Stále chorá škôlkarka
Ahojte, prišla som si po radu k vám baby, maminky... Dcérka 2,5 r. nastúpila od januára tohto roka do škôlky, všetko bolo fajn a vo februári sa to začalo, neustále choroby horných dolných dýchacích ciest, kašeľ nádcha sople, teploty (ale to len 3x asi aj to prvý deň dva), chrci, chrape, zle dýchanie... A toto sa k od toho februára opakuje každý mesiac, vlastne február(aj ATB) marec(ATB) apríl, v máji bola dokonca 2 x, z toho mala atb raz a teraz v júni sme boli dokonca v nemocnici lebo už bolo zle a zistili znova zápal mandle nieco ako angína a boli nasadené zase ATB. No to bolo pred 2 týždňami... Boli sme samozrejme aj na imnunologii kde jej zobrali krv a o. Mesiac kazali prísť pre Výsledok a zatiaľ jej dala aerius. Testy na imunitu a alergie. Tento týždeň som ju už dala do škôlky a od včera znova badam sople chrci kašle chripi... Mne sa to nezdá v poriadku aj keď naša obvodná lekárka tvrdí že dieťa nástupom do kolektívu býva často choré ale ona ma stále to isté každý mesiac od mája najnovšie už 2 x za mesiac čiže je z mesiaca pár dní v škôlke teraz v júni bola 7 dní dokopy ostatné bola chorá a teraz je znova teda vidím ze znova sa niečo začína čiže v pondelok ju do škôlky nedám samozrejme...Som už zúfalá a. Bojím sa o ňu baby poraďte. Rozmýšľam ze podám žiadosť o predĺženie rodičak koli tomu. Do práce pokiaľ by to takto pokračovalo co dúfam ze sa to zlepší nemám šancu z časového hľadiska... Poraďte prosím tie ktoré to mate podobne. Ďakujem
pokračovalo ďalej nemám šancu z časového hľadiska a nemá mi kto s nou byť. poraďte.
@jana_eyre_2 áno ani ja ani malej doktorka nesúhlasíme s atb ale ak nič iné tak musí dať... Ona sa mi bez atb so zápalom trápila aj 2 týždne a nič trocha zlepšenie a keď nasadili tak o 3 dní bola fit plus ešte týždeň som ju nechala doma po atb vždy to tak robím. NIEKEDY NIET inej cesty ale je to trápenie riadne... Dúfajme ze sa po lepší cim skôr
@rebeka25 bývala aj na pol dna zo začiatku ale zapáčilo sa jej tak sme nechali raz na celý den a bolo to v poriadku tak už ostavala na celý to mala 2 roky a sme boli všetci prekvapení že taká malá a úplne na kľude... Ja som bola len rada lebo som mohla ísť do práce aj na celý deň, no ale po. Mesiaci sa všetko zmenilo
@lucka3192 na platenú predĺžený RP musí mať dieťa diagnózu, nestačí že je stále choré - lebo to je 80-90%detí....ak jej teda na imunológii nič nezistia - ta jedine sa nahlásiť ako osoba starajúca sa o dieťa do 6rokov. Inak kamarátka mala min.rok presne to isté pár dní v škôlke a choroba.....stále dokola celý rok, malý bol každý mesiac min.týždeň až dva doma.....až tento rok sa to zlepšilo.....záleží aj akú má dieťa vrodenú imunitu a aj aké deti chodia do škôlky.....u nich to fungovalo v škôlke tak, že dieťa trochu kašlalo alebo viac smrkalo a učiteľka hneď volala mamičke aby si pre dieťa prišla a musela s ním pár dní ostať doma aj keď nešli k doktorke....na jednej strane to bolo super e neochoreli ostatné deti, no na druhej pracujúca mamička mala problém ak jej volali že treba hne´d preň prísť a nechať ho aspom 2-3dni doma
@lucka3192 dobry vecer, podobnym problemom sme celili aj my. A ked syn vybral v priebehu mesiaca a pol 3 balenia atb, povedala som si, ze stacilo. Momentalne sme na produktoch alternatívnej medicíny a poviem vam, nic lepsie nas ani postretnut nemohlo. Ak mate zaujem, rada Vam napisem viac info. 🙂
@mkado neni to sranda, keď u detí už nejaké tie problémy prídu, ja som chcela sa takýmto veciam vyhnúť preto dávame už dlhšie Cebion, jeho užívanie som preberala aj s detskou doktorkou 🙂 a musím povedať, že je to fajn, že Dášenka je aspoň zdravá a chorôbky sa nám vyhýbajú 🙂
Mne nejde do hlavy ... deti do 3 rokov chore minimalne su vonku ci slnko fujavica dazd sneh ci sa kosi nekosi atd akonahle nastupia do skolky alergia 🤷♀️ ..
