Skúsenosti s operáciou skoliózy chrbtice
Ahojte, mám dcérku ktorá má skoliozu chrbtice už nám bolo povedané že treba operáciu. Kto máte skúsenosti ,z operáciou aj mimo nej . Ako to prebiehalo po operácii a všetko okolo toho rizika pozitíva . A kto sa nedal zoperovat máte ťažkosti ?
Kolegova dcera bola, dali jej titanovu vystuz pozdlz chrbtice. Podrobnosti neviem. Videla som ju uz dospelu s vlasnymi detmi sa korculovat na lade. Vyzera, ze op sa podarila.
Môjmu synovi to tiež hrozilo ,dali mu korzet a zahodil ho časom ,začal chodiť do posilky a ochorenie sa zredukovalo tak že ho vyradili z evidencie a teraz chodí po súťažiach a jedna je aj teraz cez víkend ,takže nezufaj ,toto nie je rakovina ,treba sa hýbať
ahojko za viem povedat nahlad len z neoperovanej strany. dcera ma tiez skoliozu nosi korzez roky. nastastie nie je to na operaciu, ale ... teraz v dospelosti aj napriek tomu, ze nerastie sa jej skolioza zhorsila a aj v dospelosti musi nosit korzet. ma dost neprijemne bolesti chrbtice dokonca z chrbtice mala jeden cas zapal bedroveho klbu, ja mam tiez skoliozu tiez nie na operaciu ale casom sa mi tak "pokazili" platnicky tym zakrivenim ze mi praskli a musela som na operaciu lebo hrozilo ze prestanem chodit ako mi to tlacilo na miechu. okrem toho zo skusenosti viem, ze taketo vyrazne zakrivenie moze sposobovat najma pocas choroby a teploty zhorsenie stavu, dychavicnost a pod. (zazili sme to u chlapca so skoliozou ktora sa potom operovala a su velmi spokojny.) drzim palceky v rozhodovani
ja este napisem sem, toto v albume nemam.
Pomohlo nam rozhodnut sa to, ze sme sa rozpravali s najmenej 10 roznymi ludmi, odbornikmi, ktori boli za alebo proti a kazdy nam povedal svoj nazor a pohlad na vec.
Bolo nam povedane, ze neliecena skolioza, teda zakrivenie tela, moze postupne sposobit ochorenia ci znicenie dalsich klbov. Logicky, vaha sa prenasa na jedno koleno, dcera napr mala jednu nohu kratsiu, opotrebuvava sa jedno bedro.
Chrbtica tlaci na organy, dcera mala caste nutkanie na wc, po operacii to prestalo, vedeli sme, co to teda sposobovalo.
Ci s operaciou ci bez je clovek odkazany na cvicenie na cely zivot. Ja som vedela, ze ak by dcera operovana nebola, v dospelosti by uz nebola pod mojim dohladom a zanedbavala by to. Tak je operovana a sama uz vie, ze cvicit musi kazdy den.
Zvazovala som aj to, ze to necham na nu, rozhodnut sa v dospelosti, ale mlady organizmus sa rychlejsie zahoji.
UPlne naj by bolo vratit cas a zistit nabeh na skoliozu vcas a vyhnut sa tomu vsetkemu 😇
@tina7729 ake ma stupne? My sme pred 2 tyzdnami absolvovali konzultaciu/iny pohlad v ZI...Este mame termin v BA, ale ten az v 02/2026, uvidime aky bude pohlad na situaciu v BA. No zatial nie sme nastavení na operaciu.
@anonym_574002 45 stupnov
@tina7729 my mame cca podobne. Chodime do SNOP. Konzultaciu ste uz ohladom operacie, resp.ohladom toho ako dalej, mali?
@tina7729 my mame cca podobne. Chodime do SNOP. Konzultaciu ste uz ohladom operacie, resp.ohladom toho ako dalej, mali?
@anonym_574002 áno mali ,teraz ideme ešte riešiť v Žiline korzet no noc len. O pol roka máme kontrolu ,pán doktor povedal hneď ale že operácia no moja dcéra nechce ani počuť o tom ukeciavala ho že aby sme ešte počkali že bude všetko preto robit aby sa polepšilo.no neminie nás isto.
@adri266 nevidím to
@anonym_574002 áno mali ,teraz ideme ešte riešiť v Žiline korzet no noc len. O pol roka máme kontrolu ,pán doktor povedal hneď ale že operácia no moja dcéra nechce ani počuť o tom ukeciavala ho že aby sme ešte počkali že bude všetko preto robit aby sa polepšilo.no neminie nás isto.
@tina7729 tiez bola operacia v Ziline. Uplne odporucam.
@anonym_574002 13
@tina7729 nasa 16 a uz povedali, ze vývoj zastaveny.

@tina7729 oznacim Ta pri mojom albume, citaj a potom sa pytaj, ak budes mat este otazky.