icon

Sú, či nie sú toto ploštice?

zvasito
13. okt 2018

Ahojte, mam taky problem..vsimla som si ze syn uz druhykrat co spal v posteli v detskej rano bol dostipany, vacsinou spava s nami spalni, tam vynimocne. Ale manzel tam spava casto a on si nic nevsimol na sebe. Prekontrovali sme matrac nic sme nezvycajne nenasli..ten matrac mame asi 2mesiace, tu su fotky, syn sa nechcel moc fotit :/ co by to este mohlo byt? Dakujem

Sú, či nie sú toto ploštice?Sú, či nie sú toto ploštice?Sú, či nie sú toto ploštice?
Strana
z2
zvasito
autor
13. okt 2018
daisylucky
13. okt 2018

@zvasito podla mna by to mohla byt aj blcha, ak si to nepletiem, tak ta stipe takto viac stipancov vedla seba a ze vraj moze aj hockde v autobuse na cloveka preskocot z dakeho bezdomovca a tak sa lahko dostane do postele. Radsej cim skor desinsekciu volat. Ak to nebol komar...

lubik87
13. okt 2018

@daisylucky v autobuse z bezdomovca :P :D snáď skôr zo psa nie ? 🙂
@zvasito podľa mňa je to komár. Neraz sme mali štípance od blchy a ostala tam krvavá bodka ten vpich
Ja teraz zabíjam viac komárov doma ako cez leto 😵

zvasito
autor
13. okt 2018

@lubik87 psa mame u rodicov ale chodime k nemu casto 🤔 snad by to bol ten komar...spal tam asi pred troma tyzdnami rano dostipany..tuto noc tam zaspal a rano zas..tak neviem ci len nahoda ci panikarit.

deti95060810
13. okt 2018

tiež som minule hľadala že z čoho je otec taký doštípaný - otec je už starší pán, a našla som na nete stránku kde je pekne vyobrazené ako vyzerá uštipnutie od komára, blchy, ploštice....daj si obrázky....

lubik87
13. okt 2018

@zvasito skús večer hľadať komára alebo si ľahnúť s ním do tej izby a budeš počuť až bude niečo bzučať prípadne budeš pohryzená rovnako ráno aj ty a aspoň budeš vedieť čo cítiť z toho hryznutia🙂 myslím , že nemusíš panikáriť 🙂 môj syn sa pred pár týždňami zobudil taký dohryzený z každej strany ..dala som.fenistil krém a bolo fajn. Na druhý deň som zabila komára nacucnutého ako slon....

marlenka222
13. okt 2018

@zvasito ja mám rovnaké a som si istá že blchy nemáme a ploštice k nám dúfam neprišli. Ale nie, je to komár keď ho troska poskriabes. Blcha keď ťa pohryzie, je veľké koleso a vnútri červené ako cicia krv. Ploštice detto. Oni hryzú a nie stipu.

vevapeto
13. okt 2018

Komár to vyzerá byt...

daisylucky
13. okt 2018

@lubik87 no to mam priamo od cloveka, co dezinsekcie robi, ze aj z bezdovca v autobuse moze blcha preskocit, tak odbornik hadam vie, nevymyslela som si to.

katren
13. okt 2018

@zvasito komar....moj maly bol teraz v septembri taky dostupany ze az....a bol to komar....

lubik87
13. okt 2018

@daisylucky nie to netvrdím len tá kombinácia že v autobuse bezdomovec má rozosmiala 🙂 a neviem blchy podľa mňa nebudú na bezdomovcovi oni potrebujú srsť k životu nie špinu to skôr vši ale môže byť 🙂

misiacik31
13. okt 2018

@lubik87 existuje aj ľudská blcha, ktorú je možné si presne takto odnekiaľ priniesť, nepotrebuje srsť, stačí ak sa má kde nacucať.....http://www.profideratizacia.sk/blcha-ludska/

@zvasito tiež to podľa mňa vyzerá najskôr na komára, aj manžel bol teraz dosť doštipaný

daisylucky
13. okt 2018

@lubik87 no nechce sa mi s tebou o tom diskutovat...

minuskad
13. okt 2018

@lubik87 mas blchu ludsku a blchu ludsku. psia zriedkakedy preskoci na cloveka. blcha ludska moze byt zas aj u psov a preskocit z psa, ale casto naozaj skace z ludi, ako su bezdomovci, romovia ....

minuskad
13. okt 2018

plostice stipu tak, ze pri sebe par stipancov, ale nie taketo, toto fakt vyzera na komara

evi12
13. okt 2018

@minuskad komár ťažko vylezie pod pyžamo podľa mňa ploštice alebo blchy...komárov by podľa počtu štípancov muselo byť aspoň 6...a to už by ste nejakého zbadali... ploštice a blchy sú svetlo plaché cez deň problém vidieť, vyliezaju za tmy..

