icon

Skúsenosti s obriezkou u detí

kstranova
9. sep 2025

Ahojte, pytam sa IBA mamičiek, ktore to doma zazili. Prosím Vás, mate doma chlapcekov, ktorym robili v detstve obriezku? Ako to spätne hodnotíte? Ja som mojmu predkozku stahovala a nejde nam to, má balonikove cikanie a zacervenanie. Absolvovali sme uz kortikoidnu mast, pinda mast, kupele…. Atď..
moj znamy obriezku ma a nevie si ju vynachvalit, preto som to povazovala ako kladnu informaciu, ze s tym budeme mat uz pokoj. Avsak, teraz citam na nete negativa. Pripadne ciastocne nareznie predkozky (preputioplastiku) ste absolvovali?
Prosim o akekolvek informacie, ale len tych ktorych sa to tykalo. Nepotrebujem si pri takejto situacii citat este zastrasujuce spravy ludi, ktori o tom nic nevedia.
Dakujem.

mikasa_ackerman
9. sep 2025

@kstranova reálne som nepočula na obriezku jednu negatívnu vec, je to super aj v prípade hygieny. Poznám viacero ľudí ktorí to majú, aj ženy ktoré majú obrezaných partnerov a nevedia si to vynachváliť.

dididudu
10. sep 2025

@kstranova môj syn má úplnú obriezku. Dierku mal len ako spendlikovu hlavičku, tiež sa mu robili balóniky. Ja som s tým úplne v pohode, myslím si že aj on. Jediné čo bolo hrozne ten mesiac po operácii, ale on bol zase malý keď mu to robili. Mal tri roky len. Museli sme po operácii niekoľko krát za deň močiť v repliku.

slavomira236
10. sep 2025

@kstranova moj ma ciastkocnu. Jemu to robili ked mol maly naraz zo nezostupenym semennikom

stvura
10. sep 2025

@kstranova nejako sa tym nezaoberame - syn mal obriezku v 6r prave kvoli tomu ze sme vyskusali vsetko a nepomohlo. Momentalne ma 17r, nema ziaden problem, co sa hygieny tyka tak vsetko fajn - akurat leginy a slim plavky teda nenosi lebo by vyzeral ako velmi obdareny 🙂

kiki68
10. sep 2025

Polovica sveta ma obriezku, vobec neries a daj spravit kym nemate vacsie problemy.

kstranova
autor
10. sep 2025
@dididudu

@kstranova môj syn má úplnú obriezku. Dierku mal len ako spendlikovu hlavičku, tiež sa mu robili balóniky. Ja som s tým úplne v pohode, myslím si že aj on. Jediné čo bolo hrozne ten mesiac po operácii, ale on bol zase malý keď mu to robili. Mal tri roky len. Museli sme po operácii niekoľko krát za deň močiť v repliku.

@dididudu dakujem a kde ste si ju boli prosim robit? 🙂

kstranova
autor
10. sep 2025
@stvura

@kstranova nejako sa tym nezaoberame - syn mal obriezku v 6r prave kvoli tomu ze sme vyskusali vsetko a nepomohlo. Momentalne ma 17r, nema ziaden problem, co sa hygieny tyka tak vsetko fajn - akurat leginy a slim plavky teda nenosi lebo by vyzeral ako velmi obdareny 🙂

@stvura dakujem a kde ste si ju boli prosim robit? 🙂

stvura
10. sep 2025
@kstranova

@stvura dakujem a kde ste si ju boli prosim robit? 🙂

@kstranova NZ v nemocnici mu robili ako 6r, takze pred 11r a tusim ak si pamatam dobre pan Dr. Kovacic mu robil.