Sme v Turecku a 7-ročný syn má teplotu
Maminky, sme na dovolenke v Turecku, navrat mame v sobotu a synček ma od nedele teplotu okolo 38. Okrem toho má len hnačku, tak neviem či je to niečo črevné. Moja otakzka znie, zobrať ho tu k dr? S ohľadom na to že neviem aký to bude odborník, či mu len nedá nejaké náhodne širokospektrálne antibiotiká a bude vybavené. Alebo by ste počkali v sobotu na SR a pohotovosť, alebo až v pondelok k obvodnej? Ďakujem za každý slušný názor.
Sesternica ležala aj 2 dni v Turecku v nemocnici na toto črevné ale že nádherná nemocnica a prístup výborný. Myslím že cez poistenie mala aj tlmočníka.
K lekarovi okamzite. Jednak kvoli dehydracii chlapca, a ako uz bolo spomenute, oni vedia vo s tym....Inac, preco si myslis, ze v turecku su horsi lekari a vybavenie? Aby si sa nedivila....
@mamka176 v Turecku sú dobrí lekári a lepšie nemocnice ako u nás, určite choď
Je streda, to ho chceš nechať trápiť ďalšie 4 - 5 dni?
Neviem v ktorej časti Turecka ste, ale lekári majú normálne vzdelanie nemocnice majú lepšie ako hocikde na Slovensku
A aj tu by ti dali širokospektrálne ATB
Neviem ale fakt ti prijde ok cakat do soboty, zobrat ho do lietadla a rozprasit bacile/virusy este na vsetkych okolo? Normalne ho vezmi k lekarovi, btw. kazdy delegat ci hotel ma vlastneho lekara, ktoreho vedia zavolat ci vas nasmerovat, ked nieco nie je v poriadku... na pohotovost podla mna s 38 teplotou a hnackou netreba chodit, lekar ti takto vie predpisat co treba...
@erikavesela ja si neviem predstaviť ísť do zahraničia bez poistenia.
@erikavesela ísť bez poistenia do zahraničia je čisté šialenstvo
Dnes v čase internetu sa poistom za pár minút a môžem pri tom sedieť doma na gauči
Tak nepisu, ze nema poistenie, len, ze sa boja, ze to nebude "odbornik"... ale uprimne kazdy lekar lepsi, ako nechat dieta v horuckach este taku dlhu dobu...
ja zijem v TR a zo zdravotnictvom som tu spokojna - sukromna si priplatis a mas luxus odbornikov a super sluzby , v statnych nemocniciach mozes cakat o cosi dlhsie, luxus nemas ale pristup opat super- takze urcite k lekarovi
@mamka176 moja zlata, v Turecku maju lepsie vybavenie nemocnic ako na sk a lepsi personal. Od nedele by som uz davno bola u lekara.
@zdeno525 faraonova pomsta sa da riesit len s egyptskymi liekmi, cerstva skusenost, dcera vypila kavu s ladom a dostala to.
@kvetinka75
@pribinak mne to pisat nemusite, ja som s rodinou poistena vzdy...mnoho ludi cestuje bez poistenia, inak by na dobolenku ist nemohli...
@mamka176 minimálne kontaktovať delegátku ona vám poradí co kúpiť v lekárni poprípade vybavi prevoz do nemocky
tak neviem, 3 dni horucka je podla mna vzdy na lekara
kedze nevies, co to je, tak by som sla k lekarovi. ved ratam s tym, ze mate cestovne poistenie, takze najlepsie by bolo, ak by si zavolala delegatke a ona by sa mala potom o vsetko potrebne postarat. necakala by som do soboty, kedze je to este par dni a ak ma aj hnacky, tak vies, aby sa ti neodvodnil
My ked sme boli v turecku, manzel vracal aj hnackoval naraz, isli sme do nemocnice dali mu infuzie a na druhy den nas aj pustili (btw bola som snim na izbe, dostala som aj jedlo, aj postel), prístup super, neda sa to porovnat zo Slovenskom. Chodte kludne za dr, daju mu jednu infuzku a je pokoj, dalsie dni sa mozte vykupat aspon. Takto budete cakat do vikendu, stav sa nezlepsi mozno, a ak ano, ajtak mate celu dovolenku v haji na izbe... nemate sa coho bat
Urcite zavolaj do poistovne, alebo delegatke, oni ta nasmeruju kam ist, pripadne vybavia hned aj odvoz na kliniku/do nemocnice. Neboj sa, su tam dobri odbornici, zdravotnictvo je tam ba vyssej urovni ako na Slovensku, minimalne pre Turistov. Boli sme tam v nemocnici pred asi 12 rokmi a uz vtedy som kukala na akej je to tam urovni. Pred 2 rokmi sme boli na klinike. Zavolala som delegatke (Hydrotour), ta nam vybavila odvoz na kliniku, kde nas uz cakali a hned nas brali. Dali synovi nejake infuzky a coskoro bol fit. Nie ako na Slovensku, ze ta nechaju aj 3-4 hodiny cakat v cakarni s ostatnymi chorymi a potom ti fuknu sirokospektralne atb. Urcite by som neriskovala a necakala, nevies co sa z toho moze vyvinut. Drzim palce!
tak v prvom rade nepises, co si mu dala ty - tento rok na dovolenke v Turecku tiez maly chytil daku pliagu (podla mna este na letisku, kedze do 24 hodin vracal/hnacka), mala som so sebou lieky proti hnacke, rehydratacny roztok a antipyretika, za 2-3 dni bol fit
dala si mu nieco a nezabera? a urcite chodte lekarovi, nech vam s tym pomoze delegat
Poistenie treba riesit este predtym, ako vycestujete, pevne verim, ze ho mate, inak by to mohol byt problem. A to akoze od nedele ma teploty a ty to riesis az teraz?
Ihneď kontaktuj delegátku, v Turecku (práve v oblasti kde sú turistické destinácie) je niekoľko nemocníc, v ktorých priamo robia slováci. Nemusíš sa báť úrovne nemocníc, nemocnice majú vyššiu úroveň ako u nás... držím place...
Ďakujem za odpoved všetkým, poistenie mame. O zdravotníctve tu si rovnako nemyslím že je na horšej úrovni, len clovek nikdy nevie na akého konkrétneho lekára tu narazí, a predsa len našu obvodnu už mame rokmi overenu. Ale je pravda že tu s týmito žalúdočnými problemami určite majú bohaté skúsenosti a teda nebudem ho zbytočne trápiť a pôjdeme k dr tu. Pekný deň všetkým 👍

Ak mas cestovne poistrnie...chod s nim k lekarovi