Strabológia Košice a skúsenosti s preplachom kanálika u dieťaťa
Dobrý deň,
máte prosím vás skúsenosť s preplachom slzného kanálika u dieťaťa, kde ste vy, ako rodič, mohli byť pri zákroku? V starej nemocnici to nie je možné, i keď sa to podľa mojej vedomosti nevykonáva v sterilnej miestnosti.
Vopred veľmi pekne ďakujem
@janinah ďakujem za odpoveď. Skúsim teda tak, ak sa neozve nik s osobnou skúsenosťou. Už raz to moje dieťa absolvovalo bezo mňa kvôli tomu, že som bola zavadzana, že tam nemôžem byť zo spomínaných dôvodov. Viem, čo daný zákrok obnáša a že to nie je príjemné. No určite by som do toho nezasahovala, ani nijakým spôsobom nenarušila priebeh. Nepáči sa mi také zavádzanie, hoci chápem, že určite majú mnoho negatívnych skúseností s rodičmi.
Pisem len, ak by to niekto este niekedy nasiel 🙂 Dnes sme tam boli opat, pretoze som sa nevedela dovolat lekarovi o ktorom som zistila ze nema vobec problem s pritomnostou rodica (Frantisek Daboczi na Terase) a teda tentokrat som sa nenechala len tak lahko odbit. Spytala som sa sestricky, preco ma tam nechce pustit a jej odpoved bola "lebo maly bude velmi plakat"... Uz nic ohladne sterilnej miestnosti a podobne... Tak som jej len povedala, ze teda uz som svoje dieta par krat plakat pocula, ze to urcite prezijem. Zavolala lekarku, sice trochu pogulali ocami, ale normalne ma pustili dnu. Bola som od neho mozno na 1.5m na stolicke, aby som im tam nezavadzala, no dolezite pre mna bolo byt vobec pri nom. Hned po zakroku som si ho vzala a hned sa aj utisil. Omnoho jednoduchsi priebeh v porovnani s tym predchadzajucim...

Obvolaj si ambulancie,ale asi tak veľa detských očných dr. tam nemáte...ja s očami pracujem a niektorí rodičia sú pri takom výkone ozaj "rušiaci prvok" ,z pohladu sterility je prítomnosť rodiča možná,z pohľadu charty práv dieťaťa tiež,len je potrebné zvážiť čo a kedy je nutné a dobré...