icon

Sme v zahraničí a dieťa má vysokú horúčku

30. aug 2022

Prosím poraďte mi dieta ma asi úpal ma horúčku 39 čo robiť

denkatn
30. aug 2022

zabaly vlhkou vodou na celo aj na telo, rychlo, kym neklesne

haley7897
30. aug 2022

Kde v zahraničí? Máte v blízkosti lekáreň? zbalené lieky? Aké? Vek dieťaťa?

kacena4
30. aug 2022

zabaly sa neodporucaju ale vlazna sprcha co najdlhsie popr casto a doplnit tekutiny mineralkou

autor
30. aug 2022

Turecko mám paralen nurofen dithiaden 1,5 roka

denkatn
30. aug 2022

@kacena4 nam pomohli aj zabaly, po ockovani ked mala vysoke teploty

namornicka
30. aug 2022

Daj liek proti horucke, vela tekutin, oddych/spanok v izbe. Ak je to upal tak by to mohlo zabrat a klesnut. Ked bude mat iba 38 tak uz ho nechajte vyspat sa do rana, pripadne v noci este premerajte, spi pri nom.

kacena4
30. aug 2022

@denkatn dnes som volala s dr lebo dcera ma kovid a vysoke teploty a striktne zakazal ze to sa uz nerobi kvoli teplotnemu soku ze to je stara skola

viestta
30. aug 2022

Zhanaj delegáta, nech vám zoženie doktora. Alebo volaj asistenčnú lnku od cestovného poistenia. Tam poradia ako sa dostať k doktorovi

namornicka
30. aug 2022

Nurofen mne sa osvedcil vzdy najlepsie, ked zaberie tak podla mna zatial zabaly nemusis davat.

tenerifka
30. aug 2022

tekutiny, liek proti horucke a dieta drzat v chlade. Ak chcete mat istotu, nachystajte si cislo poistky, chodte na recepciu a poinformujte sa o najblizsom lekarovi, mozno je priamo v hoteli alebo hned vedla

petamich
30. aug 2022

postupovala by som zatial rovnako ako doma - dala by som liek proti horucke, ak by teplota neklesla nam sa osvedcila sprcha a pomaly znizovat teplotu vody a ak by sa vam nepodarilo zrazit ju, tak potom ist tam k lekarovi alebo volat do poistovne nech poradia

wade
30. aug 2022

Mali sme podobný problém. Teplotu nie a nie zraziť. Mala mala tuším 4 roky. Tiez úpal. Napustili sme jej vaňu vlaznu (27-30 stupňov). Nič studené a v nej sa hrala dve bodky a teplotu sme pomaly zrazili. Plus paralel / brufen na preskáčku. Na druhý deň mala kľúčový režim a bolo to ok. Každopádne v rezorte musí byt doktor.

andreatytler
30. aug 2022

Mate zdravotne poistenie? Ak ano, zavolaj na ich kontakt. Mozno budu vediet poradit kde a ako zohnat doktora v pripade ze by lieky nezaberali. Ak ste v hoteli, chod si na recepcii pozistovat kontakt na lokalnu pohotovost a ako sa tam dostat aby se boli pripraveny ak bude musiet utekat.

autor
30. aug 2022

Dakujem vám dala som zatiaľ paralen cipok ..kleslo o 0,5 stupňa zatiaľ

pralinka25
30. aug 2022

my sme boli tyzden dozadu v Turecku a moj maly mal necele dva roky. mal 2 dni horucky okolo 40. zrazala som paralen nurofen na striedacku po 3 hodinych a teplota klesala len velmi malicko. chladili sme ho tak ze muz s nim stal v sprche.
mali to dva dni pred nim dve nase starsie deti. oni mali horucky len 24 hodin a tiez tazko sa zrazali. bolela ich hlava nic ine. ked s tym prisiel prvy tak som si tiez myslela ze upal. ale nakoniec to bol kovid.

nevenka
30. aug 2022

@kacena4 no neviem, nam prave pri covide a pri 40,2 poradili prave zabaly na hrudnik, 19 mesacnemu dietatu, len pozor, nerobit to, ked ma studene ruky a nohy. Jemu nezaberali lieky od teploty. Ak by to neklesalo po zabaloch, tak prijem do nemocnice.
Ale teda, teplotny sok mozes spravit aj sprchou a kupelom, tak sme maleho raz okupali, nie dlho a nie studenou vodou, ale rychlo mu teplota klesla z 39 na 38 a ostal cely modry, zle mu prislo. Odvtedy davam radsej ten zabal.

nevenka
30. aug 2022

@pralinka25 ano, toto iste sme mali pri covide aj my, najmladsi mal az nad 40 2 dni to neslo dolu nicim len tie zabaly ako tak. Uff. Ani sopel, kasel, nic. To, ci ho bolela hlava, neviem, lebo este nehovori, ale mna priserne, aj dceru.

oblecenie99
30. aug 2022

@nevenka To isté sme mali s malým pri covide aj my, darmo som striedala Paralen a Nurofen sirup, či čípok, zabrali len tie zábaly...

pralinka25
30. aug 2022

@nevenka ani on nehovori ale podla starsich deti a muza sudim ze ano. jemu sa z teploty az male cervene bodky porobili somrada ze starsie deti to mali prve inak by som bola vo vacsom strese. ta sprcha u nas jedine pomohla nic ine.