icon

Spôsobil vášmu dieťaťu sirup Trifed vedľajšie účinky?

rolak
21. feb 2012

19 mesačná dcéra užíva 5 dní Trifed kvôli kašľu a upchatému nosu. uvažujem o jeho vysadení,lebo kašeľ neustal,aj keď už nie je veľmi častý, dýchanie je už čisté. Dcérka je ale dosť malátna, úplne odmieta jesť, a svrbí ju krk a pod kolenami,tiež sa dosť potí,skoro stále má spotené vlásky. Môže to byť následok tohto sirupu???? mali ste niekto podobné skúsenosti? užíva aj kvapky Pamycon do nosa.

tabitana
23. sep 2016

No tak berie ho od včera poobedia.. A prisambohu posledný krat som mu dala ráno dnes.. Ja dieťa nespoznavam.. Citlivý, reve hodiny v kuse.. Zima mu je, horúco mu je,behá jak zmyslov zbavený.. Nedá sa utíšiť.. .sral by to pes... Aj taký liek..

jarka87
23. sep 2016

@tabitana Ráta sa aj u manžela? :D manželovi bolo z neho dosť zle a bolela ho hlava a bola mu zima.

tabitana
23. sep 2016

@jarka87 jasné, ráta..

mackoromanocka
23. sep 2016

my sme pouzivali, pomohol, vedlajsie ucinky nulove, aj ked som uz sem tam zapocula ze nie je moc vhodny pre deti...ale mimo temy, mne raz sestricka u lekara odporucila sirup na prir. baze Bronchipret, z nejakých byliniek a odvtedy ho kupujem stale a pomaha a je to asi setrnejsia cesta.normalne volna kupa v lekarni. vyskusajte.

eeffka
23. sep 2016

@tabitana ja zasa na ten liek nedam dopustit, lebo moju motormys uspava , ale vy ste zrejme ten druhy extrem ze s malym sije...

lubkagro
23. sep 2016

Deti bili ospale, ale ja som si ho vzala a bola som ako z dvomi promile. Cisto som bola nevladna nechapala som a odvtedy ho detom nedavam

jannkam
23. sep 2016

Mne z neho mala dokonca vracala. Odvtedy keď mi ho doktor chce predpísať,vždy odmietnem.

yukki
23. sep 2016

Mladšia dcéra môže užívať, nie je utlmená, len kašeľ je utlmený....staršia absolútne, už to má napísané aj v karte, po užití nastúpili stavy depresie, úzkosti, priam paniky.......

meggie83
23. sep 2016

no nam trifed zlty pomohol len ciastocne, ustal jedine kasel...a ten zeleny je cisty oblbovak..ale ked dostanete dieta zo skolky a ma 40 teplotu a upal, tak je to jedine co pomoze za 2-3 dni k nejakemu cielu

monilik
23. sep 2016

moj syn zo zlteho Trifedu vyzeral ako nadrogovany rozsirene zrenice poruchy spanku neklud zmatok.

libawet
23. sep 2016

@rolak pridávam sa ako tu už ktosi napísal - koľko ľudí, toľko chutí, každému zaberá čosi iné a iné mu zasa robí zle. Každý liek má vedľajšie účinky, najlepšie zloženie liekov ani nečítať, ak ich máte užívať ( len také antibiotiká - vyliečia jednu chorobu, do inej vás dostanú, pretože ničia všetky baktérie v tele, aj tie dobré, lenže - niekedy sú potrebné a kde by sme už bez nich boli, že ? ) Najlepšie sú bylinky, prírodné veci, no nie vždy je to možné. TRIFED - mne osobne jediný pomohol a dostal ma z mesačného kašľa, kedy mi už nič nepomáhalo a pomáhal mi aj spať, čo som práve kvôli kašľu nemohla.

zuzanocka11
23. sep 2016

Skuste Paxeladine sirup,na volny predaj cca 6-7€. Na kasel (moj syn ked kasle,zvracia a ide sa zadusit) 👌👍

attena
24. sep 2016

Trifed je v niektorych krajinach zakazany nakolko sazistilo ze ludia ktori spachali samovrazdu uzivali tento sirup

kvieta
24. sep 2016

Ja som bola po ňom ako po práškoch na spanie. Cca 2 hodiny som nemohla udržať pozornosť, ťahalo ma do spánku, taký zvláštny stav, proste som bola vedľa. Odvtedy ho odmietam aj pre dcéru. Dr. som povedala o tejto skúsenosti, akceptuje to. išlo o zelený Trifed.

