Stolica dojčeného a dokrmovaného bábätka

ivetka_h
12. aug 2020

Žienky, prosim, kolko dni nemusi kakať bábätko, ktoré je dohčené a zároveň dokrmované UM? V pomere je to asi pol na pol, po každom dojčení jej musím dávať umelé mliečko. Ako to majú vaše detičky? Moja zatial mala najdlhsie 2 dni, čo nekakala, dneska je už to tiež 2.deň a nič.. ako keby sa to postupne predlžovalo.. Žial, má koliky a nič nám nezaberá. Rektálnu rúrku som po 2 dňoch este nechcela davat, ale ani naťahovať to nechcem zbytočne. Len by som rada vedela, čo je ešte v poriadku v takejto situácii. Papá ibak Bebu Optipro HA 1.

pininka1
12. aug 2020

Tak podla mna iba dieta ktore je plne kojene nemusi kakat viac dni, ak takto dokrmujes, mala by kakat kazdy den. Rurky sa neboj, ja som tiez musela davat, syn mal take obdobie ze to proste neslo samo. Ale potom uz v pohode. Nam pomahal feniklovy caj a sab simplex a od narodenia vela na brusko.

juliaceresna
14. aug 2020

@ivetka_h Ako dopadlo kakanie? Ak tomu dobre rozumiemn tak bebu pouzivas dlhsie, ale len teraz zacala mat problem s kakanim? Ja som tiez kojila a dokrmovala a maly mal stolicu kazdy den ( CCA 3X ZA DEN) Ale je pravda, ze UM bolo omnoho viac ako materskeho. Ja som davala France lait...ale neskor som chcela vyskusat zmenit, lebo mne sa zdalo, ze maval take redsie stolice...zmenila som na Bebu..ale to som vydrzala naozaj len 4 dni, pretoze ho zapieklo. Takze u mna Beba nepochodila a vratila som sa k France lait, stolice u nekojenych deti potom z mojej skusenosti su take akoby mazlavejsie, riedke, nie je to prazenica. Neviem zmenu mlieka nezvazujes? Zas neodporucaju ale casto menit mlieko...ze treba vydrzat aspon tyzden, aby sa ukazalo. Ano aj ja som davala feniklovy caj, lebo maval nafuknute brusko a vraj niektore mamicky davaju aj probiotika ( skus sa poradit s pediatrickou). Takisto mne odporucili dat na brusko nieco teple a masirovat trosku brusko v smere pohybu criev a potom som s nim obcas preventivne "cvicila"...ked lezal na chrbatiku, chytila som nozicky za clenky, ohla v kolenach a pritlacila som.mu ich k brusku. A tak zas verim tomu, ze protikolikove rady mate uz nastudovana

ivetka_h
autor
14. aug 2020

@juliaceresna dakujem za obsirnu odpoved 😊 Mlieko som uz zmenila na France lait a odvtedy uz kakala sama. Probiotika jej tiez davam a zvyknem s nou aj cvicit aj masirovat brusko, tie ale nejako neznasa.