Stiahnutie predkožky 2,5 ročnému synčekovi
Maminy prosim o radu dnes sme boli na urologii ked ze malemu nesla stiahnut prwdkozka aspon mne nesla robila som mu to asi cca mal 2-3 tyzdne . Nic sa vsak nemenilo ani nezhorsovalo nic proste az ked som mu zbadala ze mu vidno cez kozku uz ten biely povlak ..... sle sme k urologovi strasny zazitok to bol ! Vycistil mu to natrel mastickou a vecer som mu spravila kupel s harmanceka no podarilo sa mi mu to stiahnut len jeden raz a viac bohuzial nie no pri stiahnuti mu pekne este povychadzal bordel cp tam mal same sa to pekne vyplavilo ale este to ma tam ... problem vsak mame ze ked som mu ho stiahla ako si mu to opuchlo a neslo mi to spat samozrejme ze som mu to spat nejak vtlacila nakoniec no skoro sa zblaznil ked som mu to stiahla prazal sa von s vane a az ho triaslo od placu neskor plakal stale a dlho a zadrziaval ako si moc vobec necikal len chodil po byte a ked zastal prestupoval u nohy na nohu ani sadnut ani lahnut popri tom bol unaveny uz neskutocne .... muz sa somnou dohadoval ze som mu to nemala stahovat ked to ma take ubolene ze to mam nechat tak den dva a z potommmm .... nemyslim si vsak ze je to dobre nechat tak prave ze sa ti ma nmocit aj v repiku a stahovat prave v tom odvare ale mam strach stoho opuchu vlastne kjedna sa o zalud opuch zaluda ..... poradte mi co je teda fajn ako na ten odpuch je mi jasne ze ked mu to budem stahovat tak proste asi sa,mu to nezahoji a jpuchbute to bude furt tak ze nwchat to tak zo 1-2 dni ??!! kto mate prosim skusenosti napiste mi vase rady a typy dakujem uz vopred .
@bodka70 no ak Ti to povie relativne mlady lekar, tak mu asi clovek doveruje.nastudovaneho bolo ajajaaaaaj, ale co z toho, ked sa aj v mnohych clankoch nazory rozchadzaju....
nie kezdy chlapec ma prirastenu predkozku, a nie kazdemu sa predkozka uvolni....
myslim si, ze taky 15 rocny chlapec potom maminke urcite podakuje, ked s nou bude mat stale problemy...pripadne neskor, ked pri prvom sexe dojde k urazu
@trgypadl , 15 ročný chlapec, ktorý je zdravý, už dávno masturbuje - a teda, či sa mu to uvoľňuje alebo nie, zistí aj sám 😉. Ak nie, ak to nerobí, nerozpráva o tom, hanbí sa o svojom probléme povedať napr. otcovi, netuší, ako "to" má vyzerať - tak to potom nie je problém fyzický ale výchovný 😉.
indikácie na obriezku by mali byť len extrémne prípady (isteže, možno nepodchytené v mladšom veku) - napokon, najlepšie porovnať stav doma a zákrokované prípady: http://www.obriezka.sk/obriezka/
Ďalší dôvod je náboženský, ale aj klimatický (kvôli polohe krajín s rituálnym obrezávaním), čo hádam nie je našim prípadom...
A chlapci chodia napr. aj na 11-ročnú prehliadku, kde lekár zisťuje aj tieto veci. Drvivej väčšine chlapcov sa práve v puberte pôsobením hormónov a stimuláciou 🙂 uvoľní predkožka úplne. Dobrý urológ toto v 11 rokoch zachytí, poučí chlapca, čo má robiť, ak to ešte nejde, dá kontrolu napr. na 13 ročnej prehliadke a až potom sa to poprípade rieši, ak je nejaký problém.
Ale to nie je dôvod, aby sa 2-ročným chlapcom násilne na urológii sťahovala predkožka, len pre ISTOTU 😝 🙄 😒 .
@12barbara do horúceho kúpela, posadiť dieťa? panebože, ženy, kam a to chodíte?
Inak darmo niektorým sto krát môžete vysvetlovať, aj linky posielať, že prirastená predkožka je u detí normálny jav, tie matky im to budú trhať nasilu a ak sa im to nedarí, tak navštívia rovnako šialeného urologa, ktorý to dielo vykoná za nich a potom sa čudujú, že ich deti si nedaju siahnuť na poranene partie a že nechcu isť s vlastnými matkami do kupelne.