@janulik2008 často ani nie, že alergia, aspoň teda v našom okolí, ale ja napríklad čo počúvam od kamošiek, tak mnoho detí chodí chorých do škôlky tým pádom sa ani nečudujem, že aj ostatné sa nakazia a musia ostať doma :-/ ale zase mám aj napríklad susedu, čo veľmi málo chodí so synom von a myslím, že aj to má vplyv na zdravie, na to, či dieťa je často choré alebo sa drží 🙂
@barborkabar mala bola nonstop von. Bola fujavica nikde nikoho a ona v kociku hoc zababusena ale bola a chora nebola a trz? Stale chora ale hrdlo priedusky vsetko ciste ale kasle ...
@barborkabar a zo zaciatku nebola chora
@janulik2008 Alergiu náhodou nemá? Ale môže to byť aj tým, že je v kolektíve, že sa tam nejaké bacile objavujú, ak tam chodia aj také detičky čo sú choré alebo ktoré minimálne niečo obchádza :/
@dagmara17 uvidime 🙂
@janulik2008 Možno aj na nejaké testy na alergológiu by bolo fajn zájsť alebo posilňovať imunitu vitamínmi 🙂 Hlavne držím palce aby sa to upravilo a bolo dobre!
Ja to mam tiez syn 5r chodi od sektembra chpry sme stale soper hrdlo kasel niekedy hlasivky teraz uz 2 mesiace dokola stale kazdy tyzden soplavy, zdravy vydrzime len tyzden.
@dagmara17 v utorok ide na alergo tak uvidi sa ze co len co pocuvame kolko tam to trva tak konec 🤦♀️
Tak zistila jej na imuno z krvi, znížená imunita, nízka na vírusy hlavne, takže odporúča vyradiť z kolektívu. JA SOM ostala ako obarena aj keď som to aj čakala ale stále človek verí že bude dobre.Napisala imunor a po. Dobrati isoprinosine dalsi mesiac, kontrola v októbri poprípade aj skôr. Dovtedy nedávať do kelektivu. Som nahrať co sa týka odchodu do prace a dieťa chorlave. No odvtedy chorá nebola len ma kašeľ ale ten má už 3 týžden. A sople to je normálka u nás. Predostrela lekárka aj možnosť predĺženej materskej lebo ze nejaký rok ešte potrebu uje aby sa to upokojilo
@lucka3192 aj nám to odporúčal imunolog aj pediater vyradiť z kolektívu ale nevyradila som ju, prešlo to kúpeľmi v Tatrách a dovolenka i pri mori a predpokladám ze aj vekom to prejde, zväz ale imunitu si dieťa buduje aj týmto, neznamená ze keď ju vyradís teraz z kolektívu že po opätovnom zaradení medzi deti nebude opäť často chorá
Tiež som nevyradila z kolektívu, nechala som doma najnutnejší čas po doliečení šup do škôlky. Imunita sa musí budovať ...a nie čakať na zlepšenie len tak.
@lucka3192 nie normálne chodila dcéra do škôlky, keď ochorela ostala doma, prvé cca dva roky pomerne často a potom sa to zlepšovalo. Kým išla do školy už z toho vyrástla a bola chorá raz max. 2x za rok. Nebrala nič na imunitu, čo by zabralo ...lekár skúšal Bronchovaxon, ja som jej ako trojročnej dávala imunoglukán aj rakytník, nemalo to úspech ...proste to len chcelo svoj čas.

@lucka3192 presne, clovek sa tiez len uci ja som az pri tretom vela suvislosti v chorobnosti pochopila, az kym sme toho mnoho preskakali.. a aj s tymi atb - nestrela som doktora este coby atb daval len tak z brucha na zaklade rozhodnutia rodica, nasa pediatricka si dava velky pozor na to ako predpisovat atb.. a najmladsi ich mal uz 8 za dva roky zivota, zatial co napr.dcera ani raz.. ale proste ked ma v uchu streptokoka, tak to nemoze nechat len tak..