Sono bedrových kĺbikov

jankacaa
9. dec 2014

Ahojte maminy, kedy ste boli na sone bedrových kĺbikov a dokedy ste balili na široko? Ja som bola s dcérkou, keď mala 4 týždne a opätovnú kontrolu mi dali až na konci marca. Vtedy bude mať dcérka 5 a pol mesiaca. Zdá sa mi to strašne veľa. Na tom prvom vyšetrení mi povedali, že výsledky sú v poriadku, ale máme ďalej baliť na široko. Nevšimla som si, že kontrolu dal až tak neskoro, preto ma ani nenapadlo opýtať sa, dokedy. Už teraz maličkej tá plienka navyše vadí. Keď plače, rozbalím ju, dám preč plienku a úsmev na tvári. Dokonca jej nevadí ani pocikaná, či pokakaná plienka, stačí, že je preč tá bavlnená.

barbora286
9. dec 2014

@jankacaa ahoj, ja som chodila s dcerkou kazdy mesiac na kontroly az kym nemala 4 mesiace, kvoli genetike (ja aj starsia mi nosila remence)ale na poslednej kontrole mi povedal, ked mala tie 4 mes. ze uz nemusim balit nasiroko len na noc a to len do 6 mesiaca.

monicm
9. dec 2014

@jankacaa prvé dve deti som balila naširoko do cca ich 4 mesiacov (na kontrl. sme išli po troch mesiacoch),ale je pravda,že ku koncu už nie stále,len občas som dala,tiež vadila plienka.najmladšieho už nebalím,po prvé,narodil sa strašne veľký a tak poštolky mu nesedia,sú mu malé a blížili mu a dokonca mi na kontrole povedali,že netreba baliť,len treba dávať plienku čo najvyššie.a za dalšie,syna nosievam aj v nosiči,ktorý podľa mňa plní túto funkciu,len dúfam,že na kontrole bude všetko ok,lebo ak by mu poštolky sadli,tak naširoko balím aspoň do druhé,či tretieho mesiaca.

lucy125
9. dec 2014

Ahoj,my sme prvi krat boli,ked mal synček mesiac,potom v 4.mesiacovch a potom v 8mich mesiacoch všetko bolo ok,nebalili sme na široko.

zabina27
9. dec 2014

my sme boli, ked mal mesiac a potom vlastne, ked mal skoro 4 mesiace. prvykrat nam povedali, ze ok, ale ze mame este davat plienku co najvyssie, po druhej kontrole je to v poriadku, uz nemusime chodit. skus tam zavolat, ked povedali, ze vysledky su dobre a mate ist az za dlho, tak sa spytaj, ci a dokedy balit nasiroko

luciarobi
9. dec 2014

Nám v ešte v nemocnici povedali že jeden kĺb nemá v poriadku, ďalšiu kontrolu sme mali keď mala 1mesiac, tiet ešte to nebolo v poriadku, aj keď som balila naširoko, tak sme pokracovalu, ale kontrola bola o mesiac, ti, ktorí to malú v poriadku v 1. Mesiaci prišli až v nejakom 4. Myslím, oni už nemuseli baliť keď to bolo v poriadku, dokonca deti ktoré mali už v porodnici v poriadku, nemuseli VOBEC baliť nikdy. Tak cudne, že máte v poriadku a musite baliť

monca1982
10. dec 2014

My sme boli na sono 1. mesiac života (neboli dobre usadené ešte, takže sme balili na široko), potom 3. mesiac (všetko ok, balenie nám skončilo), potom 7-8. mesiac (všetko ok) a ďalšiu kontrolu - preventívnu, máme keď bude mať dcéra vyše roka a bude vedieť chodiť.

Do tých troch mesiacov som sa snažila baliť. Nie vždy som plienky dávala, lebo sme do toho aj cvičievali vojtovu naholo a jedno z druhým. Prvé dva mesiace to bolo každý deň 23 hodín, ako predpísal ortopéd, ale potom som to začala flákať a na noc som jej nedávala celú, lebo s tým nechcela spávať. Našťastie sa to stihlo upraviť.

5 mesiacov je dlhá doba, skús si tam zavolať pre istotu.