icon

Stridor, ako pokračovať v domácej liečbe?

ardnaxela1989
1. jún 2019

Mamičky už som zúfalá moja 2 mesačná dcéra má stridor dosť v ťažkej forme už 3 krát som snou bola hospitalizovana v nemocnici dnes som snou bola na pohotovosti ale odmietla som snou ostat tak jej dali cipok a calciovi sirup a ditiaden a doma ju inhalujem Vincent kou co ešte môžem pre ňu urobiť aby sa jej dychalo lepšie

stastnamamulka
1. jún 2019

Ahoj, moje dve deti mali vrodený stridor,dokonca syn bol aj v čiastočnej anestéze kvoli inému zákroku.U mojich vymyzol asi v 6mes,ale je pravda,ze nemali ziadne súvisiace komplikácie okrem "chrapkania".Stridor je vlastne nezrelosť hrtanových chrupiek,co moze suvisiet aj s nezrelostou centralneho nervoveho systemu.U mojich detí to vyriešil čas.Možno by som na tvojom mieste skúsila domácu čističku vzduchu,držím palce 🙏

ardnaxela1989
autor
1. jún 2019

@stastnamamulka no u nej to nie je len chrápanie ma často zápal hrtanu a nevie dobre dýchať ma dosť velke ťažkosti ztym

stastnamamulka
1. jún 2019

@ardnaxela1989 to ma mrzí 😔

andrejka1974
2. jún 2019

@ardnaxela1989 moja ked to mala preslo to v roku samo odporucili nam aby spala vo zvysenej polohe tak spavala na takom polohovacom kresielku asi do 6 mesiacov a pomahalo to

ardnaxela1989
autor
2. jún 2019

@andrejka1974 ona spáva zvýšenej polohe aj tak sa jej zle dýcha už 0ani neviem ako jej mam pomôcť vidím ako sa námaha pri každom nadyhnuti

emidia
9. jún 2019

@ardnaxela1989 Ahoj. Môžem sa opýtať ako,kedy a kto zistil že malička má stridor? Včera sme boli na pohotovosti so 4mesacnym synčekom,lebo začal teplotovat,chrčat,hýkat ako mu zatekaju hlieny. Dr.na poho.povedala že je to zadná nádcha a či nemá stridor. Ja som na ňu iba kukala že prosím? Čo to je? Od včera som si o tom dosť prečítala na nete tak by som sa Ťa chcela opýtať ako ste to zistili že mala má stridor a ako sa stým dá žiť keď je dieťatko takéto maličké a chorucke. Mám paničky strach že sa mi zadusí. Zajtra ideme k našej dr ale nerobím si veľké nádeje. Od narodenia malého jej stále hovorím že ako ten maličký chrčí že sa mi to nepozdáva a ona nič. Že to môže byť z mliecka. Raz nám dala Pamycon ale vôbec to nepomohlo. A teraz ako má synček ten kašeľ a hlieny tak sa to veľmi zhoršilo. A to híkanie sa veľmi zle pocuva,akoby sa nevedel nadýchnuť. Máme doma Vincentku ale netuším ako sa inhaluje také malé dieťa. Ďakujem za odpoveď a prajem skoré uzdravenie.

narayan
9. jún 2019

@ardnaxela1989 moj z toho tiez musel vyrast, nic ine neexistuje...u tazsich foriem sa to da riesit operacne, liecit sa to neda, stridor nieje choroba, je to len "nieco" co malo byt dozrete a z nejakych pricin nieje... no to si asi nechcela pocut 😕

ardnaxela1989
autor
9. jún 2019

@emidia písala som vám súkromnú spravu

matka105
Autor odpoveď zmazal
ardnaxela1989
autor
3. nov 2019

@matka105 nakoniec po dvoch mesiacoch co tvrdili všade mi ze na stridor zistili ze na nádor hrdle ale nezhubny a lieči sa ale museli jej urobiť trachestomiu

narayan
4. nov 2019

@ardnaxela1989 ach jezisi, drzte sa 🙏

matka105
Autor odpoveď zmazal
agikaku
29. apr 2020

@matka105 a po operácii je všetko v poriadku? Ďakujem,

agikaku
29. apr 2020

@agikaku kde ju operovali a ako dlho po operácii bola v nemocnici? Pýtam sa, lebo moja vnučka bola včera operovaný na to. Dakujem