@lenka23011992 určite ho nedávaj na obriezku!! treba to robiť stále a znova, po trošku po kúštičkoch, akú mastičku máš? framykoin? ak to má zapálené,tak mu dávaj, a kúp ho každý deň v kamilkách alebo repíku (no repík vysušuje pokožku viac), a Ty mu to sťahuj každučký deň, netreba sa na to vykašľať, neboj každá koža sa časom poddá (veď aj naše brušká sa pri tehotenstve natiahli postupne 🙂, a potom sa scvrkli, príroda je macher), takže sťahuj koľko sa dá, ale pravidelne. určite to nevzdávaj a pôjde to! u známych bola obriezka ale až u dospelého chlapa - lebo matka zanedbala!!! by som jej hlavu odtrhla za to aká bola voči tomu ľahostajná! takže držím palčeky, neboj, poddá sa to, koža je fenomén.
@danieli presne tak, aj my sme si odkrútili svoje, vzdy som mu vravela ze treba umyt "hríbik" to akoze hlavicku aby tam nebola tá biela spinka, a potom si uz malý stahoval a umýval sám. názory niektorých vychytralých tu, o nejakom sadizme sa mi priecia, pretoze o obriezke mám z veeelmi blízkeho okolia vela vela skúseností, a ked musí íst dospelý chlap na obriezku, alebo puberták, tak sa maximálne hanbí, a podakuje sa akurát tak svojej mame aká bola sliepka a myslela si ze sa to "samo" odlepí. alebo vravia poniektorí múdri ze pri styku, co je tiez blbost. takže kvitujem tvoja slovká 🙂
@bodka70 no ak to tvojmu malému nepôjde v dospelosti stiahnuť preto, že si mu to nerobila, a hádzala lístočky k urologovi do koša, tak sa ti pekne poďakuje. 😀 😝 😝 .... takto ako ty zvačša reaguju mamy ktore majú len dcéry alebo vedia velké gulové z priamej skúsenosti.... a ani keď bude masturbovať nemusí si ju úplne stiahnuť aby dosiahol očakávaný cieľ, to je predsa jasné 😀 ...takže keď mu nejaká frajerka okomentuje že čo to s "ním" má, bude celý červený od hanby....
@bodka70 vy asi ne itate dobre predosle odpovede ani mi sme jubnemali stiahnutu na siku nestrhol mu to len pekne pomaly a pekne mu to slo a tym ze stahoval sa,pekne tlacil von aj ten sekret ktory tam mal z coho neskor vypukne zapal a pod . Na urologii to predsa nerobia tak ako pisete vy ze mu to chyti a strhne,pre pana ved by mu to cele potrhal to je jasne ... len pekne pomaly a ked nejde vacsinou sa to riesi obriezkou ak je kozka zrastena a nejde to ak je to uzke . A je lepsie istako neist aj ked mu nespravi nic ale aspon pozrie jedna sa aj o semeniky nam ich pozrwl aj slabiny vsetko tak ze som rada ze ho pregrel
@ena70 my mame za sebou aj operáciu hydrokely (pruh na semenniku) maly je mierny predcasnik a tie reči, že samo sa to, áno rada by som, to iste nam tvrdili aj o hydrokele, to vam zmizne, no nezmizlo hoci vela detičiek ma to šťastie a hydrokela do 18-tich mesiacov zmizne, tak ked povedali, že treba uvoľniť dva mesiace som zvažovala a dali sme to spraviť, lebo na zázraky neverím a chlapec v puberte sa mi určite bude zdoverovat s tým, že ho tam nieco boli, alebo si niečim nie je istý
@werciatko04 dobre ze si bola.....nedaj na reci "mudrlantiek" ze netreba....a ked bude treba, chod zasa! ja drzim palceky a treba pekne pomalicky..trpezlivo...neboj nic, bude dobre!
