Stipulky - ventilačné trubičky v uškách
Ahojte, hľadám mamičky, ktorých deti majú v uškách stipulky - ventilačné trubičky. Nájdu sa tu také?
Nás to tiež čaká,keďže máme tekutinu v uškách a horšie počuje...Už od februára sa nám stále operácia presúva(raz kôli kútikom,potom kôli chorobe,teraz máme zase kútiky na ústach,tak ju nechcú uspať).Som s toho na nervy.Inak tú čelenku so štuplíkmi plánujem aj ja objednať,keďže ideme v lete na dovolenku k moru.Snád to bude postačujúca ochrana pred vodou 😉 http://www.rybicka.sk/65-ochrana-usi-ear-band-it
My mame od 13.5.vybrate nosne mandle a do oboch usiek nam davali ventilacne trubicky.V nasom pripade trubicky boli nevyhnutnostou.Zatial neviem povedat ci to bolo k niecomu dobre ...nakolko po operacii resp.na 3 den po nam museli nasadit ATB aj do nosa a fungujeme len pokial ma v sebe lieky proti bolesti.Nevieme zdvihnut ani otocit hlavou ...ma strasne bolesti.A z nosa nam tecie a tecie ...spime s otvorenou pusou a brutalne chrapeme,zatial.O smarde z pusinky ani nevravim,brrrrrr.Tak uvidíme ako dalej ☹
@gabikaluisa to ma take bolesti z tych stipuliek ci z mandle???waaaaa toto si nam sem nemala ani pisat...teraz budem stresovat...a to hned potom ochorel???
Vecer po operacii ho zacala boliet hlava a stazoval sa,ze ho boli hrdlo.Dostal sirup a zlepsilo sa to ale na druhy den prestal otacat hlavou,ze ho boli krk.Zacal zdvihat ramena akoze do ulavovej polohy ☹ Na 3 den nam krciarka nadadila Atb. ...dostal nejaku infekciu,tak preto tie bolesti,ten brutalny zapach z pusinky a brutalne sople.Ale dnes je 4 den co uziva Atb a je mu uz lepsie ...kontrolu mame v strredu tak uvide co nam povie Dr.
@gabikaluisa no fasa...a aj dali tomu nejaky suvis s operaciou???potom daj vediet ze co Vám povedala...mne pre zmenu prave prostredna ochorela a môj dobral vcera atb, tak sa normalne zacinam bat ze sa tam zas 9.6. nedostaneme...
@matkaasebko Kontrolu mame zajtra ...nic sa u nas nezmenilo tak sama som zvedava co mi na synov stav povie ...ale mam velke obavy a asi budem chciey aj CT vys.nakolko po operacii a po liecbe Atb.je jeho stav katastrofalny ...este stale neotoci a anii nezdvihne hlavu. Pokial budu sopliky len priesvitne ...budu operovatlen kebyze boli zelene tak nie.Zajtra napisem.
@gabikaluisa no drzim palce aby bolo vsetko ok a rychlo to preslo...chudatko...sa trapia tie nase deti riadne...a boli ste u dr. Tam kde vas operovali ci inde...som zvedava co vam povedia...
Ideme k svojej Dr. ...ta aj operovala maleho ...Som z toho riadne na nervy ...
@gabikaluisa no co Vam povedala?
@matkaasebko Vcerajsia kontrola dopadla tak,ze nam nasadili dasie Atb s tym,ze Ti ktore dobral v utorok mu vobec nezabrali,ze tieto by uz mali byt ok.Ma silnu infekciu,ze aj tento stav po operacii je normalny.Zatial uzil tretiu davku tych liekov ale uz vidiet zlepsenie ...resp.uz vie zdvihnt hlavicku.Na dalsiu kontrolu mame ist zajtra alebo v pondelok ...ked nebude zlepsenie tak zajtra a ze pojde na CT.Takze zatial tolko od nas ...modlim sa aby nam liecba zabrala lebo sme z toho vsetci velmi zroneni.Prajem Vam vsetko dobre,hlavne aby ste nic take resp.podobne zdravotne komplikacie nemuseli riesit.Veeeeela zdravia.Gabika
@gabikaluisa tak drzime palceky a uz hadam bude len a len dobre...a dakujeme...uvidime ci sa vôbec na nejaku dostaneme...ale tak musime uz len verit...🙂
@gabikaluisa asi som vase prispevky nasla,ze.. tie dalsie ATB vam zabrali?
