Stretli ste sa už s alergiou na teplo u dieťaťa?
Ahojte,mamičky.Chcela by som sa opýtať,či ste sa už niekedy stretli s alergiou na teplo.Moja 18mesačná dcéra sa vyhádže na hrudi,brušku,krku a pod kolenymi vždy,keď sa oteplí.Používam Zodac a nejaký krém s kortikoifmi-neviem názov,robili ho vlekárni a nenapísali.Zo začiatku to zaberalo,ale posleddé dni pomenej...Už ju to aj svrbí,ne nervózna...Vie mi niekto poradiť???Ďakujem. 🙂
Nam sa to tiez stavalo minule leto, maly mal 11 mesiacov. Kamoska mi poradila puder a zabralo to 😉. Aj 2-3krat denne som ho iba tak rychlo osprchovala a potom pouzila tekuty puder.
Ďakujem za rady.S tym obliekaním máš pravdu,ale už sa menej nedá. 🙂 Doma chodí len v plienke..Tiež si myslím,že to bude mať niečo spoločné s potom.Ten púder skúsim,to som ešte neskúšala. A myslíte, že na kúpalisko s ňou môžem ísť?Mám aj staršiu dcéru a tá by to asi neprežila,keby sme celé leto sedeli doma...
tento problém sme mali aj my. a odkedy sa poobede po spinkaní vždy osprchujeme vlažnou vodou (žiadne sprcháče ani nič podobné), a zásadne mu dávam len tenké bavlnené tričká, ustúpilo to. každý večer sa opláchneme zase len čistou vodou ( mydielkom tak trikrát do týždňa) a premastíme sa excipialom, ktorý je bežne dostupný, nemáme tento problém. a so zodakom by som išla tiež opatrne, iba na odporúčanie lekára...zbytočne zaťažovať pečienku dieťaťa.
@zuvra a mala sa ti nevyhadze len ked vykonava nejaku aktivitu?? staci troska namahy, lebo ja mam tiez tuto alergiu 😖 , ale zacina to az vtedy ked je teplo a spotim sa, teda musim chodit lahucko poblecena a snazit sa nespotit, inak to svrbi, take fialove flaky (aj vystupia) sa mi spravia... hrozne... a inak toto ma trapi aj v zime ked sa moc naobliekam a spotim sa a sprchac sa snazim pouzivat co najmenej a krem mam excipial
Ahojte,
mala sa mi vyhadzala,len an brusku,trosku na ruckach a hlavke/tvaricke a mam podozrenie,ze to moze byt toto,co opisujete. Ked sa rozculi,tak sa to este viac zhorsi,lebo sa aj spoti popritom,no potom to trosku ustupi,ako je v klude. Nic som nejedla ine,nez inokedy,ze z coho by mohla dostat takuto vysypku..... Takto to vyzera.
klasický sprchový gél ,,sebamed,, s ph 5,5,lebo čo som skúšala ostatné, zo všetkého mal pokožku začervenalú. a môžem naozaj povedať, že už pár mesiacov máme pokoj, len sem tam sa nejaký fliačik objaví, ktorý premastíme.
ale nie je dôležitá značka mydielka, ale to Ph, a žiadne arómy..
aj my sme mali. to je olej do kúpeľa. no nám to nejako nezaberalo.to už len teraz sem tam dáme do vane.
Aj mojej malej sa podobné fliačiky robia z tepla ale nie tak veľa našťastie. Pomáha menej obliekať a častejšie kupkať - najlepšie len vodou resp. v tom balneum hemal a ked má presušenú pokožku tak natrieť tým mliekom excipial (tuším tak sa volá). Inak najviac to má tam kde ju držím takže jasný pot. Staršia volakedy tak podobne reagovala aj na všetku kozmetiku :( tam zaberala čistá voda a zniesla len to mlieko čo aj teraz dávam.