@danieli jasnacka, dobre si urobila! chlapec sa nezdôveri s takymi osemetnymi vecami...len by sa ti "podakoval" ze ste to nechali tak....takto si mozes povedat ze si pre to urobila maximum. vzdy treba urobit maximum, nenechat to na nahodu. tiez na zazraky neverim... a toto su dost chulostive miesta a zalezitosti, tak nech je chlapec "na poriadku" a vsetko funguje ako ma 😉
@ena70 no nam detska lekarka nikdy o stahovani nic nehovorila. takze asi to nebude treba ked lekarka o tom nic nehovori a neupozornuje na to
ak moze, prispejem aj ja...nam tiez nesla stiahnut predkozka, teda len trosicka..ked sme boli u urologa este davnejsie ked mal tusim 6 mesiacov kvoli inemu problemu tak som mu to spominala tak to skontroloval a slo mu to pekne..mne sa samozrejme doma uz nie tak ako jemu ale hlavne som sa bala...ale tak povedal mi len tolko ze do 3 rokov veku dietata sa to upravi samo, samozrejme ma upozornil aj nato ze v urcitych pripadoch nie-nas pripad to ale nastastie nie je..my ste to stahovali naozaj len tolko co to slo hlavne pri kupkani (naozaj to bolo len trosicka nikdy mu to neslo cele)...postupne sa to spravilo samo...hoc som tomu moc neverila...
mne pediater povedal, ze to absolutne nemusime riesit. je to prirastene, lebo to brani vniku stolice (u malych deti, ktore maju plienky), tak isto aj smegma chrani zalud pred bakteriami. vravel, ze sa to zvykne uvolnit v cca 3-5 rokoch a ked nie, tak v puberte sa o to postaraju hormony. ak sa tak neudeje, je v tom iny problem - napr. sa rodic snazil od malicka stahovat a spravili sa na predkozke trhlinky, ktore sa zahojili jazvou a tym padom prestala byt koza elasticka a vtedy to treba poriesit.
@werciatko04 , neboj, ja čítam dobre a pozorne 😉. Ak by si sa čudovala, koľkým chlapcom to nasilu strhli na urológii, robí sa to pomerne bežne, to že vám to robil šetrnejším spôsobom - no mala si šťastie na lepšieho . A čo sa týka prezretia semenníkov atď, - toto nám skontrolovala detská lekárka na 2 ročnej prehliadke . To, že nechcem, aby mu bola sťahovaná predkožka násilne, neznamená, že ho nechám úplne tak. Ani ja nechcem, aby moj syn mal nejaké problémy či nebodaj obriezku - pravidelne mu to raz za čas skontrolujem, či to nemá zapálené, či ciká normálne, povzbudzujem ho , aby si to sám trošku naťahoval, keď bude starší - cca 3-4 roky a bude už rozumnejší, tak muž mu vysvetlí čo a ako 😉 a uvidíme. 😉 .
@ena70 , som rozmýšlala, či vôbec na teba reagovať, kedže si ma zaradila do kategórie sliepok, vychytralých a "múdrych" - takže k tebe len toľko - každý máme svoj spôsob, akým sa staráme o deti, ja mám ten svoj a absolútne s nikým nejdem súťažiť ani polemizovať kto komu poďakuje. Nepotrebujem, aby mi moje deti za to ďakovali, stačí, keď budú zdravé a šťastné, to si úprimne želám a robím preto maximum 🙂 .
Necitala som prispevky nadomnou, ale obdivujem Ta ze to dokazes sposobit dietatu taku bolest....ja mam dvoch chlapcov, nikdy sme nestahovali, mne sa to zda uchylne natahovat babenkam pipika,moji chalani si postupne stiahli sami, bez zasahov doktorov alebo rodicov....nechajte to na "prirodu".....ked uz chcete silou mocou stahovat vsetky naokolo urobte detom obriezku a budete mat pokoj so stahovanim
@werciatko04
Pozri, ked uz ste boli u urologa na tom zakroku - my sme tiez boli - uz nemas na vyber.......musis to praveze kazdy den vycistit a stiahnut. Nam vysvetlili, ze ked to neurobime, opat sa mu to prilepi, resp zrastie a budeme to musiet zopakovat. Ze tie prve 2 dni su najdolezitejsie. Ja som to nedokazala. V nemocnici ma museli vyhodit za dvere, strasne som im nadala, ze su necitlivy sadisti......a doma, ked to bolo najhorsie a maly strasne plakal ma manžel poslal preč z bytu. Ak by sa Ti nezdal ten opuch, chod sa radsej ukazat do nemocnice, priamo na urologiu - naozaj to nie je sranda. Ale my sme to mali tiez opuchnute a plakali sme asi 4 dni pri kazdom cikani.
@werciatko04 to ako ste mohli vlastnemu dietatu nasilu stiahnut predkozku? neviete si ani predstavit, aka to musi byt neskutocna bolest. jasne, ze nechce cikat, ved to strasne stipe. ja byt vas manzel, tak vas asi prefackam. cikat ho dajte do sprchy, pustite mu teplu vodu, nech ho to tam nestipe a dajte mu s tym pokoj.
