Stipulky - ventilačné trubičky v uškách
Ahojte, hľadám mamičky, ktorých deti majú v uškách stipulky - ventilačné trubičky. Nájdu sa tu také?
@illynka7777 to iste aj my, volala som do fakultnej povedali mi ze to je ok ze to tam moze byt aj dlhsie u nas bol rok v auguste, sme v UK a tu na kontrole bol doktor uplne happy ze ak nema problemy tka je to ok,
tak uz len dufat ze to fakt vypadne .............bez narokozy
Dakujem za prispevok 🙂 🙂
Dievcata,ked davaju stipulky do usi,ako dlho ste boli v nemocnici?mohli ste byt s dietatom?nam to budu asi robit na Kramaroch...dakujem za kazde info,akosi som z toho mimo,dost co je skoro slepa,teraz uz aj skoro hlucha,normalne depka na mna ide ☹
A to robia na chirurgii?ja ze na krcnom...to by som aj ja brala jednodnovu chirurgiu...dakujem 🙂
@sarinka6 v tomto cetre operuje lekar ORL ambulancie 😉 Boli sme tam fakt par hodin, ziaden stres, amly ani nevedel, ze bol na operacii. Operujuceho lekara sme mali priamo v meste bydliska a dal nam aj sukromne cislo, ak by boli nejake komplikacie cez noc, kedze sme hned dalsi den rano isli na kontrolu. Zaplatili sme, ale super pristup a ani sme sa necitili ako v nemocnici...
ahojte, uz sa sem velmi neprispieva. ale keby chcel niekto cerstve informacie, tak mojmu synovi (5r) to robili teraz v piatok na Antolskej. nosnu mandlu a stipulky do oboch usi. vo stvrtok ideme na kontrolu. zatial ho nastastie nic nebolelo, ani teploty. soplik z hnusne zeleneho uz len priesvitny obcasny. z usi mu ale vyteka hnusny oranzovy hnis, velmi smradlavy. bojime sa co bude v lete, ako sa bude kupat. doteraz chodil na plavanie. asi mozme zabudnut. tak vo stvrtok na kontrole sa dozvieme viac. inak sme nastupili rano na 7u a o 7ej vecer domov. o 11ej ho operovali. najhorsie bolo prebudzanie z narkozy, strasne sa chcel napit, ale nemohol este 3 hodiny. a chcel ist hned domov.
@zipsy ahoj,mojmu 5 r.synovi to robili 11/2015. uz bude pol roka co to ma. Na kupanie v lete chcem stupliky s celenkou, najdes na .. http://www.rybicka.sk/70-celenky , aj ked na kupaliska s nim nechcem chodit. Bude ak tak sam v bazeniku u starkej, nechcem aby mu niekto nechtiac frkol,alebo nejak ublizil. tento rok vydrzime a o rok leto si uzijeme viac. Problemy klop klop nemame. Hned ked nas chytia sopliky hned fukame, preplachneme morskou vodou a streknem mu este Olynt Ha ako nam odporucila dr.Nam to robili v jednodnovej chirurgii v Medicentre vo Zvolene. Odporucam! o 7 sme prisli o 13 isli domov. Nastastie spal po narkoze dlho tak sa zobudil kludny a pit mohol ale pomaly po glkoch. skor bol hladny. sestricka mu dala darcek a brumika. drzte sa
Ahoj mal by som otázku ohľadne ušnej ventilácie.. či sa môže s tým lietať? Cestujeme na dovolenku a dcéra je tak cca 2 mesiace po zavedení ušnej ventilácie. Môže alebo nemôže sa lietať? Ďakujem
Dievčatá syn je 2 mesiace po operácii a pred cca týždňom mu vypadla konečne trubicka.Ale vyše týždňa mu vyteká z uška hlien.doslova tekutejsi sopel.No dnes som si všimla ze zapacha.farbu má úplne bledu.bubienok sa mu už trošku zacelil.vnútro uška pri bubienky nemá zapálené.je ten výtok normálny?malo to niektoré dieťa?na bolesť sa nesťažuje.
Tak oprava trubicku ešte ma .zle som pozerala asi.Ale ostatné ohľadom hlienu platí
@kiara0666 no tak fakt neviem.možno mu to tam aj nechajú dlhšie keď má problém.myslím že hlien ani tak nevadí ako to že to pachne.myslím že malý je alergik a preto je aj teraz taký zahlieneny.budem ho musieť zas objednať na testy.v rodine máme všetky alergie ci uz potravinové, peľ ale aj prach a roztoce.dokonca priateľ je silný alergik na prach a roztoce.a v auguste ide na testy na mlieko a peľ.u mňa začala alergia na peľ pred cca 3-4 rokmi.
@kiara0666 Dobry den. Mozem sa prosim spytat, ako prebiehal vyber tych trubiciek? Syncek ich ma tiez zavedene (robili mu to naraz aj s vyberom nosnej mandle pod celkovou narkozou), a teraz na kontrole dr.povedala, ze ak nevypadnu same, budu mu ich vyberat zase operacne:( ze je to len 2 minutovy zakrok a daju mu len nejaky inhalacny roztok, aby ho to nebolelo. Aj tak som z toho smutna, myslela som, ze uz ziadne uspavanie a operacia sa nebude konat, a vyberu to normalne ambulantne :(
@lenka347 dobrý den. nebojte sa. fakt to trvá len tak kratko. musia ho uspasť, lebo by ho to bolelo.
ciže sme prisli rano nalačno, isiel ako prvý, fakt do 5 min uz bol somnou na izbe, prebral sa a do hodiny sme isli aj domov. ked ho priniesli na izbu tak v uskách mal taký obvazik ktorý si hned vytiahol.
@kiara0666 dakujem. Tak to neznie tak hrozne, ale aj tak by som sa tomu rada vyhla. Este je malicky, uz pri tom vybere bol z tej narkozy dost placlivy a celkovo nemocnica, lezat tam, atd., same neprijemne zazitky. Budem dufat, ze mu to vypadne same😄 som inak citala, ze to musia vyberat len ojedinele, ze v 90% vypadnu same.
Ahojte, chcela by som sa spytat - mamicky, ktorých deti mali zavedene stipulky, mali ste aj problemy so sluchom? My to totiz teraz riesime. Mala dobre nepocuje ale mala teraz rok stipulky, tak dr kazala dat ich vybrat (jedna sa podarila ambulantne, druha zial nie, tak musime ist pod narkozu :() a potom jej znova spravia audio merania. Lebo vraj to mozu aj tie trubicky skreslovat.... tak neviem. Mate niektora taku skusenost ze dieta horsie poculo a po vybrati trubiciek poculo lepsie? Vdaka

Caute baby neviete mi poradit syncek ma trubicku v jednom usku zatial nevypadla mali sme mu ju dat vybrat v auguste,ale ochorel,tak sme nemohli ist preobjednali nas na tento mesiac29zase je zasopleny a kasle nemozme ist v decembri bude rok co ma trubicku,,,,,pytala som sa detskej lekarky ci mu ju mozem nechat az do jari,lebo teraz bude mat casto sopliky aj zo skolky,,,,,,vraj to mozemat aj dlhsie ze mozno vypadne sama 😵 ☹ 😵 mate s tym skuuusenost??????dakujem vam za odpovede 😉 😉 😉