Skúsenosti s RSV: Ako prekonávajú deti tento vírus?
Prosím kto ma skúsenosť u svojich detičiek s týmto vírusom? Ako dlho ste sa dávali dokopy? Momentálne som s dvojročným v nemocnici. Stále teploty dávajú kyslík kvôli nižšej saturacii. Ďakujem sa skusenosti
@karolina2121 ahoj, píšem našu skúsenosť z RSV. Boli sme hospitalizovaný v nemocnici mesiac, syn bol 2 týždne intubovany v umelom spánku na pľúcnej ventilácii. Liečbu tiež lekári začali kyslíkom kvôli nízkej saturácii, ATB. Nakoniec nás previezli do NÚDCH v BA kde sme boli hospitalizovaný mesiac. Bolo to najťažšie obdobie v živote.
Syn sa učil opätovne postaviť, hýbať rukami a nohami, chodiť. 2 mesiace sme fungovali doma na vozíku, neskôr sme chodili sme potom na rehabilitácie. Nakoniec má syn CPAP prístroj na domácu neinvazívnu pľúcnu ventiláciu. Prajem skoré uzdravenie.
@karolina2121 zabudla som. Syn to mal tiež spojené zo zápalom pľúc. Dostal 2 dávky imunoglobulinu infúzne. ATB dlho, synovi neklesala dlho hodnota CRP. Nakoniec sme sa z toho dostali, teraz chodíme 2-3x do roka na kontrolu z CPAP prístrojom na pľúcnu ambulanciu do NÚDCH
Ako pozeram sme mali stastie, nam dal lekar atb a kortikoidy prednisolon, plus inhalator. No zachranil nam syna, ale dlho da z toho dostaval maly, mal okolo 2 rokov. Rok mal problem so zelezom, dva roky velmi nachylne pluca na infekcie. Ale este sme tak nejak dobre obisli.
tyzden dva sme boli v nemocke po atb sa to zacalo zlepsovat a do mesiaca bolo dobre drzim palceky
Ahojtee, baby aj moj maly 2r ma prave RSV, išla som si sem do diskusii precitat aké lieky vám na toto dali vaši dr, a som prekvapená že až v nemocnici ste skoncili a niektore deticky aj nasledky 😢
Maly dostal Pamycon do nosteka. A neviem či teda ešte mám niečo dokupit na ten skaredy kasel.
A vás teda automaticky s týmto poslali do nemocnice alebo aký priebeh mali vase deti?
@yuka123 ahoj, nechcem strašiť ale hneď do nemocnice. Pamycon nestačí, syn mal tiež najprv + sirup od kašlu Amborobene, ATB ...skončil v nemocnici v Bratislave na ARE v umelom spánku na pľúcnej ventilacii 2 týždne. Žiadnej mamičke neprajem zažiť. Boli sme v nemocnici mesiac, syn sa učil opäť postaviť na nohy, chodiť. Po prepustení z nemocnice sme fungovali na vozíku
Ahojte zienky, prosím vás aké nízke saturacie ste mali, keď dávali kyslík? V NUDCH na plucnom ma presviedcali, že 84 je ešte v poriadku.
@veverkaa2 toto ma tak strašne mrzi žiadne dieta ani rodič by toto nemali zazivat neviem si to anilen predstaviť 😢
my sme z toho teda už dúfam že vonku.. pár x za deň zakašle inak všetko ok, sopel tiež už minimálny. Ale volala som po tejto správe ešte dr že či teda netreba niečo pridať okrem pamyconu a že nie, že 2 ročne dieťa by toto úplne v pohode malo pekne zvládnuť.
Dúfam že ešte max par dni kasel a bude to na poriadku lebo mám respekt pred tým velky 🥺 a držím vám vsetkym palce čo si tým prechádzate 🙏
@karolina2121 ahoj ako sté dopadly? Nám to tiež zistili 😒 koľko ste boli v nemocnici?
@jasminka2015 my sme boli v nemocnici mesiac, z toho bol syn 2 týždne intubovany v umelom spánku. Následne domáca liečba ešte 2-3 mesiace

Syn mal keď mal 10 dní. Boli sme tri týždne v nemocnici, na kyslíku, dostal ešte aj zápal pľúc do toho.. Bol vo veľmi kritickom stave, no dostal sa z toho. Pamätám si, že bol na infuzkach, kyslíku, dostával kortikoidy na dýchanie, antibiotika... Ale on vôbec nekaslal, len nevedel dýchať.
Držím palce na čo najľahší priebeh.