icon

Spôsobil vášmu dieťaťu sirup Trifed vedľajšie účinky?

rolak
21. feb 2012

19 mesačná dcéra užíva 5 dní Trifed kvôli kašľu a upchatému nosu. uvažujem o jeho vysadení,lebo kašeľ neustal,aj keď už nie je veľmi častý, dýchanie je už čisté. Dcérka je ale dosť malátna, úplne odmieta jesť, a svrbí ju krk a pod kolenami,tiež sa dosť potí,skoro stále má spotené vlásky. Môže to byť následok tohto sirupu???? mali ste niekto podobné skúsenosti? užíva aj kvapky Pamycon do nosa.

mamima11
21. jan 2015

Ja som z trifedom skončila...brali sme ho a aj napriek tomu sme dostali zapal pluc a to nehovorim že deti boli ospale a strasne nervozne a zaplakane.Nikd ho už detom nedam.

kristi30
27. jan 2015

Pri sirupe trifed treba rozpoznať kasel . Nesmie sa dávať napr pri horných dych cestat pre neucinnost lieku. Dáva sa len pri velkom zahlieneni . Ma neskutocne veľa vddlajsich ucinkov. Niektoré oisu ze nieje dobre keď je dieeta utllmene a verte ze je pretože deti aj pri teplote 39 sa tvaria ze im nic nieje ale srdce trpi . Tak v tom prípade je lepšie ho utlmit pokiam teplota neklesnd na menej .spanok lieci !!! 3 dni a dosť! Všetkého veľa skodi . Kto si precita zisti, ze všetky lieky sú pre deti skodlive , sú teda alternativy my sme sa tak vyliecili sami lekárni nevedeli pomôcť 3 mesiace občas je dobre sa zahrať na lekara niekedy vie matka viac ako iní . Tak sa niektoré mamicky nenavazajte lekár nieje boh !!!! Kto ma zdravý rozum tak nim pohne a najde niečo čim netrovy svoje dieťa !

epelino
27. jan 2015

nas 3 r. syn ho mal, dali sme mu ho raz .. cez den a spal po nom 4 hod, ked sa zobudil, bol uplne agresivny.. nedalo sa s nim nic a potom isiel znova spat.. nieco hrozne. aj doktorku som na to upozornila a zapisala si do karty, ze nam ho nema predpisovat. ale pocula som, ze aj pomohol niektorym, asi na kazde dieta posobi inak.

siska53
14. feb 2015

U syna som si nevsimla negativnu reakciu, ale dcerka bola nehorazne zlostna po nom. Brali ten zlty.
Mozno to je vekom,maly ho bral,ked mal okolo 4r.,dcerka mala len 2r.a asi 8m.

mjancosko
17. feb 2015

Jednoduché vysvetlenie na malátnosť, točky hlavy je zložka pseudoefedriniumchlorid. Práve z liekov obsahujúcich efedrín sa vyrába droga pervitín/metamfetamín/piko. Neodporúčam ho podávať vašim deťom, efedrín je vysokonávyková látka.

orchidea71
17. feb 2015

moj syn sa z toho dostal na jis zhoršilo sa mu dyhanie až dostak z toho asmatický zachvat

mirellka
17. feb 2015

moj prcek nan tiež zle reagoval bol ako vystrelený i ked sa mu dýchanie uvolnilo ale nevedel spať a ked aj zadriemal velmi mu búšilo srdiečko tak som mu znížila dávku na polovicu ako sme mali predpísané , trošku sa skludnil ale potom asi po 4 dnoch som mu ho vysadila a konečne sme sa vyspali..každemu vyhovuje niečo iné no mám tento sirup nesadol a už ho ani nechcem radšej si budem pýtať niečo iné ak budeme potrebovať...

