icon

Stalo sa vám, že sa súrodenec nenakazil kiahňami?

22. mar 2024

Stalo sa vam ze sa surodenec nenakazil kiahnami? Dneska 17ty deň a nic (viem ze inkubacna doba je az 21 ale myslela som si ze do 2 tyzdnov to uz chytí).

Strana
z3
autor
25. mar 2024

@rakahaka moje prve dieta malo extremne vela vyraziek, dr mi na fotku napisala ze to ma “fakt hodne”. takze u nas to neplati.. ale teda neviem aky priebeh bude mat druhy,kedze stale nič nemá 🫤

15pavucinka
25. mar 2024

ja som nedostala ako dieťa, moja mladšia sestra mala, bola som s ňou nonstop, chodila som aj ku kamarátke nosiť úlohy keď mala ona a ani tak som nedostala ako dieťa, až vlani ako 27 ročná keď mali moje deti tak som si to “užila” s nimi 🤦‍♀️

janelle5
25. mar 2024

Ja som ich tiež ako dieťa nikdy viditelne neprekonala.Mama ma naschvál davala k detom ktoré ich mali kedze ani od sestry som ich nedostala.Ako tehotnej mi potom robili testy a mala som protilatky.Takže asi som mala len pár vo vlasoch alebo vnutorne a to si nikto nevsimoll.

zuzi0911
25. mar 2024

Moja staršia to vobec nedostala po mladšej. A to sa ta mladšia nakazila od spolužiačky staršej dcéry. A ona nič

frantis
25. mar 2024

Nám sa to stalo že mladší sa nenarazil od staršieho. U nás v obci išli kiahne vlani najskôr prvou škôlkou, potom na 1.stupni ZŠ a potom druhou škôlkou. Starší syn prvák ich dostal 9.marca. Mladšieho som stále sledovala a mala doma 3t bez škôlky a keďže sa nič neukázalo tak šiel už potom. Myslela som, že to nejak prekonal, lebo sa mu na tvári urobili 2 puky😅 ale čuduj sa svete, 26. apríla dostal kiahne! Skoro som odpadla, keď mi ich mm ukázal, keď ho šiel kúpať. Chápete, že ich nechytil od staršieho? Ale až mesiac a pol neskôr a zo škôlky? Ešte mu aj učiteľka potvrdila že od koho zrejme lebo toho chlapca učiteľky objavili s kiahňami a bolo to presne pred 2 týždňami čiže to je akurát tá inkubačná doba.... Ja fakt tomu nechápem že od staršieho nie, s ktorým bol non-stop, ale až vo škôlke. Ale nakoniec som bola aká happy, že to máme už za sebou

majulino
25. mar 2024

Áno stalo. Syn mal ako trojročný, dcéra mala vtedy rok. Nakazil dve sesteine deti, môjho malého brata, krstný dcéru ale naša dcéra nemala. A ani ja.

mon8060
25. mar 2024

Po troch týždňoch sa nakazil

mirka17
25. mar 2024

@dankakuc aj moje dvojičky to od seba chytili po 20 dňoch

mucuinka
25. mar 2024

U nas dcera milionkrat v kontakte, po synovi som ju nutila oblizovat lyzicku, aby uz konecne kiahne mala aj ona (a to som sa zaprisahavala, ze dieta nikdy umyselne kiahnam nevystavim) a NIC. Takze ano, nakazit sa nemusi

petka552
25. mar 2024

Ano 😀

petka552
25. mar 2024

@snowflakenel obidve boli dost obsypane kiahnami. Miesto popri mieste. No starsia dcera ich mala aj take vacsie.

mirka193
25. mar 2024

Dobrý deň, staršia dcéra chytila v škôlke, mladšia nedostala vôbec.

simca06022011
25. mar 2024

napr u nas doma sa to stalo, ja som kiahne mala (starsia som od sestry), a ona ich odo mna nedostala, dostala ich az o par rokov neskor

lakebabe
25. mar 2024

U nás to bolo boli sme 4 súrodenci, všetci mali komplet detské choroby ja ani jednu, ale ze žiadnu. Dodnes tomu lekári nerozumejú prečo to je tak, ani v skole ani od deti nič chytené

tesari
25. mar 2024

U nas to bolo tak, ze ja a jeden brat sme mali a najmladsi bol s nami, ale ziadne dodnes nedostal. A to uz ma 40 rokov

koteska83
25. mar 2024

Syn dostal od sesternice presne na 21 den , byvali sme spolu. Dcera ma 12 a este kiahne nemala a mali aj v školke aj v škole .

happy30
25. mar 2024

Ja mam dvojičky a staršieho...jasne,ze dostali syn ,15dni nato jedna dvojička a druha nic... parádička..a to ma najhorsiu imunitu zo všetkých troch 😝

dominikamacakova
25. mar 2024

My sme nemali s bratom naraz.

janedoe
25. mar 2024

Ja som podla maminy kiahne nemala. Raz ich mal brat a ja nic, tak ma potom vyslala na "kiahnovu" navstevu k susede, ale tiez nic. V tehotenstve som si nechala spravit protilatky proti kiahniam a tie mam... takze asi cele moje kiahne bolo par vyrazok, co si mami a nevsimla.

baillie
25. mar 2024

Mam 5 deti, na vianoce sme mali kiahne, 3 deti sa od prveho nakazili na 15ty den, najmensi rocny az na 18-19 den, mal ale velmi mierny priebeh a najmenej pupakov 🙂

kikuska_wedge
26. mar 2024

Syn to nechytil vobec. Ani od kamaratov, ani od sestry. A to boli non-stop spolu. Kedze je adoptovany, nevedeli sme, ci ich uz nahodou neprekonal. Dala som mu spravit test na protilatky. Vyslo to tak, ze ich nemal. Kedze je uz velky 12+, dala som ho zaockovat, uz by mohol mat vzhladom na vek tazky priebeh.

jankacaa
26. mar 2024

ja som kiahne nedostala ani od bratov, ani od vlastnych deti

wla2dis3
27. mar 2024

áno 🙂 mladšia minulý rok v máji priniesla zo škôlky, samozrejme že som čakala že to chytí aj starší syn.. a on dodnes nič :D

vierka0508
25. dec 2024

@autor ako ste dopadli? Dostalo aj tvoje druhe dieta kiahne? Aktuálne ma starsi syn, treti den je vyhadzany, cakam ci aj mladsi bude.

zuzi0911
25. dec 2024

Áno. Dcéra dostska kiahne od spolužiačky druhej dcery a ta ich nedostala vôbec

Strana
z3