icon

Soplíky u dvojtýždňového bábätka

zuzuk22
14. jan 2014

Prosím vás ako zistím ci môj 2 týždňový chlapcek ma sopliky ? Uz druhy deň tak cudne chrčí a je nepokojny ani spať nechce veľmi :( dakujem ...

luba28
14. jan 2014

@zuzuk22 morsku vodu nastriekaj do nosteka napr.psysiomeramozno,ze len suchy vzduch mate,..malo by mu povolit.ak nie tak odsaj a uvidis,ci mu nieco pojde,...

luba28
14. jan 2014

@zuzuk22 a aj kazdy den ja som cistila s tou vodou nostek,ale davala som na vatovu tycinku tak aby bola az mokra a pekne som nostek vytrela,..... 🙂

zuzuk22
autor
14. jan 2014

No ale mna viac trápi to ze je od vtedy strasne placlivy -a vôbec nechce spať :( uz som z roho na nervy

luba28
14. jan 2014

@zuzuk22 skus pritlacit pri usku,alebo pod uskom ci to neni su uska,...

luba28
14. jan 2014

@zuzuk22 u malickych to moze byt jedno s druhym,....

lucka011
14. jan 2014

My sa tiež trápime so soplíkmi od dvoch týždňov a to má malá už vyše dvoch mesiacov. Dýcha väčšinou čisto, ale niekde tam jej to až chrčí. Tak sa snažím odsavať. Neviem či je bábo dojčené, ale nám dala dr. HA mliečko lebo to vraj môže byť z alergie, keďže výter z nošteka na bacil mala negatívny. Ale soplíky jej začali už počas dojčenia :-/

zuzuk22
autor
14. jan 2014

No kojime . Ale nemôže to byt aj s tých kvapiek co je vitamín D co uz berieme . Lebo od vtedy sa mi aj zdá ze je taký ...
@lucka011

mami.sk
14. jan 2014

@zuzuk22 Marek mal soplíky 10 . deň po narodení 😒 tak zvláštne chrčal a zdalo sa mi , že ťažko dýcha 😒 potom mu aj teplota vystúpila. dávala som mu do nošteka Libenar a odsávali sme - asi 4 dni to trvalo. tie soplíky mal až zelené. ale nakoniec mu to našťastie ustúpilo aj teplota klesla 😉

lucka011
15. jan 2014

@zuzuk22 vidíš, to ma nenapadlo, že by to mohlo byť z Vigantolu.. ale už pár sťažností som tu naň čítala. Len sa neodvážim jej ho nedávať.. 😒

mamazem
15. jan 2014

Pre také malé bábo môžete vyskúšať už spomínaný Physiomer Baby (od 2 týždňov) a odsávať, ďalej aromaterapiu, napríklad eukalyptovú silicu do aromalampy, alebo výborný je čisto prírodný krém Droserin, robiť z neho kúpeľ pre bábätko (natrieť na svoje ruky a ruky umyť vo vode, kde sa bude bábo kúpať) - celkovo posilňuje imunitu...
V prípade záujmu nájdete u nás na eshope mamazem.

inull5
15. jan 2014

@zuzuk22 ahoj, my sme boli na tom podobne, môj malý dostal soplík od dcéry a odsávala som a dávala Nasivin pre dojčatá, no potom to ustúpilo. A teraz sa mi vždy nad ránom zdá že má plný noštek, no odsať nejde nič a zahlienený nie je. Takže to asi bude suchý vzduch z kúrenia, skús zvlchčovač vzduchu