minuskad
13. okt 2018

@evi12 a plostica vlezie pod pyzamo? ja viem tak, ze oni stipu hlavne nohy, kde je pyzamo vyhrnute, alebo potom do ruk. ano, ja viem, ze vyliezaju plostice za tmy a su vacsinou zalezene niekde v zastrckach, v medzerach, pod rostami atd. no mne pridu tie stipance take slabo cervene, oni ked pokryzu, tak tie stipance vidno na kilometer

katrin21
13. okt 2018

@zvasito ma dvojdielne pyzamo? Podla mna komar skor..

katrin21
13. okt 2018

@evi12 to sa mylis,ze 6..
.my sme mali pred mesiacom 1 komara, spime s malou.
My nic, ale jej detska krv im vzdy tak vonia, ze ona len na nohe mala 9, na druhej 6, na ruke 4 a 5 na druhej a este nad kazdym okom!!! Za jednu noc... ako sa prehadzuje, tak sa vyzuril a mala kratke pyzamo, tak chudatko cela dostipana.. a len 1 komar tam bol..dalsiu noc som ho vystriehla hned vecer.

lubik87
13. okt 2018

@minuskad
@misiacik31
@daisylucky dievčatá nepotrebujem linky ani opis ďakujem 🙂 mňa proste len rozosmiala tá predstava ako skáče blcha z bezdomovca v autobuse ..;)

minuskad
13. okt 2018

@lubik87 vlastne to nemusi byt ani bezdomovec :D ony su strasne vydrbane a vraj zbavit sa blchy je strasne tazke. ona ked sa idem okupat odskoci z oblecenia niekde rychlo na bezpecne miesto, cize ich mozes aj hodit na vyvarku do pracku :D a potom ked sa dokupes skoci na teba naspat. proste je to expert :D

lubik87
13. okt 2018

@minuskad haha a teraz si už spievam pesničku "dve malé blchy vošli do sprchy ..." :D no tak tá je teda fakt riadne vychcana ...

daisylucky
13. okt 2018

@zvasito kukla som na googli tie obrazky stipancov a fakt to vyzera len na komara, odblchy by boli asi cervensie a od plostice to urcite nie su.

haanovajana
13. okt 2018

@zvasito to bude asi od komara.

zvasito
autor
13. okt 2018

Praveze vsetky stipance boli pod pyzamom :/ dost ho to svrbi uz sa mu okolo toho urobili cervene flaky, ma ich 12, myslite ze by to bolo aj tak od komara? Dnes tam spi muz na skusku :D

haanovajana
13. okt 2018

@zvasito moze to byt kludne ten komar,mali tiez mal ale v lete cele telo dostipane.

dominika7990
13. okt 2018

@misiacik31
@lubik87
Aj psačie blchy vedia byť na človeku. Neviem čím to je ale mňa si vždy výberu za obeť stačí že mi môj psík donesie jednu a už som dostipana aj ja. Asi im chuti moja krv alebo čo 🤣😅 🤦🏼‍♀️ Na odstránenie som nevolala žiadneho profika.... jednoducho som posteľ a oblečenie vystriekala prípravkom na blchy a hodila potom do pracky. A hej aj ja som sa jemne tým sprejom ,,ošmahla” a aj vlasy na tie som dala ešte pre istotu sačok a za pár min išla do sprchy.toto som opakovala každý večer kým som sa stipancov nezbavila ( stačili cca 2-3dni) A som si istá že to boli blchy a nie plostice lebo som ich cca 2x chytila priamo na sebe medzi prsty. 😅 ale tak väčšinou posledné roky ak aj nejakú nájdem je to od druhých psov keďže na svojho psa si davam už rokmi overené veci proti blcham.

dominika7990
13. okt 2018

@zvasito Ak si si neni istá riešila by som to napríklad odpudzovacmi komárov do zástrčky. Mne sa toto leto pri malej super overili. A ak aj tak budú štípance tak príde do úvahy blcha. Len pozor ak mu raz zachutili budú mu chutiť stále (súdim podľa seba) a v takom prípade treba rodičovského PSA okúpať a davať napríklad tabletku proti blcham vždy pravidelne každý rok počas sezóny bĺch.
Ak si myslíš že plostice pokukaj každý záhyb na matraci a v okoli kde by sa mohli skryť

lubik87
14. okt 2018

@dominika7990 u nás donesie nás kocúr čo chodí na obhliadku vždy nejakú blchu ale má pipetku aj obojok tak u nás netreba až taký boj a blchy zmiznú asi zdochnu samé ...ale už sme neraz naháňali blchy ale zatiaľ to bolo vždy v úrovni veľkej zábavy 🙂

katkabg
14. okt 2018

To je od blchy!!!!Zijem v Bulharsku a teda tu je to pre mna a moje dieta nocna mora.A to zijem v cistote.Len na ulici zije dost vela tulavych psikov a blchu mozem na obleceni dovliect domov z ulice a potom to uz ide rychlo.Stipance stale :( bojujeme uz 13 rokov hlavne v lete.Jedine co pomaha raidom vystriekam vzdy dom ked odchadzame dakam na celi den

Strana
z2