Slzavé a karpavé očko u dvojmesačného bábätka. Poradíte?

drobec_l
11. júl 2014

ahojte žienky prosím poradte čo na slzavejúce očko aj mu to karpavie , ked sa zobudil mal ho trošku zalepené, neviem z čoho to má, všimla som si to iba od nes ráno, dala som mu ophtalmove kvapky je niečo iné čo by som mu mohla dať ?

denca76
11. júl 2014

materske mlieko nakvapkať

luba28
11. júl 2014

vytieraj harmancekom a kvapkaj nadalej ,...

petrasto
11. júl 2014

maly mal tiez problem s hnisajucimi ockami a nezaberalo nam nic, uz nam hrozil preplach ocnych kanalikov. Znama nam poradila recept z byliniek: do vody (asi 2 dl) dat na 3 min. varit po lyzicke dubovej kory a feniklu. Vypnut a pridat po lyzicke ocianky roztkovej, skorocelu a harmanceka. Pravidelne vytierat a kazdy den uvarit novy. Odvtedy sme ziadny problem nemali.

bibadlo
11. júl 2014

Aj môj syn to mal. Vyplachovali sme oftalmoseptonexom a mal aj atb kvapky. Nachvílu to pomohlo a potom zase. Cele sa to opakovalo asi 4x. Nakoniec mu prepichovali očné kanáliky a odvtedy je pokoj.

marcah
11. júl 2014

materske mliecko je fajn, hovori sa ze aj harmancek ale mne na ocnej klinike v prahe lekar vravel ze to radsej nie, je na to vela alergii...... my sme to mali od porodu, doktorka nam radila skusat pravidelne zatlacat malickom v kutikoch pri koreni nosa (samozrejme ostrihaj si necht) - nam to na jedno ocko pomohlo, ako keby som mu vytlacila to co to tam upchavalo, ale na to druhe to nestacilo takze sme boli na preplach kanalikov, .... ale kedze to u vas este len zacalo, mozno to aj rychlo prejde, drzim palce .... btw, nas doktorka poslala na ocne v 3 mesiacoch ale na tej ocnej klinike boli maminky kde ich pediatricky cakali aj rok (medzitym vyskusali vsetko mozne - podla mna zbytocne trapenie, sice ten preplach je neprijemny ale rychly a bol pokoj, cim mensie babo, tym lepsie to urcite znasa, takze ani toho sa netreba bat ....

madamechova
11. júl 2014

U nas to bol tiež problem. Hovori sa, že treba kvapkať materské mlieko, ale nie je to pravda. Týmto spôsobom môžeš dieťaťu upchať kanáliky a potom by ste museli ísť na prepichnutie.
My sme brali kvapky Opthalmoseptomex, tie nam nezabrali tak sme mali potom Uniflox ten pomohol ale len trosku a nakoniec sme mali očnú masť Corneregel a tá pomohla najviac zo všetkých. Po nej to malej rýchlo prešlo.

linda81
11. júl 2014

my sme mali tiez, ked mala 3 mesiace, bolo to z vetra viac menej, ked sa teraz deti v sedackach nosia....nasa Hebamme nam dala homeopaticke kvapky ( euphrasia) , to nam pomohlo.....aj teraz obcas , ked ma take ocka, tak tie kvapky pouzivame....
ale ak sa to nezlepsi za 1 -2 dni, by som isto sla aspon k obvodnemu, ci nejake ine veci netreba..

safranca
11. júl 2014

moja to tiez mala a radsej by som isla na ocne pretoze ja som jej to tiez skusala vselicim a co mi dala kvapky doktorka zabralo na neaku dobu no znovu sa to vratilo a doktorka nakoniec povedala ze to bol akutny zapal spojiviek a keby sme prisli neskor uz by musela ist na operaciu nechcem strasit no takto to bolo u nas

