Štvorročnú dcéru svrbí v okolí konečníka. Aký má problém?
Dcérka má 4 roky, niekedy vraví že ju tam svrbí, nikedy sa vyhovára len na štítok, že jej vadí na nohavičkách. stolicu má čistú, ani okolo pupka sa neškrabe. neviem či mám ísť s tou k doktorovi, ...
Zober vzorku stolice k doktorke, aby urobili rozbor na parazity
Nečakaj, lebo mrle sa môžu dostať aj do pipinky
Ahoj. Aj my sme mali taky problem ked dcerka dobrala antibiotika, tak ju zacala svrbiet dupka a lekarka nam povedala, ze to je normalne ja som si myslela, ze ma tiez hlisty ale to boli dozvuky z antibiotik. Ja som je dupku mastila sudokremom a to tak ze som zobrala vatovu tycinku a dala som jej aj trosku dnu a to jej prestalo aj lekarka povedala, ze som dobre urobila ked som jej mastila so sudokremom . Skus aj ty. Keby mala hlisty to by si hned vydela na stolici.....
Odchyť dcérke stolicu. Ak tam uvidíš hlísty. Ale lekárka poradí viac. Najdi si aj babské recepty na hlísty na nete.
mrle s najvacsou pravdepodobnostou alebo mykoza. @janabeli vtierat do posvy dietatu sudokrem a este s podporou lekarky, tak to je odvaha. za prve, rodic nema co manipulovat s vatovou tycinkou dietatu v posve, za druhe, sudocrem nie je antimykotikum a za tretie pochybujem o odbornosti lekarky. dievcatkam sa aplikuje do posvy len vo vynimocnych situaciach, vsetko sa aplikuje zvonka, maximalne na vnutorne pysy ohambia. som absolutne zarazena a prekvapena, ze nejaka lekarka s tym suhlasila. a je jedno, ci to bolo troska alebo hlbsie. a est k tomu sudokrem. ach boze mooooj.
@sissy27 je mi toto treba?
podla mna parazity, nemusia byt viditelne v stolici. Moja mala tiez minuly rok a videla som AZ jednu aj to po nasadeni vermoxu. Ale mala viac priznakov okrem svrbenia (bolest bruska, nervozita, podrazdenost)
Ahoj, nechaj ju odčerviť. Mrkni sa na nete tému parazity a človek, prípadne zájdi do skupiny Alternatívna medicína a parazitológia nájdeš veľmi zaujímavé info. Každý človek je hostiteľom nejakých parazitov. Mne lekárka povedala, že aj keď sú v stolici okom viditeľné parazity a pošle vzorku na zhodnotenie, prichádzajú výsledky negatívne, že nie sú vôbec spoľahlivé. 😒 Tak osobne ona, keď sú problémy, hneď odčervuje. Nič tým nepokazíš, skôr to pomôže, ak sa zanedbá, môže to spôsobiť problémy aj v iných orgánoch tela. 😖 Vedľajšie účinky Vermoxu či Zentelu sú minimálne. 😉 Pozri si na nete aj príznaky parazitárnych ochorení, možno ti niečo napovie. 🙂
Skúste vyradiť zo stravy cukor, mrkni v jednom mojom albumčeku, mám tam nafotené aj niektoré potraviny a koreniny, kt. parazity neznášajú.. Samozrejme, na nete nájdeš viac.
Možno aj nejaká mykóza, možno z baznika, ak ste sa už kúpali....
@mawka predtym nez tu odsudis mamku aj lekarku, precitaj si este raz poriadne jej prispevok

ak konečník, tak pravdepodobne mrla detská alebo aj mykóza...