Strata vedomia u trojročného chlapca
Ahojte maminky,
Boli sme na prechadzke v lese par dni dozadu. Maly behal, skakal, vyzeral uplne v pohode. Ked sme vysli hore miernym kopcom zastal a zapozeral sa na tabulku na strome. Pozeral upreto asi 30 sekund, volala som ho aby siel za nami a on nic, nereagoval na svoje meno a na volanie. Zrazu vytocil tvar k nebu dohora, vystrel pred seba krcovito ruky ako keby sa chcel zachytit niecoho a padol dozadu ako lata:(( utekali sme k nemu, pohlad mal nepricetny, zacal modrat a ked ho manzel zodvihol, ovisol mu v rukach ako taka handricka:(
Hrozne sme sa zlakli, bezali sme s nim 10minut cez les k miestu kam mala prist sanitka. Po chvilke sa prebral a zacal nieco blabotat slabym hlaskom no nebolo mu rozumiet.
Dnes nas pustili z nemocky. EEG a EEG po spankovej deprivacii negativne. CT negativne, glukoza a tlak v poriadku, kardio v poriadku az na mini dierocku na srdiecku(foa) ale vraj to z toho nemohlo byt, malo by sa to uzavriet samo. Ani lekari netusia z coho to bolo.
Prosim zienky stretli ste sa s niecim takym u vasich deti ci u niekoho znameho?
@cocolino234 dakujem Ti. Kiez by to tak bolo aj u nas a uz by sa to neopakovalo
@red_cat ahoj, nám takto dcérka odpadla 3x boli sme na kardiológia nič nezistili iba tiež tu dierocku boli sme na neurológii tiež všetko ôk. Doteraz sa nevie prečo a z čoho ja si to vysvetľujem možno nejaký náhly pokles glukózy. Dcérka mala vtedy cca 4 až 5 rokov.
Rozprávala som sa o tom aj so susedou a ta tiež hovorila ze jej dcéra stále odpadavala a pri tom zdravá všetko v poriadku
To je naša skúsenosť, dúfam ze som ta aspoň trošku upokojila
@red_cat... to musel byt strasny zazitok. Ked sa take nieco stane doma alebo v meste... ale v lese odkial je daleko do nemocnice.... neviem si predstavit ten stres co ste mali... este dobre ze ste boli spolu z muzom. si predstav ze by si bola zo synom sama. No nezavidim ti a dufam ze sa to uz nezopakuje.
Ako som citala prispevok od @cocolino234 tak som si spomenula ze ako dieta som videla ako moj starky (ktory bol zdravy, silny a za cey zivot nebol u lekara) mal take stavy ze odpadol ked sa pozrel hore. Teda jemu sa to stavalo ked si dal poldeci a hodil to do seba na jeden sup tym ze vyvratil hlavu dozadu😀. A presne tak isto padol dozadu rovny ako lata do bezvedomia z ktoreho sa po par minutach prebral.
@red_cat Nepisala si uz prispevok o tomto pred par dnami? Pamatam sa ze som citala taky prispevok kde dieta odpadlo po tom ako vybehlo na kopec ale teraz ho neviem najst.☹
Inac to ako opisujes celu situaciu je dost cudne... ze ako bol mimo uz pred tym ako odpadol, lebo nereagoval na tvoje volanie, alebo ako vystrel ruky a aj to blabotanie po tom ako sa prebral. Normalne ma pri tom napadlo, ze ci tam nebola nejaka nadpozemska sila.
Ahoj, neviem ci pomozem, ale ja som ako dieta tiez dost odpadavala a nikto nezistil preco, vsetky vysetrenia boli vzdy v poriadku. Prvy krat som odpadla ked som mala cca 6-7 rokov, uz neviem presne. Teraz spatne ked sa nad tym zamyslam, myslim ze dovodom mohol byt kludne nedostatocny pitny rezim, pokles glukozy ako spomenute vyssie, mozno unava (ako dieta som velmi zle spavala). Za poslednych 10 rokov som odpadla 2x, vzdy v praci. Tiez to pripisujem unave. Kazdy rok chodim na preventivky a som zdravy clovek.
@andreatytler áno písala.... začiatkom apríla....
Epi záchvat. Nie všetky záchvaty sa prejavia aj na mozgu.... Už len dúfať že sa to nebude opakovať ....
Bratranec takto odpadol v pubertalnom veku . Raz , vyšetrenia nič neukázali . Druhýkrát sa už neprebral . Mal zúženú aortu od narodenia čo by záťažové testy zistili , na tie ho však neposlali a tak to žiaľ pri zaťaží - športovaní nezvládol .
@red_cat tiez mi napada epilepsia. nemusela byt hned vidiet. stalo sa nieco intenzivne (,dobrym zlym smerom) par hodin/dni predtym? pad. hadka. nove jedlo. zmena zivotna. cokolvek. aj ste ho skusili kriesit po pade? dychanie z ust do ust? masaz srdca? ci jeho zrenicky a ostatne reflexy? ako potom prisiel k sebe? drzte sa.