mirkami7
17. feb 2015

nám Trifed lekárka predpisuje vždy ked mame kašle a sople a deti s ním nemajú žiadne problémy,naopak najlepšie nám zaberá

jojkaajojko
18. apr 2015

Ahoj, zlty trifed je jediny sirup, ktory mojej malej zabral na kasel. Moze sa uzivat 10 dni tusim, ja som jej ho davala na zaciatku liecby 3x denne, posledne dni uz len v noci, aby nebola cez den taka malatna.

qtinka29
18. apr 2015

môj syn je na trifed alergický....opuchla mu tvár a bol celý červený.....chvalabohu sa z toho dostal rýchlo a neopuchlo mu aj hrdlo......radšej to deťom nedávať...... 😒

sunny15
27. apr 2015

My teraz uživame na kašel prvy krat žltý trifed,bala som sa ho,kvoli castym negativnym skusenostiam mamiciek,ale nastastie sme ziadne vedlajsie učinky ako malatnost ci agresivita nezaznamenali....ale pravdou je

dagmark123
6. máj 2015

Ahojte, aj môj syn (3,5 roka) dostal dnes žltý Trifed... je hrozne zahlienyný a kašle... doteraz som mu dávala Sinupret a Mucosolvan junior. Môžem mu to dávať všetko, alebo mám niečo z tejto kombinácie vynechať? Ďakujem za rady... nechcem ho predávkovať.

tina1979
18. máj 2015

Ja som akurat davala mojim detom Trifed zeleny. Jedno dieta bolo uplne malatne, unavene, ospale, rozcitene.... nechapala som co sa s nim deje. Az ked som na internete precitala , ze to moze sposobovat Trifed, vysadila som. Na druhom to nebolo vobec poznat, ze bere Trifed. Takze, na kazdom dietati to ma iny ucinok a aj na surodenococh .

womankc
18. máj 2015

malá , bola ospalá a bolelo ju brusko a málo mi papala, ale zas teda zabral na problém, ale vyslovene sa mu radšej vyhýbam

luculiatko
23. máj 2015

kočky lékařka nam ho predpisala uživame prvy den. Na dcere už teras vidim ze je ina a cez obed si priam ziada spanok. Chcem sa opytat lékařka na predpisala 3x 4ml a v pribalenom je 2,5ml podla veku od 2-5r.(dcera ma 4,5r) pride mi ta davka teda silna pre nu.

evahalaszova
16. jún 2015

My sme prave prisli z nemocnice maly bral ten triffed v noci sa zobudil oci polootvorene a nepritomny pohlad som sa tak vyplasila hned som volala sanitku ale velke vyjadrenie mi nedali pravdepodobne s tohto lieku tak tvrdo spal ale vyzeral strasne jak maly fetak uplne mimo ved to obsahuje pseudoefedrin fuuj uz nikdy viac.

maj15
14. feb 2016

Je to jeden sajrajt! Nikdy viac dcera bola ako na drogach spava a uplne mimo...otazky zcesty...pozerali sme na nu a teda dva dni mk trvalo kym minto doslo a som to stopla

mimi109
14. feb 2016

mne sa mala z neho cela vyhádzala po tvári , veľke červene fľaky , no hrôza aké to mala 😒

madam33
14. feb 2016

Ano, hyperaktivny, presne ako sa spomina ako na drogách. Davku sme znizili, kaslal stale a nakoniec bol z toho zapal pluc. Dufam, ze uz ho nebudeme musiet brat

irusa
14. feb 2016

No citala som na FB aky je to humus

mykka
18. feb 2016

Potvrdzujem aj u nás - malátnosť, ospalosť, nechuť do jedla a pitia, keď ju idem skontrolovať tak neprítomne klipká očami, vôbec neviem, či ma vníma, či spí, či sa jej sníva....predpísala nám ho dnes (3x4ml, máme 5rokov) a ráno po prvej dávke bola do 15min. ako drevo....brala som to športovo, lebo však sme skoro vstávali, mala teplotu posledné 2dni a málo papala, reku tak bude fakt unavená...ale keď aj po obedňajšej dávke odkväcla, už až tak sa mi to nepozdáva...zatiaľ zlepšenie zdravotného stavu (kašeľ, bolesť uška) nepozorujem, veď po 2dávkach čo by sme chceli, pravda...... 🙄

andrejta
18. feb 2016

Moj bol jak besny, reval za vsetko. Nevedel zaspat. Tak som ho po dohovore s lekarkou na treti den vysadila.

