Štvorročná dcérka sa začala znova pocikávať

em1ly
14. máj 2017

Mám takmer 4.ročnú dcérku. Už vyše roka bola cez deň bez plienky a zhruba trištvrte roka bez plienky aj na noc. Pred dvomi týždňami sa pocikala cez deň. S manželom sme nad tým mávli rukou, veď to sa stáva. O pár dní sa pocikala znova, to už sme ju vyhrešili, nech si na to dáva pozor. A na ďalší deň znova a to už sme spozorneli. Odvtedy sa takmer každý deň (alebo noc) jedenkrát pociká. Niekedy úplne, inokedy má len mokré nohavičky. V rodine nemáme žiadne zmeny, nesťahovali sme sa, dcérka je v psychickej pohode, do škôlky začala chodiť ešte minulý rok. Máme aj miminko, ale už má pol roka, takže to tiež nevnímam ako náhlu zmenu, ktorá by mohla spôsobiť tento stav. Pri cikaní ju neštípe, nereže, nie je to ani žiadny zdravotný problém. Prosím Vás, máte s tým niekto skúsenosti? Ako ste to riešili a čo bolo dôvodom? Ďakujem za každú skúsenosť.

viera
14. máj 2017

To je len moj nazor...Mozno to ma problem s miminkom....Menej pozornosti sa jej dostava a zistila, ze je to zaujimave pre VAS, ked sa pocikala....Poznam par takych pripadov....Miminku sa dostava urcite viac pozornosti ako jej a mozno takto si to kompenzuje....😉

nankab
14. máj 2017

tiež som podobného názoru. asi niečo zrkadlí vo vašom vzťahu s partnerom, alebo niečo nedoriešené u Vás. Zvyčajne, ak to nie je fyzilogický problém, tak je to problém rodičov alebo niečo stresujúce preživa v škôlke? pocikanie v noci je vlastne uvoľnenie stresu. Nenadávajte jej za to, ani nehrešte. detičky takto vyjadrujú nejakú nespokojnosť, stres, napätie, zrkadlenie nespokojnosti doma

miriam11
14. máj 2017

@em1ly nasa to zacala robit, ked sa nam narodil maly a v case ked mal asi 4 mesiace, ona mala 5 rokov. Chcela na seba upozornit, mala skrytu ziarlivost, podvedome sa jej to prejavovalo tym cikanim. Aj ked sme sa snazili venovat sa jej, ona sama sa s tym bratom vnutorne nevedela vysporiadat. Bolo to narocne obdobie, ale uz to je za nami. Preto si myslim, ze u vas by to tiez mohlo mat suvis s narodenim surodenca.

katarinkaulany
15. máj 2017

Možno aj malé prechladnutie. Teraz je také počasie, že dieťa sa spotí, potom ho ofúkne, alebo si sadne na vlhký piesok... Dievčatká sú zvlášť háklivé na močové cesty. Nemusí to byť hneď v psychike.

em1ly
autor
15. máj 2017

Ďakujem Vám za názory. Začala som od začiatku a zavolala doktorke. V stresu ideme na vyšetrenie moču a budeme múdrejší. Ak bude všetko v poriadku, bude to psychický problém. Doma prežívame pokojné a šťastné obdobie, takže to môže byť buď nejakým problémom v škôlke o ktorom zatiaľ neviem, alebo sa nevie psychicky vyrovnať s bračekom. Dúfam, že jej čo najskôr pomôžem.

bibina32
15. máj 2017

ahoj, nechcem ta strasit ale nepodcenovala by som to jedna znama, mala 4rocneho syna ktory sa zacal pocikavat a bol tiez na urologii a tam mu nenasli nic ale neskor po matkinom naliehani sli na magneticku a mal nador na mozgu.

em1ly
autor
18. máj 2017

@bibina32 Ďakujem za info,chudiatko malé, dúfam, že to nebude náš prípad. Už máme výsledky, v moči nič nebolo, ale dcérka už odmieta sama jesť, chce, aby som ju kŕmila lyžičkou, odmieta si sama prezliecť oblečenie, urobí to iba pod nátlakom, takže nakoniec ju aj tak prezliekam ja a dnes sa už pocikala 3x za deň.... Ak sa to do týždňa nezlepší, tak sme sa s doktorkou dohodli, že jej vybavíme detskú psychologičku...