Stále sa vracajúci kašeľ u trojročného syna
zdravim, stretla sa uz niektora mamicka s kaslom ktory trva doslova bez prestania 24 hodin , a to je minimum a jedine po podani atb sa zastavi? mam 3-rocneho syna ktory najprv zacne soplit a potom pride kasel ktory trva a to nezvelicujem ale bez prestania. dieta celu noc nespi.a prestane to az ked nas lekarka posle na krcne a tam mu nasadia atb. zacalo sa to koncom oktobra a po 6-7 tyzdnoch sa to zakazdym vracia.
@gabca0 tak začni riešiť ten kašeľ, prečo sa stále vracia...kašeľ je prejavom alergie, sople tiež, telo sa s niečim snaží vysporiadať, atb nie sú riešením...skús si o tom niečo naštudovať...u nás bol suchý kašeľ asi tri mesiace, stratil sa vylúčením niektorých potravín, živoč.mlieka, zemiakov, ananásu, jablk, banánov, fazule,zemiakov, adt...odvtedy dieťa nekašle...
čierny kašeľ? Sestra mala - zistili jej náhodou, odberom krvi, tiež strašne kašľala tuším aj 2 mesiace, kolegyňa tiež prekonala nedávno...
Ahoj nas maly ked zacal chodit do skolky tak maval take kasle , ziadny sopel, ziadna teplota vzdy len kasel. Dokonca sme spavali s lavorom pri posteli. Dala som mu zobrat krv ci nahodou nema cierny kasel, nastastie nie. A raz zacal kaslat o cca 17,00 a kaslal celu noc bez prestania az do rana {na moje pocudovanie popri tom kasli spal a vobec sa nezobudil} Rano sme s nim hned bezali k doktorke { to podotykam, ze stale kaslal aj rano} ta nas hned poslala do nemocnice tam na rontgen a az ked mu o cca 13,00 dali inhalovat kyslik tak prestal kaslat. V nemocnici mu dali atb no na nic zvlastne neprisli. Potom pokaslaval stale no uz nie tak intenzivne. Asi po polroku mu na alergologii zistili niaky bacil Mycoplazma alebo tak nejak sa to vola. Vzdy ked sme prisli s kaslom tak lekarka vzdy vravela dychanie ciste. Odvtedy uz ubehlo 5 rokov. Aj teraz sem tam zacne kaslat no uz to neriesim. Kasel trva 3 tyzdne a sam od seba prestane. Cim je starsi je toho kasla menej a menej. Inac chory nebyva len ten kasel. Nic viac. Tak treba len vydrzat a urcite sa pytaj na alergologiu.
boli sme na alergo, na gastre, krcne, ten kasel je stekavy, drazdivy ,neskor vlhky. rektodelt mu niekedy zaberie a niekedy vobec, pichli mu do zily aj hydrokortizol a toto napr. vobec nezabralo. kaslal dalej. mame spreje na inhalovanie a tiez nic. kasle a kasle. a vraj z toho ze mu zatekaju hlieny. krv na cierny kasel mu brali ,vyteri boli robene, na rontgene sme boli a nic, dr mu robila vsetky mozne vysetrenia z krvi, a ze ma krvny obraz tip top. ked kasle bez prestavky tak dlho tak urcite ho hrdlo boli, ale nestazuje sa. ked sa opytam, tak povie ze ano. a vkuse je to uplne rovnaky priebeh.
@melanche zemiaky, jablko, banán, divina, kuracie mäso, bravcové, hovädzie, peper, skorocel, mäta, kiwi, ananás, orechy,všetko zo živočíneho mlieko, aj skryté, samozrejme, biely cukor, pšenica a snád som na nič nezabudla. po vyliečení čreva sme sa k niektorým potravinám vrátili, teda už asi skoro k všetkým, ale napríklad pšenica, mlieko, zemiaky, fazuľa, peper, kde nevidím žiadnu výživovú hodnotu, nebudeme jesť už asi nikdy. hlavne, že sme sa kašľa zbavili.. 😉
reflux vyšetrovali? môj mal kašel nepretržite cca 5rokov 😠 a jasne, naposledy mu zistili pozostostatky čier.kašla 🤐 na to nemám slov, kedže bol očkovaný v 5rokoch, odbery boli robené v 7, aj to len náhodou 🤐 a ináč mu zistili reflux, vysadili sme mlieko a zlepšilo sa to, na alergo mu nikdy nič nevyšlo..... a hlavne mu zatekali hlieny stále, aj zatekajú
reflux nezistili, boli sme na gastre, cierny kasel tiez nic - nastastie. ze vraj to prejde ked nastupi do skoly. ale tak toto mna urcite neuspokoji, a nemienim cakat. ideme skusit vybrat nosne mandle. ze aj toto by mohlo pomoct.
@gabca0 nám nepomohlo 😉 nemá pocit na zvracanie? skús ešte obmedziť mlieko - mliečne výrobky a jedlá, kt. robia kyselinu

Na alergologii ste boli? Skús v lekárni sirup na noc proti kašlú. 🙂