icon

Studené ruky a nohy u trojročnej dcéry

xtina1711
12. máj 2025

Ahojte prosím vás ja tomu nerozumiem, vždy keď prídem po malú do škôlky ma extrémne studené nohy ale až také ze to som ja ešte nezazila naozaj na pocit keď chytím.. ruky to iste..doma keď sme není s tým problém vôbec ale tam hrozne..je aj dobre oblecena, dobre kúria skolka je v tomto smere ôk...ale ja už som zúfalá co mam robit ja neviem co robiť aby mala aspoň trosku teplé tie nohy ja nič iné nerobím lem prídem domov a chytro ju zababusit kým sa nezohreje ...vravím keď sme doma prázdniny hocičo tak naozaj Togo nemáva.. ďakujem za rady

krasneleto
12. máj 2025

neviem co to je ale mam to cely zivot nic mi nie je, vsetky vysledky vsetkeho v poriadku.. proste som zimomrava, tak ako je niekto od januara uz v slapkach... aj moja mama je zimomrava.. kedysi tvrdili, ze je to chudokrvnostou... aktualne ale 10 rokov vysledky na anemiu vobec nepoukazuju, vsetko je v normale, nonstop ladove ruky, nohy takisto... realne aj ked mi nie je zima... ja som celozivotne meradlom toho, comu sa v lete hovori "teplo" ... je to vtedy, ked je teplo aj mne :D

lenkakravcova
12. máj 2025

@xtina1711 a je jej zima? Cíti že jej je chladno alebo jej je tak príjemne?
Mne je doslova nepríjemné keď mám teplé nohy (niekedy je to už u mňa znak toho, že začínam mať horúčku). Mám bežne aj nižšiu teplotu tela než 36,7C. Či nie je tvoja dcéra len rovnaký typ 🙂

xtina1711
autor
12. máj 2025
@lenkakravcova

@xtina1711 a je jej zima? Cíti že jej je chladno alebo jej je tak príjemne?
Mne je doslova nepríjemné keď mám teplé nohy (niekedy je to už u mňa znak toho, že začínam mať horúčku). Mám bežne aj nižšiu teplotu tela než 36,7C. Či nie je tvoja dcéra len rovnaký typ 🙂

@lenkakravcova ona je taký typ ze jej je nonstop.teplo ale nepreháňam..bývame v dome na dedine pod lesom a už dva mesiace nesmieme kúriť a vždy večer jej musím nechat otvorený balkón kým si čítame.. inak sa rozplače nesmie mať perinu iba ponožky.. v škôlke majú teplo veľmi keď ideme von dobre ze nie už krstasy mesiac..fakt neprehanam ja sa bojim aby staršia nebola dáko chorá od zimy..ale doma je teplá nohyvruky všetko ôk a v škôlke je ako lad

xtina1711
autor
12. máj 2025
@krasneleto

neviem co to je ale mam to cely zivot nic mi nie je, vsetky vysledky vsetkeho v poriadku.. proste som zimomrava, tak ako je niekto od januara uz v slapkach... aj moja mama je zimomrava.. kedysi tvrdili, ze je to chudokrvnostou... aktualne ale 10 rokov vysledky na anemiu vobec nepoukazuju, vsetko je v normale, nonstop ladove ruky, nohy takisto... realne aj ked mi nie je zima... ja som celozivotne meradlom toho, comu sa v lete hovori "teplo" ... je to vtedy, ked je teplo aj mne :D

@krasneleto len ona nieje zimomrava ona miluje zimu nesmieme kúriť teda keď sú mrazy kúrime ale inak nie vetrami vkuse aj v noci a nech e perinu iba ponožky a vkuse vravi ze je jej teplo..doma je teplucka a v škôlke ako ľad a tam je tak teplo ze aj mne to vadí

beata_k
12. máj 2025
@xtina1711

@krasneleto len ona nieje zimomrava ona miluje zimu nesmieme kúriť teda keď sú mrazy kúrime ale inak nie vetrami vkuse aj v noci a nech e perinu iba ponožky a vkuse vravi ze je jej teplo..doma je teplucka a v škôlke ako ľad a tam je tak teplo ze aj mne to vadí

@xtina1711 Nema to zo stresu?

krasneleto
12. máj 2025
@xtina1711

@xtina1711 neviem s k tomu odborne vyjadrit.. ale ja v zime tiez nekurim... teraz sedim za pc, zima mi nie je a ruky nohy ladove a to pisem cely den na PC

xtina1711
autor
12. máj 2025
@beata_k

@xtina1711 Nema to zo stresu?

