icon

Skúsenosti s RSV: Ako prekonávajú deti tento vírus?

karolina2121
4. feb 2025

Prosím kto ma skúsenosť u svojich detičiek s týmto vírusom? Ako dlho ste sa dávali dokopy? Momentálne som s dvojročným v nemocnici. Stále teploty dávajú kyslík kvôli nižšej saturacii. Ďakujem sa skusenosti

lucia13022023
4. feb 2025

Syn mal keď mal 10 dní. Boli sme tri týždne v nemocnici, na kyslíku, dostal ešte aj zápal pľúc do toho.. Bol vo veľmi kritickom stave, no dostal sa z toho. Pamätám si, že bol na infuzkach, kyslíku, dostával kortikoidy na dýchanie, antibiotika... Ale on vôbec nekaslal, len nevedel dýchať.
Držím palce na čo najľahší priebeh.

veverkaa2
4. feb 2025

@karolina2121 ahoj, píšem našu skúsenosť z RSV. Boli sme hospitalizovaný v nemocnici mesiac, syn bol 2 týždne intubovany v umelom spánku na pľúcnej ventilácii. Liečbu tiež lekári začali kyslíkom kvôli nízkej saturácii, ATB. Nakoniec nás previezli do NÚDCH v BA kde sme boli hospitalizovaný mesiac. Bolo to najťažšie obdobie v živote.
Syn sa učil opätovne postaviť, hýbať rukami a nohami, chodiť. 2 mesiace sme fungovali doma na vozíku, neskôr sme chodili sme potom na rehabilitácie. Nakoniec má syn CPAP prístroj na domácu neinvazívnu pľúcnu ventiláciu. Prajem skoré uzdravenie.

veverkaa2
4. feb 2025

@karolina2121 zabudla som. Syn to mal tiež spojené zo zápalom pľúc. Dostal 2 dávky imunoglobulinu infúzne. ATB dlho, synovi neklesala dlho hodnota CRP. Nakoniec sme sa z toho dostali, teraz chodíme 2-3x do roka na kontrolu z CPAP prístrojom na pľúcnu ambulanciu do NÚDCH

kiki68
4. feb 2025

Ako pozeram sme mali stastie, nam dal lekar atb a kortikoidy prednisolon, plus inhalator. No zachranil nam syna, ale dlho da z toho dostaval maly, mal okolo 2 rokov. Rok mal problem so zelezom, dva roky velmi nachylne pluca na infekcie. Ale este sme tak nejak dobre obisli.

kacena4
4. feb 2025

tyzden dva sme boli v nemocke po atb sa to zacalo zlepsovat a do mesiaca bolo dobre drzim palceky

yuka123
7. mar 2025

Ahojtee, baby aj moj maly 2r ma prave RSV, išla som si sem do diskusii precitat aké lieky vám na toto dali vaši dr, a som prekvapená že až v nemocnici ste skoncili a niektore deticky aj nasledky 😢
Maly dostal Pamycon do nosteka. A neviem či teda ešte mám niečo dokupit na ten skaredy kasel.
A vás teda automaticky s týmto poslali do nemocnice alebo aký priebeh mali vase deti?

veverkaa2
10. mar 2025

@yuka123 ahoj, nechcem strašiť ale hneď do nemocnice. Pamycon nestačí, syn mal tiež najprv + sirup od kašlu Amborobene, ATB ...skončil v nemocnici v Bratislave na ARE v umelom spánku na pľúcnej ventilacii 2 týždne. Žiadnej mamičke neprajem zažiť. Boli sme v nemocnici mesiac, syn sa učil opäť postaviť na nohy, chodiť. Po prepustení z nemocnice sme fungovali na vozíku

miriamzba
12. mar 2025

Ahojte zienky, prosím vás aké nízke saturacie ste mali, keď dávali kyslík? V NUDCH na plucnom ma presviedcali, že 84 je ešte v poriadku.

yuka123
12. mar 2025

@veverkaa2 toto ma tak strašne mrzi žiadne dieta ani rodič by toto nemali zazivat neviem si to anilen predstaviť 😢
my sme z toho teda už dúfam že vonku.. pár x za deň zakašle inak všetko ok, sopel tiež už minimálny. Ale volala som po tejto správe ešte dr že či teda netreba niečo pridať okrem pamyconu a že nie, že 2 ročne dieťa by toto úplne v pohode malo pekne zvládnuť.
Dúfam že ešte max par dni kasel a bude to na poriadku lebo mám respekt pred tým velky 🥺 a držím vám vsetkym palce čo si tým prechádzate 🙏

veverkaa2
13. mar 2025

@yuka123 ďakujem. Tak to ste na tom dobre, prajem Vám aby sa stav Vašeho dietatka stále iba zlepšoval

veverkaa2
13. mar 2025

@miriamzba ak klesne pod 80 % ide o kriticky stav. Pod 90 % treba zavolať/ osloviť záchrannú službu 84 % saturácia je málo.

jasminka2015
18. mar 2025

@karolina2121 ahoj ako sté dopadly? Nám to tiež zistili 😒 koľko ste boli v nemocnici?

veverkaa2
18. mar 2025

@jasminka2015 my sme boli v nemocnici mesiac, z toho bol syn 2 týždne intubovany v umelom spánku. Následne domáca liečba ešte 2-3 mesiace

miriamzba
18. mar 2025

@veverkaa2 ďakujem 🫶 mrzí ma čím ste presli, dúfam že bude syncek úplne v poriadku. My sa s tým tiež ešte trapime, moja bola predcasniatko, no... uvidíme. Dúfam že sa toho zbaví.

veverkaa2
18. mar 2025

@miriamzba ďakujeme. Držím aj Vám palce. Syn mal RSV v kombinácii zo zápalom pľúc, koncom roka 2023