icon

Skúsenosti s riešením pedikulózy u detí

eliskaaerika
Včera o 19:30

Ahojte. U mojej dcérky (8- ročnej) som dnes zistila pedikulózu. Hneď sme utekali do lekárne. Kúpila som Liquido duo Forte. Najskôr som jej vmasírovala sérum na 30 minút, potom šampón. S priloženým hrebeňom som sa jej to snažila vyčesávať a ručne vyberať cca 3 hodiny. Žiaľ, vajíčka jej tam zostali... Má dlhé vlasy. Samozrejme oboznámim školu a zajtra pôjdeme k pediatričke. Teraz som jej dala ešte na vlasy gumičku na to určenú.Zaujímal by ma Váš názor, prípadne vlastné skúsenosti 🙏🙏🙏. Mali to aj Vaše deti? Čo ste okrem šampónov a sprejov vyskúšali, alebo čo máte overené? Ako dlho trvá liečba?
Vopred Vám ďakujem.

anonym_ef6296
Včera o 19:32

Načo k pediatricke?

viestta
Včera o 19:35

Vyprali ste vsetky postele, vankuse, plysakov, ciapky, saly...? Lebo tym treba zacat. Celej rodine preventivne, dokonca aj vankuse a deky z gauca v obyvacke.
K pediatricke ti chodit kvoli vsiam netreba. Zo skoly ju ospravedlnit vies aj ty. Na likvidaciu stacia sampony pouzit opakovane a pre celu rodinu preventivne a vycesavat.

anonym_d5d259
Včera o 19:36

Wow, prvý raz v živote pozerám, že to má takýto odborný názov. 🙂 No čo by si robila, aplikuješ prípravky podľa návodu. Operieš doma periny, plyšáky, vyčististíš čo sa dá. A celú procedúru na vlasoch zopakuješ podľa návodu o týždeň či dva. A samozrejme sleduješ priebežne a vyčesávaš hnidy, to môže trvať x hodín, nie len 3.

dandulla
Včera o 19:38

Moja dcera keď mala vsi mi poradili dať do litra vody asi deci octu. Navlhčit jej tým vlasy zabaliť do sáčku a zabaliť do uteráka nechať pôsobiť asi hodinku a pól a potom umyť vlasy a vyčesať hnidy. Vsi sa udusila a hnidy napučia a ide to super nám to pomohlo.

pinkgirl
Včera o 19:51

Najdôležitejšie je denne prezerať vlasy a vyberať hnidy- vajíčka ručne. Dcéru si posaď na stoličku pod svetlo a prezri hlavu. Po týždni zopakuj kúru.
Naviac môžeš dcére vlasy prezehlit žehličkou na vlasy. K pediatricke ani nechoď, je to zbytočné.

zuzinka888
Včera o 20:03

Myslim ze vacsina deti mala/ ma ci bude mat vsi aspon raz za zivot. Vobec to neznamena ze mate zanedbanu hygienu alebo nieco take- takze nie je hanba mat vsi. Hanba je to neriesit ci zanedbat. Treba bojovat- sampon proti vsiam, husty specialny hreben - ten kovovy je lepsi a cesat, cesat cesat. Popripade mozes vlasky aj prezehlit. Nam mama robila zabaly z alpy- znie to drasticky a zvlasne ale fakt to pomahalo. Nestipalo to len chladilo. Vysusilo to hnidy takze sa nevyliahli nove a potom mam len docesavala prazdne obalyz nich ( uz nepukali). A pamatam si zw som potom mala super vlasy- take svieze leskle - a to som mala vlasy az po pas.

anonym_2e71b3
Včera o 20:08

Na hnidy pomáha hocijaký lacný kondicionér vo veľkom množstve, nechať pôsobiť. Potom vyčesať hnidy hustým hrebeňom.

anonym_6941c6
Včera o 20:15

Tea tree olej ich údajne odpudzuje. Liquido duo je super my sme vsi zistili v piatok opakovali sme kúru piatok sobotu nedeľu a pondelok bola čistá. Nevrátilo sa to ani jej ani sestre s ktorou sú v úzkom kontakte a ani ja som to nechytila. Všimla som si jednu či dve živé ktoré mala v hlavičke inak by som na to ani nedošla. Vôbec sa neskrabala ani nesťažovala.

anonym_fe0266
Včera o 22:30

@eliskaaerika Ja keď som mala ako dieťa vši,pamätám si to ako dnes ,mama mi umyvala octom a vycasavala hnidy po jednom. Veľmi som sa bála, že prídem o moje dlhé husté vlasy. Podarilo sa,ale k doktorke určite so mnou nešla. A mali sme to vyše pol triedy.

anonym_f341f6
Včera o 22:41

Keď sme boli deti sesternica to doniesla zo škôlky samozrejme som to dostala aj ja .Každý deň mi to starká vycesavala umývala šampónom na to určeným ale ten šampón bol nula bodov .Mala som vlasy po zadok a akurát mi ich iba zničil mala som znich proste slamu.Tak mi mama zafarbila vlasy a bolo po nich .Mala som cca 12 až 13 rokov tuším