Skúsenosti s nosením helmičky pre deti
Dobrý deň,
prosím Vás, potrebujem sa poradiť.
Boli sme na návšteve u 2 fyzio - 1, že najlepšie okamžite začať s liečbou, 2, že máme ešte počkať. Pediatrička sa vyjadrila, že netreba. Že to symetricky zležané a keď sa začne viac hýbať, tak sa to upraví a aj tak tam bude mat dcéra vlasy. Ja sa však bojím, aby to nezasiahlo aj tvarovú časť (keď to nebudeme riešiť). Ortopéd to nekomentoval, len mi teda dal ten recept na ortézu podľa môjho želania 😀. V MT mi povedali, že liečbu vidia tak na 4 mesiace. Akurát zacina leto. Bojím sa, čo sa jej bude pod tou helmickou robiť… aké máte skúsenosti ?
Dcéra mala helmičku 2 roky dozadu, od februara do apríla. Priplatili sme si tu lepšiu. Hlavička sa potila tak prvy - druhý týždeň a potom sa ta termoregulácia upravila a už sa nepotila. Oni to tam potom všetko aj vysvetlia, čo treba robiť na začiatku ako prilbičku čistiť a podobne. (Jedna taká menšia výhoda, keď bude dieťa loziť tak si neudrie hlavu 🙂 )
Dcéra mala helmičku 2 roky dozadu, od februara do apríla. Priplatili sme si tu lepšiu. Hlavička sa potila tak prvy - druhý týždeň a potom sa ta termoregulácia upravila a už sa nepotila. Oni to tam potom všetko aj vysvetlia, čo treba robiť na začiatku ako prilbičku čistiť a podobne. (Jedna taká menšia výhoda, keď bude dieťa loziť tak si neudrie hlavu 🙂 )
@gabriela228 prosím ta o to 2 mesiace stačilo? Ale asi ste boli v grafe na tom lepšie však?
Tiež sme boli v tej farebnej škále ako Vy. Každé dieťa ma inú hlavu a inak rýchlo rastie. Uvidíte potom po prvej kontrole ako sa to upraví.
@nikolka232 Môj syn to mal ešte horšie ako vy na fotke, mal veľmi ťažkú deformáciu. Nosil helmu skoro rok. Potil sa pod tým veľmi. Pomohlo to, zlepšilo sa to, no aj tak je mu vidieť na hlave že vzadu má takú rovnejšiu hlavu, nie takú úplne guľatu.
@gabriela228 prosím ta o to 2 mesiace stačilo? Ale asi ste boli v grafe na tom lepšie však?
@nikolka232 Ma hlavku v zlej skale veru. Naozaj odporucam helmicku. Nas maly tiez nosil helmu v lete. Nevadila mu. Tie 4 mesiace ubehli rychlo a bolo to najlepsie rozhodnutie, co sme urobili. Nas maly ma vdaka helme krasnu hlavku. My sme mali tu helmu, ktora sa plati. Sumu uz nepamat, uz je to 5 rokov. Ale bola lahsia a vzdusnejsia.
vsak graf vyzera ok, je v priemere
@kacena4 Je to tazka deformita v grafe

@nikolka232 tak pokial to v MT tie potvrdili urcite by som necakala. Cim skor tym lepsie. Ja nemam osobnu skusenost, ale z pocutia viem, ze za priplatok sa daju urobit specialne helmicky, aby sa hlavka pod nou nepotila v lete a vetrala