktory dobre reagovali vase deti bez vedlajsich ucinkov? Aj ked viem, ze je to individualne. Pripadne je este nejaka ina dobra alternativa antihistaminik?
moj maly ho uzival ked mal 1,5r ked mal atopicky ekzem, ale ziadne take ucinky som na nom nevidela.. dr vravela ze je to lepsie ako fenistil.. ale samozrejme to na kazdeho moze mat ine ucinky..
Pozri, vyskúšaj, uvidíš ... ak bude mať nejaké reakcie, budeš riešiť ... dieťaťu treba v prvom rade pomôcť, nech sa mu uľaví ... moju dcéru napr. Zodac, Fenistil veľmi uspáva, ona jednoducho nebola schopná vstať ráno do školy aj 20 minút som ju budila, teraz dostala Aerius tak som zvedavá, či jej "sadne".
My sme ho vysadili, syn bol agresívny, teraz má už roky zenaro a je to ok.
Treba vyskusat, nám predpísali spiromon, vedľajšie účinky také že až, bála som sa ale malej to nič nerobilo. Bola v pohode. Mamičky pisali niektoré, že deti boli agresívne, mali nočné mory. mojej z toho naozaj nič nebolo takže treba vyskúšať a uvidíš, ak bude niečo zle vysadis. Ale úplne ťa chápem. Moja je často chorá už brala plno antibiotík a tie majú tiež strašne veľa vedľajších účinkov. Tak som si povedala vyskusame, uvidíme . A bolo dobre, liek pomohol.
No hlavne si pozri statisticku pravdepodobnost tych ktorych ucinkov lieku..
U nas aerius kazastrofa, dieta mi nespalo, hysacilo, neustale vecer kdesi len ocami po stene pozeralo ako keby nieco videlo, nervozne, placlive , noci nepokojne
Vysadila som a zrazu vsetko v poriadku takze tot moja skusenost, pediater na mna pozeral , ze co to rozpravam , ze som za 30 rokov asi 4 mamicka , ktorej dieta netolerovalo auerius 🤷🏻♀️
U nas aerius kazastrofa, dieta mi nespalo, hysacilo, neustale vecer kdesi len ocami po stene pozeralo ako keby nieco videlo, nervozne, placlive , noci nepokojne
Vysadila som a zrazu vsetko v poriadku takze tot moja skusenost, pediater na mna pozeral , ze co to rozpravam , ze som za 30 rokov asi 4 mamicka , ktorej dieta netolerovalo auerius 🤷🏻♀️
@taktotedanie a co mu predpisali namiesto toho?
Fenistil alebo zodac tolerovalo dieta dobre
Vyskúšaš, uvidíš. Nikto ti nepovie ako bude reagovať tvoje dieťa a to, že iné deti mali alebo nemali vedľajšie účinky je ozaj irelevantné...ak mu liek nesadne, vymeni sa za iný a vybavené
Aerius a spirabel je to iste, teda tak mi povedali. Dcéra brala dlhodobo. Žiadne nežiaduce účinky nemala
spirabel aj aerius su rovnaka učinna latka, desloratadin. Berie ho aj dcera, silna alergicka. Nemá žiadne NU, chvalabohu. Ja mam desloratadin tiez. Jediny mi zabera.

Neviem prečo mám pocit že spirabel je aerius od iného výrobcu či ? Ja už neviem 😂 dcéra brala oba, teraz má spirabel nevidím žiadny rozdiel