Tak zajtra nastupujeme do nemocky vo stvrtok stipulky+nosna mandla... drzte nam palc.
@jumca ahojte a ako ste dopadli?
@matkaasebko v piatok nas pustili domov. No s tym ze v jednom usku ma tu stipulku trosku uvolnenu.... Vo stvrtok sa mame prist ukazat na kontrolu a uvidia ci vypadla celkom ci ostala. Tiez ci sa opat vytvori tekutina alebo nie.... ak ano tak opat nas objednaju na opatovne vlozenie 😒
Inak maly to zvladol super. Narkozu, preberanie, operaciu. Sice od vcera je taky upistany, myslim ze ho boli hrdielko s tej trubyce na dychanie co davaju pri operacii, lebo aj tazsie otaca hlavickou. Je taky opatrnejsi... No dnes uz aj spekuluje, tak som rada ze mu je lepsie. Ak Ta zaujima nieco konkretne kludne sa pytaj 🙂
@jumca juuj vies co my mame ist zajtra ale stale sa na to nespolieham kedze je pred nami este jedno rano ale verim a dufam ze to dame...nechcem si predstavit ze by mu to mali potom znova vkladat...jemu idu ribit aj mandle tkze u nas to bude asi "veselsie" ale hadam bude ok...ste mali tekutinu v usku?nam to idu robit kvoli komplikovanym zapalom ucha...juuuj stresy mam ale zvladneme...aj mu nieco vyteka z uska ci nie?je super ze to takto fajn zvlada...hadam bude uz len dobre...ako dlho by to tam mal mat?
aj nam brali nosnu mandlu popri tom.... ano mali sme tekutinu v oboch uskach. Vsimla som si ze mu daco vyteka s tych usiek, ale to sa asi stale cisti to vnutorne usko.... No nejdem mu to cistit, pockam co povedia vo stvrtok a ked tak ich poprosim nech mu to vycistia. Aby som mu nejako neuskodila viac ako pomohla s tym cistenim.... No zevraj u kazdeho je to individualne. Nam naskor povedali ze na jeden rok pani Dr po zakroku povedala ze uvidime ako to pojde ale ze to vyzera ze bude stacit asi 6mes....tak sama neviem.
@jumca no drz palce ideme dnes my na to...
@jumca a stipulky nakoniec nemame...kedze sme boli najprv na tom tympane ci ako sa to vola, a zlepsilo sa mu to...a pak ked ho robili tak ze tam nemal husty hnis len riedky tak prepichli obe uska a vybrali mandlu ktora bola teda ze riadne zvacsena...tak uvidime
Tak super nakoniec. My ideme zajtra na kontrolu tak som sama veeeelmi zvedava co povedia...
ani detičky so štipulkami v uškách sa nemusia vzdať letných radovánok...Neoprenova čelenka a silikonove štuplíky do uší sú postačujúcou ochranou.Ja som objednala na www.rybicka.sk 🙂
@anicka26 my ju mame ale syn ma bezne v uskach vodu teda tie stuple mokre...ale nam je to jedno kedze nam stipulky nedali...🙂)
tak máme síce stipulky,ale tympano stále namerá Bečka krivky :( Malá má soplíky,vraj je možné,že sa upchali aj tie...Dostali sme atb, a ak sa to neuvolní,tak neviem.Išli sme na zákrok zbytočne :(
ahojte vedeli by ste mi niektora poradiť nam tie stipulky pred 5 dnami vybrali mala ich mala zavedené okolo roka a teraz mame ist na dovolenku k moru tak o dva týždne či sa možeme už normalne kupať alebo aka je dlha lehota ochrany ešte po výbere ruriek.... ??? vopred dakujem za odpoved 🙂
ahojte v januari nam vybrali mandle a dali stimulku do laveho uska prepichovali obe uska v auguste ju vybrala dr.ze je vsetko ok odlupovala sa a teraz mame sopliky vcera sa stazoval za uska a aj v noci sme nespali isli sme dnes rano k dr.a povedala ze ma zapal stredneho uska dala ATB,kvapky kontrola o par dni...lenze ked sa mu to bude opakovat znova mu musi dat stimulku som z toho nestastna lebo sme si uz dost prezili s timi uskami ☹ davala by mu znova pod narkozou znova to vsetko prezivat??(((

@jumca jasne môžte