libawet
26. sep 2016

@attena TRIFED obsahuje medzi inými aj pseudoefedrin, čo je droga, no nie je jej tam toľko, aby mohla spôsobiť návyk. Samozrejme, záleží, akým povahovo silným jedincom bol predpísaný a aké množstvo ho užívali, no aj tak sa mi nezdá, že za ich samovraždou môže byť tento sirup, určite to bolo čosi iné a len čírou náhodou užívali aj tento sirup.

axelka01
20. okt 2016

Dcera brala Trifed 3 dni, problemy zo spankom mava od malička, ale co mame posledne 2 noci je neskutočné, takze chvilu nam trvalo kym sme si to spojili so sirupom. Vecer ju nevieme uspat, ma bezdôvodné hysaky, ruci, reve, jaci, kope, nemozme sa jej ani dotknut, je cela spotena a uplne mimo. Vcera sme ju uspali po troch hodinach a o druhej rano sa zobudila a do siestej mala zas tento zachvat. Dnes cez den ako vystrelena a vecer zas hysteria, odmietanie, rev, rucanie... uz nech to cim skor prejde

margaretka84
20. dec 2016

prispievam svojou skusenostou...trifed mame odvcera,syn ma hrozny kaslel, lekarka predpisala. Nespoznavam svoje dieta a tento sirup mu uz nikdy nedam, rano sazobudil s fajn naladou, dala som sirup, medzitym si pytal ranajky, kym sme zacali jest, presla asi hodina od podania sirupu, odmietal jest, ostal neskutocne podrazdeny, vrieska a meta sa po zemi, nevie co so seboua vrchoolom je, ze je stvrt na desat rano a on zaspal...ten sirup obsahuje sorbitol a benzoan sodny, to su v skodlivosti na nervovu sustavu najhorsie pridavne latky, nechapem, preco som si pred pouzitim neprecitala zlozenie...vysadzujem, btw syn ma skoro 2,5 roka a nikdy som u neho takuto reakciu na liek nevidela. za nas NIE! zahajujem cibulovy sirup s medom...

julia204
17. jan 2017

Tak sa idem podelit s nasou skusenostou s tymto sirupom..Dr pluciar nam ho predpisal vcera nakolko maly ma od novembra stale.kasel a uz sme vyskusali vsetko mozne..Vcera vecer mal prvu davku ale otras ..maly po sirupe do pol hodiny zaspal.nedal sa vobec prebudit a v noci mal take hystericke stavy place zo sna co sme v zivote nemali..dnes rano dostal druhu davku a stale len spi znova sa neda zobudit aby sa aspon najedol :(..takze sirup viac nebudem davat ..kasle stale rovnako , je zbytocne precitliveny a ako nadrogovany..

attena
17. jan 2017

@julia204 nedavajte mu v niektoryvh krajinach je zakazany

kormelia11
17. jan 2017

@julia204 nedavat moja dcera reagovala tak isto ako,,nadrogovana,,a spala po nom odvtedy ho nedavam nikdy hned aj dr vravim a upozornujem

veronikadany
1. feb 2017

Aj my mame zle skusenosti s Trifedom..Nehovoriac o ospalosti,malatnosti a ziadnom ucinku..Vysadila som hned!

snnor
11. feb 2017

No my sme ho včera dostali,ten zelený..Pred týždnom sme brali zlty..Mal kašeľ od konca decembra..Krvný nám zistil na nosnej mandlí moraxelu či ako sa to volá.ten žltý pomohol kasel prestal a mal aj uniflox do nosa..Aj ten nám pomáhal,ustupovali mu to v nosteku..Dal nám ešte jedno balenie ,že keď nemá teplotu skúsim to len takto preliečiť..Ale v stredu sa zas roskaslal aj sopel sa mu pištoľ tak nám dr dala trifed zelený a máme ešte spreje flixotide..Celú noc sme nespali a teraz som mu dala ďalšiu dávku bo strašne kaslal od rána a do pol hodiny sa uložil späť..Sa až bojím reakcie ako vstane po tomto čo som tu čítala..

nevenka
14. jan 2018

@miskakyska presne!!! Raz nam ho predpisala zastupujuca doktorka a som sa podivila, ked mi kazala davat 5 ml, ale podla kilogramov mal mat syn max. 2,5 ml, nakoniec som precitala zlozenie a tie karcinogenne farbiva ma dostalI. Bohim sa toto teraz na kasel dat sebe, nie dietatu, pre pana krala. To tam nemozu dat, nieco prirodne alebo nic? Ved na farbe sirupu nezalezi.

nevenka
14. jan 2018

@margaretka84 co tie sladidla a konzervanty, ale tie farbuva karcinogenne!!! To je mix jak hovado aj pre dospeleho...