7zahrad
11. júl 2014

Uz ste mali byt u lekara. Moze to byt zapal spojiviek a tam pri nevhodnej liecbe hrozi aj poskodenie zraku. Taketo pripady riesia ocne oddelenia aj uprostred noci.

zojula
11. júl 2014

S tak malym babatkom a ockami radsej hned lekarke. My sme to mali, ked moja mala bola 2-3 mesacna, lekarka nas hned poslala k detskej ocnej, ta nam najprv dala kvapky, tie pomohli len ciastocne a ked sme prisli na kontrolu, tak jej museli robit preplach slznych kanalikov. A potom bol klud. Tolko moja skusenost, drzim palce.

ingrid1979
11. júl 2014

U nas bol tiez tento problem, Eliasovi to pani doktorka liecila 3mesiace, kedze to nemalo nijaky viznam sli sme na ocne. Tam nam dali sfuka, preco sme tak dlho cakali, ze sa to mohlo chytit kosti a bolo by sa to robilo operativne, nastastie po 4 roch vyplachoch bolo dobre. S Nelkou sme isli ked mala 2 tyzdne /pre istotu,po prvej skusenosti/ tiez jej to preslo po 3 vyplachoch. Sice som plakala viac ako deti, ale bola som rada, nakolko mi doktor ukazal hnis co sa usadzal v kanalikoch. V ziadnom pripade Vas nechcem strasit, i ked to hororvo posobi. Nech radsej posudi odbornik. Prajem rychle uzdravenie🙂

kkkatkaaa
11. júl 2014

harmanček radšej nie, podobný problém sme mali aj my, očný lekár harmanček neodporúčal, vraj hrozí alergická reakcia, ak, tak len jemne vytierať tampónikom namočeným v prevarenej vode a jednoznačne zájsť k lekárovi.

fedorkaa
11. júl 2014

Ahoj, to sme mali aj my, a bola som s malou na očnom a dostali sme atb. kvapky, tuším Vigamox, mali sme zapal spojiviek. Brali jej aj výter a zistili nam v ocku pneumokoka a potom pri kontrolnom výtere zase sme mali aureus, ale uz je vsetko v poriadku, tie kvapky nam pomohli. Doktorka my odporučila aj kvapky Ocuflash. Tak ja radsej odporučam chodte na očné.

mircalla
11. júl 2014

Velmi bezne, oporucam ocnu, nam to preslo same, masirovali sme ocko.

janinah
11. júl 2014

mat. mlieko je ako každé iné mlieko a teda kysne a preto ho očiari neodporúčajú,harmanček je zas alergén,teda môže byť....radím kvapkať Ophtalmo_septonex a masáž slzných ciest,ak sa nezlepší,tak očné vyš.

janapagacova
11. júl 2014

my sme mali to iste ... skusali sme Opthalmo-Septonex, Ocuflash, dokonca som vytrela ocko repikom (v podstate som len utrela ten hnis, karpinu), zabralo na chvilu a potom zase ... ked nezabrali ani dvoje antibiotika od dr., tak sme isli na preplach slznych kanalikov a boli upchate ... lutujem, ze sme nesli skor, nemuseli sme kvapkat tie sajrajty ... urcite sa toho netreba bat, dietatko si to pamatat nebude a trva to len chvilocku ... my rodicia to prezivame asi horsie ako deti, treba mat vsak na pamati prospech, ktory ten preplach prinasa, ocka sa krasne vycistili a odvtedy pokoj. 😉

ivetlo
11. júl 2014

Ahoj, náš malý to doniesol zo škôlky a dcérka to dostala tiež ako 6mesačná. Boli sme u lekárky a doporučujem aj tebe. Dala nám špeciálne kvapky do oka, nakázala striekať aj materské mlieko a uvariť odvar z očiarky,alebo očilky (čaj kúpený v lekárni na oči). Ten som nechala vychladiť a gázou pretierala očká 3krát denne. Všetko toto pomohlo. Išla by som však k lekárke,lebo to býva prenosné a je riziko že to dostane zbytok rodiny.