icon

Spôsobujú televízia a počítačové hry migrénu u detí?

anjetta
3. nov 2023

Ahojte. Moze mat suvis caste pozeranie TV a hranie hier na PC s migrenou, bolestou hlavy a dokonca obcas aj s vracanim?
Zaujima ma vas nazor. 🙂
Vdaka

sasesoe
3. nov 2023

@anjetta vyskusajte "detox" bez tv a pc hier a uvidite, ci to pomoze

desa12
3. nov 2023

@anjetta urcite ano. Ja mam napriklad migrenu z hackovania. Alebo ked mam narocnejsi tyzden v praci, kedy musim vela pozerat do pc a sustredit sa na detaily.

nikpa
3. nov 2023

@anjetta definuj čo je u vás časté v tomto prípade. Lebo môjho malého bolí hlava aj z pol hodinového pozerania do telefónu. A to podľa mňa časté nie je.

kika2079
3. nov 2023

@anjetta u nás to s tým vôbec nesuviselo

h2
3. nov 2023

Mám migrénu od detstva a to som vyrástla v časoch, keď neboli mobily, PC hry a TV som mala povolené pozerať 2x do týždňa. Môj syn hrá denne, či už na mobile, alebo na PC, alebo na Playku a hlava ho nebolieva takmer nikdy, len párkrát v živote ho bolela, keď bol chorý. Takže naozaj ťažko povedať.

slovakboy
3. nov 2023

@anjetta nemusí ale môže. U mňa migrény boli vždy keď som mal veľa prace stresu a malo spánku. Skoro vždy keď som sa vrátil zo sluzobiek a z časových posunov. Ale aura mi často vznikala práve pri PC. Alebo pri zablesku svetla resp pohladu do slnka alebo odrazu slnka od zrkadla alebo skla na inom aute alebo okne. Je tam nejaký mechanizmus rozbehu ktorý je spojený s blikajúcim svetlom. Obrazovka je blikajuce svetlo.

kacena4
3. nov 2023

jasne ze ano, ono to mozno je ani nie z pozerania ako takeho ale z toho dlho nehybne drzi hlavu v jednej polohe casto neprirodzenej

taktotedanie
4. nov 2023

Ano.. ale absolvovala by som aj ocne vysetrenie na vasom mieste