@frozenelza prosim vas a kedy cca to vasim synom islo? lebo nasmu 5 rocnemu to nejde, ale tiez som odmietla mu to babrat a aj ist k urologicke, lebo mu to nesposobuje ziadne obtiaze. dakujem.
@mia18112 brrr. to by som dietatu robit nenechala. mi cele to stahovanie pride podobna blbost ako rutinny nastrih pri porode
aj nasmu stahovali, ked mal 2 roky a v pohode, 3 dni ho to trochu bolelo, teraz ma 7 a vsetko v poriadku
@stanislavao starsiemu to islo asi v 7-8roku, mladsi ma teraz 6 a uz ma polku vonku...spoluziacka urologicka svojim vlastnym chalanom nestahovala, a starsiemu sa to podarilo az ked mal 11rokov....a bez bolesti,bez stresu, sam....
@daniela1983 Vtedy som strasne plakala, aj som si nadavala, ale ked mi manzel povedal, co vsetko mu potom odtial vyslo......a predstavila si, ze by sa mu to zapalilo......a mam kamosky, ktore maju 7 - 8 rocnych chlapcov, ktorý maju problemy koli tomu, ze im to mamy nedali ,, urobit,,. Myslim , ze takyto chlapec si to bude velmi pamatat, resp. boh vie aku traumu bude z toho mat. S odstupom casu sa na to divam tak, ze uz mame pokoj, ziadne komplikacie nehrozia, nemusim verit, dufat, ze sa to spravi ,, samo,,. A maly chlapci si to ani nepamataju. Nas ma 4 roky a uz si ho pekne umyva sam.
@mia18112 no dobre ale skratka mi to pride zvlastne, kedysi sa to isto nerobilo detom a nebehalo sa s nimi na urologiu a neverim ze mali nejake hromadne problemy.
@daniela1983 ale mali, moj brat mal problemy ako dospely, ale vsetko je individualne
ono je to velmi individualne. niektorym detom to robi problem - zapaluje sa to, pripadne je to zrastene tak, ze sa pri cikani robi ako keby balonik a pod. vtedy to urcite treba neodkladne riesit.
moja segra napr. opatrne stahovala od zaciatku a teraz ma synovec 6 rokov a napriek tomu mu musia tu predkozku poriesit (je tam nejaky problem). takze niekto stahuje a je to ok, niekto nestahuje a tiez je to ok a niekto stahuje a ok to nie je. hlavne sa to nema riesit tak, ze potom to dieta nemoze ani poriadne sediet a cikat, co ho to tak boli a ma to zapalene...
ja som zastanca nestahovat (iba sledovat, ci to nerobi zlobu) a v mojom nazore ma utvrdil pediater. takze pokial nie je problem, neriesim.
@daniela1983 u nas v rodine bol problem u dospelého chlapa...musel na obriezku...to bola ina hanba pre neho ako pre muza....si ani nevies predstavit!!
@ena70 neviem preco by obriezka mala byt hanbou. to je iba uhol pohladu. v obriezke by som osobne problem nevidela, miliony muzov vo svete maju z nabozenskych dovodov obriezku a su v pohode. ak to on vnimal ako hnabu tak asi v rodine mali podivny postoj k takym veciam, ak by mu to nikto ako ahnbu neprezentoval, tak by to ako hanbu nevnimal.

@trgypadl , to áno, názory lekárov sa rôznia, to preto, že niektorý idú ešte v starom prekonanom režime a niektorí už čítajú a vzdelávajú sa aj v tejto oblasti. 😉 . Ak sú názory rôzne, tak ak sa neviem rozhodnúť, preštudujem si k tomu niečo sama a dospejem k rozhodnutiu po zrelej úvahe - čo je pre moje dieťa najlepšie.
Príroda nerobí nelogické veci. Všetko má svoje miesto a dôvod - aj to, prečo chlapci majú najprv prirastenú predkožku a postupne sa uvoľňuje. Či vieš o nejakom inom prípade fyzickom, kde by bolo nutné hromadne robiť nejaký zákrok na dieťati, aby vôbec mohlo plnohodnotne fungovať? Vieš o nejakom inom živočíchovi v prírode, ktorý potrebuje operačný zákrok, aby sa mohol ďalej rozmnožovať?