mirkaaa80
18. feb 2016

Ja mam 2 synov. Starsi ma aj v karte u dr. napisane ze ho nemoze - u neho sa totiz prejavila nervozita, podrazdenost a az agresia, mysleli sme si s muzom ze sa maly zblaznil a pojde na psychiatriu, susedia si museli myslier ze ho zabijame 🙂. Tak stvaral. No a ten mladsi je z neho utlmeny a do hodiny po uziti zaspi. Nam ale vzdy pomoze. Dostavame ho tiez pri soplikocb a kasli, lenze u nas to ma vzdh taky priebeh, ze hned to malemu stecie na priedusky a mame zapal.

ingakinga
18. feb 2016

Moj maly ho uzival prvy a posledny raz ked mal tri roky. Namiesto malatnosti bol velmi hyperaktivny az agresivny. Ten sirup mu za pol dna uplne zmenil osobnost takze uz nikdy viac!!!!

veronicka1901
18. feb 2016

My sme ho brali ešte minuly rok, po 2 dňoch som ho vysadila, pretože mala bola z nehouplne malátne a nepomáhal.

cuculiatko88
18. feb 2016

Nas ho ma teraz a okrem cervenych vyrazok nema nic ale to neviem ci ma z trifedu alebo hedelixu, takze skusam momentalne ktory to je

simonova815
18. feb 2016

zeleny trifed ich uspaval, do pol hodiny mi zaspali. Zo zlteho trifedu bola mladsia podrazdena, az agresivna, povedala som to dr, tak jej to uz viac nepredpisovala. V trifede je pseudoefedrin, ten moze sposobit vedlajsie ucinky

veronicka88
18. feb 2016

Zeleny trifed uspaval...dala som ho sama sebe bola som cely vecer ako zdrogovana ked som bola chora...skoncil v losi...fuj hnus

siuherry
11. mar 2016

Tak idem pridat aj nasu skusenost so zltym trifedom. Po prvej davke maly (2r.) po hodine hned zaspal. Spal tvrdo az do rana co sa mu este nikdy nestalo. Druha ranna davka ho odrovnala do dvoch hodin od uzitia spal 4hodiny 😕 tretia davka aj posledna na unas.... Srdiecko mu bilo ako hrom, striedali sa mu teploty cez prudko vysoke po zimnice. Raz polihaval potom sa zase motkal po byte ako opity, rovnovaha ziadna. Bezdovodny plac s krokodilimi slzami potom nasledovalo plieskanie hlavy o zem. Nevedela som co sa deje, nespoznavala som naseho predtym veseleho ustebotkaneho chlapceka. Tak som si dala jednu davku aj ja pre dospelych. Pfuuuuj tak hrozny stav co som mala po tom lieku. Neskutocna bolest hlavy, stuhnuta sija, srdce som mala ako vo zveraku a mala som chut rozbit prinajmensom tanier. Malemu som podala paralenovy cipok sebe nurofen a po chvilke sme boli obaja v poriadku. U mna nikdy viac tento sirup. A odteraz si budem citat vsetky zlozenia liekov. Aj ked ma lekarnik ubezpecoval, ze toho efedrinu je tam minimum zato my sme z neho boli maximalne zdrogovani obaja ☹

attena
9. júl 2016

Trifed je v ircitych krajinach zakazany,koli pripadom sebevrazd ktor y ich spachali zistili ze uzivali trifed