Sme v zahraničí a dieťa má vysokú horúčku
Prosím poraďte mi dieta ma asi úpal ma horúčku 39 čo robiť
Kde v zahraničí? Máte v blízkosti lekáreň? zbalené lieky? Aké? Vek dieťaťa?
zabaly sa neodporucaju ale vlazna sprcha co najdlhsie popr casto a doplnit tekutiny mineralkou
Turecko mám paralen nurofen dithiaden 1,5 roka
Daj liek proti horucke, vela tekutin, oddych/spanok v izbe. Ak je to upal tak by to mohlo zabrat a klesnut. Ked bude mat iba 38 tak uz ho nechajte vyspat sa do rana, pripadne v noci este premerajte, spi pri nom.
Zhanaj delegáta, nech vám zoženie doktora. Alebo volaj asistenčnú lnku od cestovného poistenia. Tam poradia ako sa dostať k doktorovi
Nurofen mne sa osvedcil vzdy najlepsie, ked zaberie tak podla mna zatial zabaly nemusis davat.
tekutiny, liek proti horucke a dieta drzat v chlade. Ak chcete mat istotu, nachystajte si cislo poistky, chodte na recepciu a poinformujte sa o najblizsom lekarovi, mozno je priamo v hoteli alebo hned vedla
postupovala by som zatial rovnako ako doma - dala by som liek proti horucke, ak by teplota neklesla nam sa osvedcila sprcha a pomaly znizovat teplotu vody a ak by sa vam nepodarilo zrazit ju, tak potom ist tam k lekarovi alebo volat do poistovne nech poradia
Mali sme podobný problém. Teplotu nie a nie zraziť. Mala mala tuším 4 roky. Tiez úpal. Napustili sme jej vaňu vlaznu (27-30 stupňov). Nič studené a v nej sa hrala dve bodky a teplotu sme pomaly zrazili. Plus paralel / brufen na preskáčku. Na druhý deň mala kľúčový režim a bolo to ok. Každopádne v rezorte musí byt doktor.
Mate zdravotne poistenie? Ak ano, zavolaj na ich kontakt. Mozno budu vediet poradit kde a ako zohnat doktora v pripade ze by lieky nezaberali. Ak ste v hoteli, chod si na recepcii pozistovat kontakt na lokalnu pohotovost a ako sa tam dostat aby se boli pripraveny ak bude musiet utekat.
Dakujem vám dala som zatiaľ paralen cipok ..kleslo o 0,5 stupňa zatiaľ
my sme boli tyzden dozadu v Turecku a moj maly mal necele dva roky. mal 2 dni horucky okolo 40. zrazala som paralen nurofen na striedacku po 3 hodinych a teplota klesala len velmi malicko. chladili sme ho tak ze muz s nim stal v sprche.
mali to dva dni pred nim dve nase starsie deti. oni mali horucky len 24 hodin a tiez tazko sa zrazali. bolela ich hlava nic ine. ked s tym prisiel prvy tak som si tiez myslela ze upal. ale nakoniec to bol kovid.
@kacena4 no neviem, nam prave pri covide a pri 40,2 poradili prave zabaly na hrudnik, 19 mesacnemu dietatu, len pozor, nerobit to, ked ma studene ruky a nohy. Jemu nezaberali lieky od teploty. Ak by to neklesalo po zabaloch, tak prijem do nemocnice.
Ale teda, teplotny sok mozes spravit aj sprchou a kupelom, tak sme maleho raz okupali, nie dlho a nie studenou vodou, ale rychlo mu teplota klesla z 39 na 38 a ostal cely modry, zle mu prislo. Odvtedy davam radsej ten zabal.
@pralinka25 ano, toto iste sme mali pri covide aj my, najmladsi mal az nad 40 2 dni to neslo dolu nicim len tie zabaly ako tak. Uff. Ani sopel, kasel, nic. To, ci ho bolela hlava, neviem, lebo este nehovori, ale mna priserne, aj dceru.
@nevenka To isté sme mali s malým pri covide aj my, darmo som striedala Paralen a Nurofen sirup, či čípok, zabrali len tie zábaly...
@nevenka ani on nehovori ale podla starsich deti a muza sudim ze ano. jemu sa z teploty az male cervene bodky porobili somrada ze starsie deti to mali prve inak by som bola vo vacsom strese. ta sprcha u nas jedine pomohla nic ine.

zabaly vlhkou vodou na celo aj na telo, rychlo, kym neklesne