ahojte, nemoze to byt vyslovene z toho, ze sa spoti a je to reakcia pokozky pri styu s potom? mne sa na taketo vecicky velmi osvedcilo umyvanie prevarenou vodou (to ked to mala len na tvaricke a pod krkom) resp. iba oplachnutie normalnou vodou a postihnute miesta som natrela mastickou bepanthen. Tu som pouzivala najrpv iba na zapareninky ale poradili mi ju vyskusat aj na taketo veci a super zabrala 🙂
@zuvra Ahoj,mne sa robí presne také isté na slnku,nezávisle od potu,jedla atd...dost to svrbí,je to nepríjemné. moja dr tvrdí,ze je to solárna alergia. nedávno som nasla krém ,ktorý mi velmi pomáha,volá sa Halicar,dostat bezne v lekárni bez receptu. stojí 2,50 ,v letáku sa nepíse nic o detoch,skus sa opýtat.
@zuzanocka11 Ahoj.Neviem,ci to moze mat od slnka,lebo sa jej to robi na brusku a to nema vystavene slnecnym lucom,tak neviem.
Ahojte no mne sa to spravilo dnes rano ako som vstala :( svrbi to strasne :( :( mam to na krku a je to neprijemne. Skusim ten krem Zuzanocka11 co si pisala dufam ze to pomoze ☹ ☹
Ahojte baby, aj ja doma práve riešim rovnaký problém s mojou 17 mesačnou dcérou. Boli sme teraz trikrát po sebe na kúpalisku a večer sa vyhádzala. Potrela som jej to 2x fenistil gelom a dala som jej aj kvapky fenistil 3xdenne a zabralo. Dnes ak pôjdeme poobede na kupko tak ju nechám celý čas v tričku. Tiež sa ešte kojíme a ja jem úplne všetko, takže zo stravy to určite nie je. Teraz je slniečko veľmi agresívne ☹
Aleria na teplo. Syn, 2.5 rocny sa mi vyhadzal. nie od slnka, ale od tepla. ma vyhadzane teplo, co nebolo vystavene slnku, hrudnik, brucho, pas, chrbat. mal to uz aj vlani, ale nie takto hrozne cervene, ako vcera. natrela som mu to fenistilom a dala aj fenistil kvapky. ale mysmim, ze nejake dlhodobejsie uzivanie fenistilu nieje riesenie. mate s tym niektora skusenosti? co vam pomohlo tvalo? existuje take nieco vobec? chystame sa ku koznej, ale zatial... co zaberie?
ahojte...moj syn ma tiez tento problem. ma 5 mesiacov...ale fakt neviem ci to ma z tepla kedze je momentalne zima...najprv sa mu to spravilo na tvaricke a potom za uskaami dost ho do svrbi...lekárka mi predpisala excipial u lipolotio a oilatum to mu pridavam do kupela.... a nejak to nezabera dokonca sa mu to este viac rozsirilo na rucky a nozky a na brusko.....viete mi nejak poradit??? som z toho fakt zufala akos a chudacik trapi.... :(
@stanislavao brý deň, prosím Vás ako ste vtedy synovi pomohli ? Viem že je to veľa rokov, ňo možno si budete pamätať 🙂ďakujem
@janap76 dobrý deň. Bohužiaľ, nepamätám sa. Prešlo to asi samé od seba, lebo sme nemali žiadne špeciálne lieky na to.
@4kikinka4 dobrý deň, ako ste to vyriešili? Co zabralo, lebo presne co píšete vôbec nezaberá.

Ano existuje alergia na teplo, je sice vlemi zriedkava, ale je. Zodac a kortikoidy pre tak male dieta bez presne urcenej diagnozy - no len oci otvaram. To su silne lieky. Urcite by som ich dietatu nedavala, pokial mi lekar nepovie, co vlastne sa nimi pokusa vyliecit.
Saska mava zo slnka ekzem, na pusinke (ma aj teraz) a na rukach, trva to aj 6 tyzdnov, kym to zmizne. Je to skryta alergia na nieco, prejavi sa ak si takto "ponici" pokozku - spalila sa par dni dozadu 😖
Skor moze mat agresivny pot, miesta, ktore popisujes su na to nachylne, skor by som skusila menej obliekat, viacej vetrat a podla moznosti pouzivat puder.