@beata_k vždy sa tesi do škôlky je smutna keď nejde pani učiteľky sú dobré poznám ich jedna ešte mňa učila druhá je mladučká tiež od nás z mesta nebadam na nej žeby sa bala vždy si vykracuje pekne zakyva keď odíde zo skolky a tak dávam si na to pozor..fakt nerozumiem už som z toho zúfalá už som aj do nej nakricala a ona za to nemôže ja neviem prečo táto vec so mnou tak zameta ze už to tak prežívam..ďalšia vec doma je teda vždy vždy tepla a studena je ako nastúpil od septembra..druhá vec mame doma problémy partnerské celkom vážne ale nemyslím si ze ma.strws respektíve z yoho nohy ruky..vždy sme SJ dávali pozor na hádku lred nou ale veru posledný týždeň je to už veľmi zle ale opakujem sa..studena je odjakživa tam a doma vždy tepla

krasneleto
12. máj 2025
@xtina1711

@beata_k vždy sa tesi do škôlky je smutna keď nejde pani učiteľky sú dobré poznám ich jedna ešte mňa učila druhá je mladučká tiež od nás z mesta nebadam na nej žeby sa bala vždy si vykracuje pekne zakyva keď odíde zo skolky a tak dávam si na to pozor..fakt nerozumiem už som z toho zúfalá už som aj do nej nakricala a ona za to nemôže ja neviem prečo táto vec so mnou tak zameta ze už to tak prežívam..ďalšia vec doma je teda vždy vždy tepla a studena je ako nastúpil od septembra..druhá vec mame doma problémy partnerské celkom vážne ale nemyslím si ze ma.strws respektíve z yoho nohy ruky..vždy sme SJ dávali pozor na hádku lred nou ale veru posledný týždeň je to už veľmi zle ale opakujem sa..studena je odjakživa tam a doma vždy tepla

@xtina1711 dieta nie je ale chameleon .. nemeni teplotu podla pocitov... pravdepodobne moc po tom patras.. pokial jej to nesposobuje ziadne vazne zdravotne problemy, tak to neries

xtina1711
autor
12. máj 2025
@krasneleto

@xtina1711 dieta nie je ale chameleon .. nemeni teplotu podla pocitov... pravdepodobne moc po tom patras.. pokial jej to nesposobuje ziadne vazne zdravotne problemy, tak to neries

@krasneleto ja vieš ako to riešim ja sa už neviem ovládať ja viem ze za to nemôže ale dnes som.do nej nakricala veľmi ze nech si prezuva ponožky ja som z toho na prášky vkuse je doma chorá viem ze prvý rok škôlky ale studené nohy tomu dopomahaju tak už tak vyletela ze sama sa nepoznavam toto nechcem

januska12323
12. máj 2025
@xtina1711

@krasneleto ja vieš ako to riešim ja sa už neviem ovládať ja viem ze za to nemôže ale dnes som.do nej nakricala veľmi ze nech si prezuva ponožky ja som z toho na prášky vkuse je doma chorá viem ze prvý rok škôlky ale studené nohy tomu dopomahaju tak už tak vyletela ze sama sa nepoznavam toto nechcem

@xtina1711 len tak laicky si myslím, že sa jej telo takto ochladzuje keď ani doma neznesie teplo, len v škôlke sa vyzliecť nemôže.

andrejka1974
12. máj 2025
@xtina1711

@xtina1711 Moja dcéra mladšia to ma to iste vždy ma studené ruky aj nohy celý čas doma je bez ponožiek v jej izbe vždy musí byt chladnejšie ako inde v lete mudi stále bežať klíma a nikdy chorá ani nebola

lenkakravcova
12. máj 2025
@xtina1711

@xtina1711 tak to má dosť podobne ako ja. Napríklad chodím vonku v sandáloch a dlhých šatách. Manžel mal vtedy ponožky, rifle, tričko a hrubý sveter. A mne pri tom bolo teplo v aute chcela som si pustiť trošku klímu.. jemu ešte zima, deťom bolo dobre. Takže som sa potila..
Proste nemám rada teplo ale možno ako ja stabilných 21C. + Ideálne pri tom chodiť bez ponožiek po chladnej dlažbe 😃
A z toho som nikdy neochorela. Jedine zimný vietor mi vadí na líca a sánku, hlavu celkovo. A potom teplo vonku nad 25C nemusím.