nevenka
14. jan 2018

@libawet necitat pribalovy letak a vedlajsie ucinky? A co zlozenie? Okrem konzervantov a umelych sladidiel nevhodnych prr deti, su tam aj 2 karcinogenne farbiva. Toto nedam svojmu dietatu ani nahodouthe, a rozhodne nie dvojnasobnu davku, ako nam predpisala doktorka. Keby som dala na podla jej predpisu, tak o 100% prekrocim davku podla vahymna a kto bude pri predavkovani na vine?!

libawet
15. jan 2018

@nevenka no...ja už sa od istého času liečim len koloidným striebrom ( k tomuto príspevku som sa vyjadrila ešte v čase, kedy tomu tak nebolo a sirup TRIFED mi dosť pomohol, no keby som vedela už vtedy o KS, Trifed šľahnem rovno do koša ), nielen že zabije baktérie, vírusy a plesne na prvý šup a nie že pokus-omyl ako pri ATB, ale je to prír. antibiotikum, účinné a ešte zvyšuje aj imunitu...takže asi tak.

nevenka
15. jan 2018

@libawet no na mma nezaberalo KS, bohuzial. Neviem, aku znacku si pouzivala, porad 😉...ja mam inak psychicky problem to pit, takze len lokalne. Ale ja som na to prisla ako tehotna a dojciaca, a to som sa pit bala. Predsa len. Momentalne mam dcerku s laryngitidou a musime aj prednison, ale radsej ako skoncit na JIS-ke, neskutocne sa dusila.

libawet
16. jan 2018

@nevenka ono to treba vedieť aj užívať, ak už je choroba prepuknutá, je bakter. alebo vírus. pôvodu, sú aj horúčky, tak sa užíva - u dospelých : hustota 40 ppm 3x denne 20 ml nalačno a podržať asi 2 minúty v ústach, kým sa prehltne ( v prípade malých detí stačí aj 10 ppm, no tiež 3 x denne nalačno ), nesmie sa užívať na kovovú lyžicu, ale len plast alebo sklo a tú fľašku udržiavať čo najďalej od elektrospotrebičov, ak už je aj bolesť v hrdle, tak striekať aj do hrdla, prípadne ak je nádcha, aj do nosa, či očí, uší. Ja používam koloid od TRIX - u, oni zásobujú aj EÚ, synovi som tak zničila streptokoka, kt. sa nevedel zbaviť ani po 4 rôznych ATB, ja som sa zbavila hemofyla.

nevenka
16. jan 2018

@libawet ja som skusala rozne znacky, na vyplach posvy v tehotenstve, lebo som mala a stale mam streptokoka, ktory vraj podla gynekologov tam nevadi, ale mne problemy sposobuje, ale vnutorne som sa bala to uzivat, predsa sa nevie, aky vplyv to ma na plod. A preco 40 ppm? Do istej doby mi fungovalo lokalne striekat a do nosa, ale dost vysusovalo sliznicu. Mala som az chrasty. Krv z nosa. A aj tak som skoncila na antibiotikach. Minule som si robila vyplach posvy s lugolovymnroztokom, 2 kvapky do deci vody a skoncila som tak, ze komplet zabite laktobacily a premnozene kvasinky a slavny streptokok. Mesiac som sa dostavala do stavu akoze zdravia, lebo stale to nemam uplne okej. A tiez celkom dobre zaberalo na hrdlo a tak. Bezne to v gynekologii pouzivali a aha. Napriek probiotikam som dopadla zle. KS tiez dost vysusovalo tam dolu, ani probiotika to nezachrnaili. Stale tam bol streptokok a ked nie ten, tak ine pliagy...😬. Tuto znacku somneste neskusala.

libawet
17. jan 2018

@nevenka no pozor, nie je KS ako KS. Musí ísť naozaj o koloidné striebro, nie o metalické, tam môžu nastať tieto problémy, ktoré uvádzaš, aj tu platí - za kvalitu sa platí. Prečo 40 ppm ? To je hustota tých nanočastíc, a preto 40 ppm pri už prepuknutej chorobe, pretože obsahuje väčšie nanočastice striebra ako s menšou hustotou. ( ja som si do pošvy normálne priamo striekala KS s hustotou 20 ppm a výtok mi prešiel za dva dni bez toho, že by som ho aj vnútorne užívala ), dokonca pri užívaní vnútorne, teda pití, som ani probiotiká nemusela užívať ( viem, že sa uvádza, že ak by bol problém, hnačky....majú sa užívať po 3 hodinách od užitia KS, probiotiká ), TRIX má naozaj kvalitné KS, vhodné aj pre tehotné a dojčiace ženy.