icon

Aké sú skúsenosti, keď dieťa vdýchne plodovú vodu?

bubinam
25. jún 2024

Nestihla som do pôrodnice, od prasknutia vody to boli minúty a rodila som pri aute na ceste. Bohužiaľ zistili po prevoze do nemocnice, že vdychla vodu a saturácia nie je optimálna. (Cca 40 minut? Možno až hodinu to trvalo do nemocnice, kým kdesi čosi) Dávajú jej kyslík a monitorujú ju. Je zatiaľ stabilizovaná. Vraveli, že len treba nechať vstrebať (možno ak by som bola v nemocnici tak by to podchytili skôr a hneď vysali alebo čo). Zažila to niektorá z vás? Boli veľké komplikácie? Ak neboli, kedy sa to asi vstrebalo? Bolo bábo ok (mozog a vývin)? Veľmi sa o ňu bojím. Ďakujem za odpovede.

bubuzu
•
25. jún 2024

@bubinam ja len, že na vás myslím, nech všetko dobre dopadne

jaass
•
25. jún 2024

@bubinam gratulujem k dcérke ❤️ osobnú skúsenosť nemám ale švagriná porodila syna a on vdýchol vodu, čo povedala, tak mu museli nasadiť atb. Hlavne sa neboj, nestresuj aby si mala mliečko. Všetko bude v poriadku, lekári vedia čo robia len im ver 🙏

lienka.7
•
25. jún 2024

@bubinam ano, kamaratkina mala tiež vddychla plodovu vodu, bolo to dokonca v nemocnici. Dali jej ATB, odsali, je uplne v poriadku.
Neboj sa, aj tvoja bude ✊ si úžasná, co si zvládla, malinka zabojuje, lekári jej pomôžu a o chvíľku bude s tebou 🤗🥰

denithestrange1993
•
25. jún 2024

@bubinam pokial viem je to bezne,nie som lekar ale viem ze neonatologovia robia fakt maximum co sa da babatku poskytnut,aby bolo zdravucke. Drzim palce

tinalia
•
26. jún 2024

Ja som sa pri porode nadychla plodovej vody a musela som byt v inkubatore par dni a v pohode, zijem a som zdrava bez ujmy 😇 myslim ze starostlivost za tych 30rokov pokrocila a aj ked ste sa dostali do porodnice neskor, bude v poriadku. Drzim palce a gratulujem 😊

anjelicek26
•
26. jún 2024

Urobila si v ramci moznosti vsetko, co sa dalo. Teraz su lekari na to, aby jej pomohli. Synovec vdychol, dokonca zelenu hnusnu zakalenu a je v poriadku, dostal antibiotika, par dni bol na pozorovani v inkubatore, je uplne ok... Gratulujem k dcerke.

petronellla87
•
26. jún 2024

@bubinam moja prvá vdychla už zelenú plodovu vodu. Boli sme akurát dlhšie v pôrodnici lebo jej 7 dní museli dávať atb

kiki68
•
26. jún 2024

@bubinam tiez by na to mozno ani hned neprisli, takze by to riesili mozno po rovnakom case. Ono tych 15 minut to dieta casto nechavaju tak nejak rozkukavat, aspon u nas to tak bolo a to nas bol dokonca fialovy. Az po tak 30/40 min ho pozreli zase a popocuvali, ze ci nabera farbu. Nic sa nestane. Bude Oki a gratulujem k babatku ❤️

vroni
•
26. jún 2024

Moja dcéra. Potom ju ratovali 5 dní. Pred mesiacom zmaturovala. Bude to v pohode, držím palce.

bubinam
autor
•
29. jún 2024

@bubinam ďakujem všetkým za povzbudenie. Našťastie bola iba noc na kyslíku a žiadne antibiotiká nepotrebuje. Dostala som ju k sebe na izbu po 2 dňoch. Mlieko sa konečne rozbehlo. Dnes boli prognózy, že môžeme domov ak sa nerozvinie žltačka.

vahcaac
•
11. júl 2024

@bubinam moj syn vdýchol 🙂 bol na kyslíku tri dni, aj zlatacku dostal. Všetko úplne v pohode. Zdravý 2,5 ročný chlapček dobručky