icon

Stekajúce soplíky spôsobujú hrozný kašeľ. Poradíte?

vanesa777
3. feb 2015

Mamicky, prosim o radu. 10 mesacna dcerka mala tyzden dozadu horucky, tie sme zvladli. V noci uz spinkame ok, ale rano zacnu stecene sopliky drazdit a ten kasel je hrozny. Kasleme aj hodinu, pritom nostek sa zda cisty. Odsavame, cistime ho morskou solou (ine nam v lekarni nechceli dat) a papame stodal. Ten ranny kasel je vsak stale rovnaky uz asi 4. den. Som prvykrat mama tak som z toho hotova (teraz sa profi mamy urcite zasmiali). Dakujem za kazdu radu 🙂.

evittam
•
3. feb 2015

@vanesa777 Daj Sinupret a fenistil kvapky a odsavaj ak je co.

damadama
•
3. feb 2015

Ahoj. Ako sa už rozoberalo v iných podobných témach... Kašeľ má vlhký/hlienový/produktívny? Ak áno, tak potom treba dávať Sinupret kvapky (do tej lekárne by som už nešla, keď nevedeli poradiť toto). Tieto kvapky rozrieďujú hlieny a rozkladajú v žalúdku, aby neboli pre bábo také ťažké. Ak je tých zatekajúcich soplíkov už viac a dieťa to stále prehĺta, príp. už aj menej papá alebo grcká, tak treba dávať Solmucol sirup aspoň 2 týždne. Aj dospelým cez noc zatekajú sople, ale vieme to vykašľať a vypľuť. Malé detičky to nevedia. Tiež môžeš vyskúšať dať dieťaťu hlavu vyššie, keď spí (niečím podložiť-dekou alebo malým vankúšikom)
Ak má suchý dráždivý kašeľ, tak existujú na to sirupy voľnopredajné v lekárni (Sinecod, Robitussin junior), ak by tie nezaberali, lekár môže napísať iné, silnejšie sirupy, ktoré sú už na recept.
Stodal je homeopatický sirup na neurčitý kašeľ a ak neúčinkuje do tých 4 dní, tak to nemá význam užívať, lebo nič nevyrieši. Držím palce (tiež mám prvé dieťa, ale robila som roky v lekárni, takže sa všeličo na mňa nalepilo či už od kolegýň alebo od pacientov a som za to veľmi vďačná, lebo veľa vecí si riešim takto po svojom, ale ak by bolo niečo vážne, tak samozrejme zájdeme k doktorke).
Fenistil kvapky určite nie. Tie neriešia problém. Fenistil je antihistaminikum=na miernenie príznakov alergie. Jeden z benefitov kvapiek je síce, že zmierňujú opuch slizníc, ale NIE SÚ PRIMÁRNE PROTI KAŠĽU (sú tiež na recept).

makami07
•
3. feb 2015

Mi už takto vlhko kašleme čiže vykasliavame skoro mesiac hlavne rano. dcerka bude mat 7 mesiacov.Brali sme stoptusin tyžden potom ambrobene tyžden terz berieme bronchipret a tieš bez zmeny.Horučky nemame iba tie zatekajuce sople ktore nas trapia v podobe kašla dr. vravela že to može by aj zo zubkov ale zatial nam neviašiel ani jeden čo by ste mi poradili dakujem

mamazem
•
6. feb 2015

Pre takéto malé bábätká odporúčam DROSERIN krém. Potierať oblasť priedušiek a pľúc spredu aj zozadu, prípadne ho môžete dať aj do kúpeľa. Obsahuje celý komplex liečivých bylín na podporu a regeneráciu priedušiek - rýchlejšie sa zregenerujú a upokoja.
https://www.modrykonik.sk/shops/my-shop/detska-...