Sono obličky dvojmesačného dieťaťa

puchic
26. jan 2014

Ahojte buduci mesiac mam ist s 2 mesacnym synom na sono oblicky. V prepustacej sprave ma napisane hranicna sirka duteho systemu. Ma s tym niektora skusenosti ? Vie niekto o co moze ist ?

fomarik
26. jan 2014

Mojej malej hned po narodení zistili renkulizáciu obličiek a tak sme na sono obličiek chodili pravidelne. Teda hned ako jej to zistili, potom každe tri mesiace, potom po pol roku a teraz až o rok. Tiež sa jedná o ten dutý system obličky. Ale naša nefrologička pr sone vždy konštatovala, že ide o normálny nález a ako malá rástla, tak sa jej stav upravil. A a ko horvorím, na ko máme isť po roku. Na každe sono sme však museli niesť dve skumavky sterilného moču. a teraz tiež, pri každom infekte, teda ak by mala teploty zvýšené tak máme stále dávať moč do labáku na sediment aurokulturu. Inak žiadne liečba, žiadne lieky. odporučila nám nefrologička len probiotká, ktoré samozrejme moja malá berie od narodenia.

janinah
26. jan 2014

@fomarik od narodenie nonstop probiotiká pre v podstate zdravé dieťa? divné....
@puchic dg je u detí dosť bežná,treba len sledovať a uvidí sa,veľa prípadov sa časom ako dieťa rastie aj samo upraví,syn mal nález na oboch obličkách,jedna sa časom upravila,druhú stále sledujeme a chodí na vyš.